Někdy na začátku června jsem dal na reklamaci do jednoho obchodu nadnárodního řetězce mobilní telefon. To jsem ale ještě netušil jak se reklamace zkomplikuje a že na výsledek budu čekat přes 45 dní.
Tedy dal jsem tam přístroj pro nějaké méně podstatné vady..
Za 24 dní přišel telefon ze servisu nicméně byl poškozen. Byl prasknutý displej a vyjádření servisu bylo takové, že prý to je vada na kterou se nevztahuje záruka a že bohužel. Přitom displej byl v pořádku..
Inu personál obchodu to celkem ochotně zaslal zpět do servisu ať to dají do pořádku. Za 15 dní přišel z opravny do prodejny mail s tím, že prý oni to v rámci záruky opravit nemohou, takže se oprava bude muset zaplatit. Po řešení s ředitelem pobočky bylo dohodnuto, že opravu zaplatí ten obchod (1800 Kč) a že pošlou do opravny mail s tím, ať to opraví. Jenže do opravny nic nepřišlo a opravna 5 dní čekala na vyjádření servisu a po 7 dnech přístroj opět poslala neopravený zpět na prodejnu. Chápete? Telefon 2x jen tak pendloval tam a zpět.
Po týdnu (v pondělí) jsem do prodejny volal jestli už je mobil zpět, odpověděli že není. Přitom v servisu tvrdili že ve čtvrtek ho odeslali..
v úterý volám a zase nic, středa to samé, tak už jsem se naštval a volal do přepravní služby, jestli už ta zásilka byla doručena a hle: Mobil je na prodejně už od pondělí!! Tak znova volám na prodejnu a tam mi opět tvrdili že mobil u nich ještě není, tak jsem se jich důrazným tónem zeptal, jak je možné, že mobil byl jima v pondělí přebrán od společnosti DPD a oni na to že ho teda pohledají ve skladu. Volám za 30 minut znova a oni mi řekli, že už ho našli, ale že je neopravený a že oprava bude stát 1800 Kč, když jsem řekl, že bylo s ředitelem domluvené, že to zaplatí prodejna tak o tom zas nevěděli, tak mě spojili přímo s ředitelem, který uznal, že to je jako jejich chyba a že ten mobil je v hrozném stavu a že už nemá cenu ho opravovat ale že si můžu přijít pro peníze zpět.
Tak jsem tam hnedka jel a dám pracovnici ten reklamační protokol, ona se podívala do PC a řekla mi: Ještě tu ten mobil nemáme... No tak jsem ji řekl že tam opravdu je a tak pro něho šla a ještě pak kombinovala, že vrácení peněz je neadekvátní nebo co to, a znova čekala na ředitele, já v té prodejně strávil skoro 2 hodiny, a nakonec uznala ,že na to odstoupení mám fakt dle ředitele nárok a mělo dojít k vrácení peněz, jenže já s sebou měl jen kopii faktury a to byl pro milou paní další problém. Prý musí být originál faktura. Tak se šla opět radit s ředitelem.
Nakonec ale vše dopadlo dobře a já byl rád že po 45 dnech a 3 hodinách strávených na prodejně mám své peníze.
Po této zkušenosti bych si asi v této prodejně už mobil nikdy nekoupil.