Hlasové vytáčení

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mickaelb 19. 6. 2005 18:44

Vsimnul jsem si, ze vetsina novych telefonu jiz tuhle funkci ani nema, a vlastne se jim ani nedivim, ja ji nevyuzil ani jednou, pro me je to hrozne pomale a nedej boze, pokud to nereknu hned napoprve spravne. A ani osobne jsem nevidel nikoho timto stylem vytacet cisle, pro me je nekolikrat rychlejsi vstoupit do seznamu, zdat par znaku a volat. A co vy? Jake mate zkusenosti? Co si o tom myslite?
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 19. 6. 2005 18:57

U S55 jsem to vyuzival denne - predevsim ovladani, ale i vytaceni. Rozhodne je to rychlejsi nez se proklikat. Uspesnost byla 100%.
Nepripada mi, ze by tato funkce mizela - jen proste pitomej Siemens to vypustil :x
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 19. 6. 2005 19:07

Nejen Siemens to vypustil. Na staré N3410 jsem hlasové vytáčení měl, ale moc jsem ho nepoužíval (měla stejně kapacitu jen na 10 tel. č.). Novější telefony Series 40, tuto funkci už nemají. Je to dost škoda, protože teď bych tuto funkci rozhodně využil - například při používání handsfree v autě.
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod Hondaq 19. 6. 2005 19:12

Dr. Goblin píše:...například při používání handsfree v autě.v/quote]

jo tak snad jedině tam bych hlasové vytáčení využil.
Zatim sem neměl telefon s HV ale že bych to nějak potřeboval byh neřekl, určitě to u mě není rozhodující parametr při koupi novýho founu
Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla...
Hondaq
Junior

Odeslat příspěvekod vratu 19. 6. 2005 19:58

mickaelb píše:Vsimnul jsem si, ze vetsina novych telefonu jiz tuhle funkci ani nema, a vlastne se jim ani nedivim, ja ji nevyuzil ani jednou, pro me je to hrozne pomale a nedej boze, pokud to nereknu hned napoprve spravne. A ani osobne jsem nevidel nikoho timto stylem vytacet cisle, pro me je nekolikrat rychlejsi vstoupit do seznamu, zdat par znaku a volat. A co vy? Jake mate zkusenosti? Co si o tom myslite?

Souhlasím s tebou, pro mě to byla absolutně zbytečná funkce a připadalo mi rychlejší příjemnější vlízt do seznamu
KEEP SMILING !!! :mrgreen:
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Majk 19. 6. 2005 21:32

No, ja sem mel u azalise hlas. vytaceni a ovladani a pouzival sem to treba na zjisteni kreditu. Nebavilo me proklikavat se asi do 4. urovne menu. Ted pouzivam *104*#, takze pohoda.

Jinak Samsung X450 taky hlas. vytaceni/ovladani nema.
Nokia 5110 -> Philips Azalis 288 -> Sam X450 -> Moto V360 -> Nokia N70 -> ZTE Blade -> Huawei G600 -> inew V3 -> Ulefone Be Touch 2 -> LG Flex 2 (+ nokia N3109 a Samsung Galaxy Nexus) -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Honor 8X
Majk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mickaelb 19. 6. 2005 21:36

Ja sem ani nevedel ze moje nynejsi N3200 hlasove vytaceni nema....a asi bych si na to snad ani nevzpomnel, kdybych se jednou nehral cosi v seznamu a zkusil sem tam nejak pridat jak ho hlasove vytocit.
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 19. 6. 2005 21:40

No tohle jsem vyuzil jen ze zvedavosti jinak vubec.. prijde mi to jako zbytecnost...
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mickaelb 19. 6. 2005 21:44

Urcite bych nepotreboval hlasove ovladani,nez se spusti zaznam zvuku,nez se to prekontroluje,tak to uz sem tam, kde potrebuji i trikrat, protoze casto pouzivane funkce mam rychle pristupne.
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Filda 20. 6. 2005 14:57

používám to jen na 1 číslo a s trochou cviku už se většinou trefim
Ericsson A1018S, Siemens C35i, Siemens C60, Siemens CX65 ,Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson W580i
Filda
Junior

Odeslat příspěvekod Gloe 20. 6. 2005 15:13

Mam kamose, kterej hlasovy vytaceni pouziva, kdyz rekne kr*va, tak se mu vytaci segra apodob., ale pro me je rychlejsi spise tlacitko rychle volby, pod 2 mam mamu, 9 kamosku a tak, a nebo vlizt do seznamu, tam rychle natukam pocatecny znaky a uz skoro volam, ja nevim, na 6210 jsem to jeden cas pouzival ale nebylo to ono.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 20. 6. 2005 20:57

Hlasove vytaceni je vcelku na nic. Mohlo by to byt dobre v aute ale: Obvykle jde hlasem vytocit maximalne 10-25 cisel coz je naprosto nedostatecne.
Konkretne v aute se neustale meni skladba a sila okolniho hluku a rozpoznani hlasu skoro nefunguje. Obvykle i aktivace hlasoveho vytaceni vyzaduje manualni zasah (stisknuti jednoho az nekolika tlacitek).
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod ConPower 20. 6. 2005 21:18

Dr. Goblin píše:...například při používání handsfree v autě.v/quote]

Jo, tam jedině. Stejně mi ale připadá praktičtější rychlá volba.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod top_66 20. 6. 2005 22:17

V autě jezdím už pár let jedině s hlasovým vytáčením. V těžké HF nebo s klasickou bondovkou se nemusí mačkat vůbec nic, u BT stačí jedno tlačítko na sluchátku na uchu. Používám ho i obvykle i mimo auto.
Ad Fido+ - asi záleží na hlučnosti v autě, ale s BT HF (SE, Motorola) mám úspěšnost tak 95%. Vytáčení je nepoužitelné snad jen venku při silném větru. A ještě stran kapacity - záleží na telefonu, momentálně mám tuším 50 pozic - ale souhlasím, že je to pořád málo. Tolik rychlých voleb bych si asi nepamatoval...
Po zkušenostech se Siemensem, Nokiemi, Motorolou a různými SE mám subjektivní pocit, že hlasové vytáčení (a u zasloužilé t39 i ovládání) funguje nejlépe u SE.
top_66
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rk747 21. 6. 2005 06:19

U N7610 není rozpoznání hlasových vizitek na příliš dobré úrovni, vyžaduje to od uživatele notnou dávku trpělivosti a hodně cviku, záleží také jakým způsobem je hlasový povel do telefonu nahrán, mně se osvědčilo nahrávání přes handsfree v uzavřeném autě s vypnutým motorem. Pokud je zaznamenán příkaz jinak, většinou funguje právě pouze za podmínek, při kterých byl nahráván, u prvního uvedeného způsobu je úspěšnost na použitelné úrovni. Přesto citlivost rozpoznání je tak velká, že problémy způsobí sebemenší odchylky v intonanci, rytmu, přízvuku, rychlosti vysloveného povelu, zkrátka podle mého soudu by měl být systém zdokonalen např. tak aby při zadávání příkazu byl tento nahrán vícekrát a systém by interpolací mezi více vzorky teprve rozpoznával, procento spolehlivosti by se určitě zvýšilo, ...
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Další stránka