Nechavate mobily ve stolni nabijecce?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Samba68 21. 6. 2005 11:20

Chtel bychvedet zda nechavate mobily treba cely den v kancelari ve stolni nabijecce? Muze to zkratit zivotnost baterie? Rozdil Li-Pol, Li-Ion...
Samba68
Junior

Odeslat příspěvekod vipburgr 21. 6. 2005 13:09

Mobil nechávám v nabíječce dost často déle než je třeba....
taky by mě zajímaly účinky na baterku....
SE rulezzzzz SE S700i rulezzzzz
vipburgr
Junior

Odeslat příspěvekod Venda 21. 6. 2005 13:27

Většina normálních mobilů - novějších, při nabití zpravidla odpojí nabíjení. To si ověříš když hmátneš na nabíječku - pokud je teplá tak se nabíjí, pokud je chladná tak je nabito. Tudíž se nic neděje a přebíjení nehrozí, jestli je zdroj stále teplý tak bych mobil vyndal, protože omezení nabíjení nepracuje. :-))
Venda
Venda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 21. 6. 2005 13:32

Já nabíjím přes noc a myslím že se to automaticky vypne.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 21. 6. 2005 13:51

Stolni nabijecku sice nemam, ale normalne necham mobil v normalni nabijecce pres noc a jeste se mu nic nestalo, to same delam i u datoveho kabelu.
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 21. 6. 2005 13:53

jen jsem měl komplikace:
když jsem chtěl nabít neúplně vybitý mobil tak se asi po minutě nabíjení vypnul. Tak vždy nabíjím úplně vybitý foun.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 21. 6. 2005 14:04

2 radekm: No neco podbneho se mi stavalo u RC auta,tam to delaji baterie,nabijecka je odpoji jeste pred koncem,ale to uz sou davno nepouzitelne, protoze nedaji maximalni proud a auto se skoro nerozjede.
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 21. 6. 2005 14:11

takže to je baterií???
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod mardo(smazano) 21. 6. 2005 14:57

Pokud vím,a myslím,že informaci jsem četl zde na mobilmanii,tak u li-on a li-pol baterie záleží,kolikrát telefon nabíjíš. Tím chci říci,že tyto baterie mají daný počet nabíjení a po překročení tohoto počtu jde kapacita baterie pádně dolů. Pokud si zhruba pamatuji tak u li-onky to bylo něco přez 500 opakování a u li-polky asio 100opakování více. Takže jestli nabíjíš zhruba jednou zatři dny ,tak to daleko překoná životnost telefonu.
mardo(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 21. 6. 2005 15:04

Já vím, nabíjím jednou za 3 dny a mám ho od Vánoc, čili nějakých 50 nabití, tak nevím čím to je.
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod mardo(smazano) 21. 6. 2005 15:11

Spíš bych to tipnul na softwarovou chybu,ale takový odborník zase nejsem.Dej to do servisu oni to proměří a řeknou ti kde je vada a co tě to bude stát.
mardo(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 21. 6. 2005 15:15

lol tak do servisu nejdu, už je to v pořádku ale nestalo se mi to poprvé, já jsem totiž nedávno aplikoval nový FW.
radekm (novy)
Junior