nekdo by tomu mohl rici nostalgie, ale...

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod CZcore 13. 6. 2005 17:25

nevim jak vam, ale me chybi stare dobre mobily ktere meli monochromaticky display, umeli telefonovat, prijmat a odesilat sms a meli opakovany budik ktery nas rano tahal z postele. velikost pomerne odpovidala mobilum dnesnim ale zato design byl mnohonasobne lepsi. treba takova nokia 8310 s krytem ice blue nebo stara dobra 8210. me osobne telefony s barevnym displayem, fotakem a miliardou funkci uz ani trochu nebavi. uz mam nekolikaty a zjistuji ze nejspokojenejsi jsem byl prave se starym mobilem ktery dohromady nic neumel. mimoto dnes telefon kvuli barevnemu display prd vydrzi, hlavne ze uz cpou do telefonu HDD, ale jeste nevyresili jak to udelat aby vydrzel dele jak par hodin behem dopoledne. ano, koupil bych si hned low-endovy telefon a byl stastnej jako blecha. problem je ze low endy uz dnes ani nemaji s mobily o kterych tu mluvim nic spolecneho. a stary dobry monochromaticky display uz dnes nove telefony nemaji ani kdyz to jsou low endy. a nerikejte mi at si koupim starou 3310 nebo tak neco, zasadne nekupuji veci z druhe ruky. tak co nam zbyva? jen zavzpominat, zalitovat a pichnout telefon hrajici vsemi barvami do nabijecky aby prezil zitrejsi den.....co vy na to?
CZcore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M@ngo 13. 6. 2005 17:48

Děkujeme za proslov,ale nevím,jakým směrem se toto téma má ubírat.
Jak jsi říkal.Z druhé ruky nechceš,3310 nechceš,tak to ti udělám diagnózu: jsi zastaralej a nejdeš s dobou
btw:nic ve zlým...,ale tobě není pomoci
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod Leszek 13. 6. 2005 17:51

Nevi proc hned reagovat tak arogantne, ja osobne treba konzervativni nejsem, ale myslim si ze neco na tom bude. Ta vydrz je vazne hrozna, kdyz si predstavim co vydrzela ma 3310, klidne 2 tydny, ted SX 2 dny a ta 5110 co mam ted jako nahradni, ma starou baterku a vydrzi klidne i tyden.. Jak rikam, neco na tom bude..
Leszek
Junior

Odeslat příspěvekod M. 13. 6. 2005 17:56

Tak 8210 a 8310 byly teda des, zvlast za tu cenu, ze se z nich delalo "neco". V te dobe pry nejlehci telefon.
Je pravda, ze takova 6310i byla super vykonny telefon s velmi dobrou vydrzi, na kterou se dnesni telefony nedostanou.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 13. 6. 2005 17:56

Hmm, tak SX1 je smartphone, taky má docela velký displej a to přispívá ke snížení výdrže. ale s fw 15 vydrží 3 dny.
Jinak k té nostalgii si pamatuju Alcatel Ot Club DB, docela malé pádlo na tu dobu. První mobil co jsem viděl byl ale Nokia 5110, taky je mi jen 15 let.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod M. 13. 6. 2005 18:00

radekm píše:První mobil co jsem viděl byl ale Nokia 5110, taky je mi jen 15 let.t/quote]

Tos o hodne prisel...
M.
Expert

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 13. 6. 2005 18:01

proč myslíš? Narodil jsem se do zlatého věku mobilů :lol:
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod M. 13. 6. 2005 18:06

Ale nezazil jsi ten rozvoj, stary Ericssony, jeden z prvnich "barevnych" displeju, sluzby jako konference a SMS a tak.
Zlaty vek mobilu nemuzes poznat, kdyz to nemuzes srovnat s dobou, ktera predchazel.
Jinak podle dejepisnych zkusenosti, jak rika klasik, po kazde "golden age" nastava doba temna...
M.
Expert

Odeslat příspěvekod M@ngo 13. 6. 2005 18:15

Mě se teda tady tento věk líbí a klidně bych nazval "golden age".Kdy nastane doba temná to nevím,ale řek bych že mobily s 2mpx nebude doba temná...
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod Leszek 13. 6. 2005 18:18

"Zlaty vek" bych soucasny stav nenazval, k dokonalosti to ma daleko, a ta nostalgie je zde taky... Jako takovy zlaty vek bych nazval dobu, kdy mobily mely cernobile displeje, na tu dobu hodne funkci, STRIZLIVY DESIGN a zaroven prijatelne rozmery (ericsson T66 myslim - u nas snad 2-3 mesice po vzniku SonyEricssonu, tudiz posledni ericsson). Ted se zatahuji mracna, nastava obdobi temna, protoze mobily se zacinaji slucovat s mnoha jinymi zarizenimi, zmensuji se k neovladatelnosti, nebo naopak zvetsuji tak, ze se nedaji nosit v kapse. U SX1 jsem si rozbil displej... Stalo by se mi to s displejem na N3310, ktery je mnohonasobne mensi? Musel bych za displej do N3310 platit 3500,-? Ne, to vazne ne. Navic ted, kdyz zacinaji do mobilu montovat HDD (N91), a navic nemaji doresenou otazku kvalitniho napajeni, ktere neco vydrzi, tak se toho obdobi temna zvlast obavam...
Leszek
Junior

Odeslat příspěvekod M. 13. 6. 2005 18:20

Hodnotit mobil podle kvality fotaku je dost divny a povrchni.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Gerard 13. 6. 2005 18:28

No myslím že na tom něco bude. Jelikož mám ještě pořád i staré telefony tak mne občas baví si vzít starou 6510 ktera me presne to co jsi popsal a nemuset byt na nicem zavisly. Ale zase na druhou stranu MOC se mi libi spojovani vsech tech veci neni to super mit Mp3 prehravac fotak a telefon pohromade (ted uz teda taky kameru a internet a za chvili mozna i televize) to se mi proste STRASNE libi nekde byt a mit vsechno tohle pohromade to je to ocem jsem vzdycky snil.......
Budte hodní na rodiče a na zvířata
Gerard
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 13. 6. 2005 18:28

Podle kvality foťáku možná, ale jak jinak hodnotit mobily? Podle velikosti?
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod M@ngo 13. 6. 2005 18:30

No tak dobře,když ne podle foťáku,tak podle EDGE,podle Push to talk,podle displeje,podle dotykové/nedotykové klávesnice,podle 3g,podle GPS,podle odolnosti,podle ....
Ne...dobré...ta doba rozvoje mohla být supr,ale mě se líbí,když jsme přišli už do takhle nachystanýho ;-) ...Nic ve zlým...
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 13. 6. 2005 18:31

taky je super, že v době mého mládí :lol: už jsou mobil. telefony na poměrně vysoké ůrovně (pokud nepočítám to co napsal M@ngo).
radekm (novy)
Junior

Další stránka