Jako správnému mobilmaniakovi mi samozřejmě nemohlo nic uniknout, tak jsem se začal pídit po informacích. V prvním e-mailu přišlo vysvětlení, že projekt nazvaný Excelent nabízí od 5.7. do 4.8.2005 hovory a SMS zcela zdarma. Stačí jednoduchá registrace, kterou mi provede přímo paní inženýrka. Měsíční paušál 99,-Kč a k tomu hovory a SMS zdarma? No neberte to.
Opravdu precizní čeština s puberťáckými prvky mi na inženýrku připadala směšná, nicméně jsem stále představoval zájem. Přišlo mi vysvětlení, že mi k registraci stačí pouze telefonní číslo, které zadá do systému. Poté mi přijde jednorázové heslo, které ji sdělím a tím bude registrace dokončena. Všechny hovory, které půjdou přes jejich "operátorské centrum" budou ZDARMA! Známý obětoval svoji Twist kartu a šlo se na věc. Hodná paní zadala do systému telefonní číslo a ejhle, jednorázové heslo přišlo formou SMS na mobil.
"T-Mobile 1/1: Vase jednorazove heslo do t-zones je L*PPIC*F" - mobilní znalci mají v tomto okamžiku jasno. Paní inženýrka fingovala zapomenutí hesla do t-zones a zadala tam ono telefonní číslo. Teď už jen potřebovala ono jednorázové heslo a byla ve vašem t-zones účtu, kde by měla přístup k SMS bráně, e-mailu atd.
A co by se stalo, kdyby měl dotyčný paušál? Na pohromu by přišel možná až s příchodem vyúčtování.
A jak to dopadlo? S paní inženýrky se vyklubala mladá slečna, která chtěla snadno přijít k "bezplatné SMS bráně". Kolik lidí, přiliš neorientujících se v tomto docela zrádném světě, ji však mohlo naletět?

Oprava: Jak někteří čtenáři správně poznamenali, podvodník by uspěl pouze v případě, pokud by dotyčný ještě nebyl do t-zones registrován.