Ukradli mi mobil - co teď?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Cadik 10. 2. 2007 01:06

Zdravím všechny, tak jsem byl v hospodě na záchdě a při zapínání mi odpadlo od opasku pouzdro s mobilem (SE W810i). Když jsem na to po cca 10-15 min přišel, nenašel jsem ani pouzdro ani telefon. A moje číslo bylo nedostupné. Dokáže operátor (T-Mobile) tento telefon nějak lokalizovat či zablokovat??? Hned ráno se chystám událost nahlásit na Polici ČR a operátorovi.
Máte někdo zkušenosti nebo víte co a jak???
Díky za všechny odpovědi.

//matho83: caps lock
http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.php?t=104
Cadik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paul.mp3 10. 2. 2007 04:31

telefon ti žádný operátor neblokne, leda číslo/simku, a když už bylo nedostupný a sim máš chráněnou pinem, tak i to už je zbytečný.. nezbývá než oplakat a pořídit novej..
k policajtum: bratránek měl mladou v porodnici, tak koupil kameru, aby si natočil porod, pak v baru měl uzavřenou společnost a kameru měl na stole a po 2 hodinách mu ji někdo ukrad, zavolal tedy policajty, nic nezjistili, kameru nenašli, ve finále už on nevěří nikomu, koho tam pozval.. no a koupil si novou a dvakrát dražší na just :))
paul.mp3
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 10. 2. 2007 07:36

A co chceš jako těm policajtům nahlašovat? Vždyť ti ten mobil nikdo neodcizil, přece sám píšeš, že jsi ho ztratil!!! Pokud chceš nahlásit ztrátu, tak si zajdi na místně příslušný obecní nebo městský úřad do oddělení ztrát a nálezů, třeba tam ten nalezený mobil někdo odevzdal. Na policii se ti pouze oprávněně vysmějí pro tvoji vlastní blbost. Každý si má své věci chránit sám a ne je ztrácet na WC a pak s tím ještě otravovat policii. Mě se tohle stát, tak se tak stydím za vlastní blbost, že bych se s tím určitě nešel chlubit na policii, možná nanajvýš bych se s tím pochlubil zde anonymně v diskuzi na mobilmánii.

Jinak se připravuje registr odcizených mobilů:
http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=35968
Ale ten ještě není v provozu a stejně to není tvůj případ, protože tobě nikdo ten mobil neodcizil, ty jsi ho ztratil.
:pozor2 :pozor2 :pozor2
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod dedi 10. 2. 2007 08:19

Neviem ako v CZ ale na SK plati ze aj ked najdes nieco v tomto pripade mobil, nemal by si si ho nechat lebo je to protizakone, podla spravnosti by si mal najdenu vec odovzdat na policii, lebo ak sa zisti ze tu vec pouzivas mozu ta potrestat a vec zhabat. mozu trebars pytat kupnopredajnu zmluvu alebo doklad o kupe. tak pochodil aj jeden v sutazi superstar. tvrdil ze nasiel mobil a pouzival ho dovtedy dokym nanho neprisli.
dedi
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 10. 2. 2007 08:24

U nás je to stejný, nad 5000,- je to trestný čin, to si lidi ale neuvědomují, protože takové telefony se zatím nehledaly.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne 10. 2. 2007 08:40

Pokud někdo nalezne cizí věc, tak ji musí dle zákona okamžitě odevzdat na nejbližším místně příslušném obecním úřadě (oddělení ztrát a nálezů). Pokud tak neudělá, chová se protiprávně. Pokud je cena té věci nejméně 5000 Kč, tak je to v ČR trestný čin Zatajení věci dle § 254 trestního zákona, pokud to je pod 5000 Kč, tak je to přestupek § 50/1b) zák. č. 200/1990 Sb.
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Cadik 10. 2. 2007 09:11

No mě ten telefon vypadl a když jsem to zistil a šel ho najít, tak už tam nebyl. To znamená, že mi ho někdo ukradl. A SE W810i si myslím, že má cenu větší jak 5000. Na tu policii stejně zajdu, ať mám aspoň doklad pro T-M na výměnu SIM zdarma.
Cadik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kocpel 10. 2. 2007 09:37

Souhlasím s osobne, trestní zákon i zákon o přestupcích mluví jasně, ale chtěl by jsem vidět v ČR někoho, kdo by telefon odevzdal na policii...
Nokia450 > Nokia5110 > Nokia3310 > Nokia6310i > Nokia6230i > NokiaN80 > NokiaE50 > NokiaN86 8MP> NokiaN8 > Apple iPhone 5S
kocpel
Junior

Odeslat příspěvekod Cadik 10. 2. 2007 10:16

Jo, je to moje blbost a taky se teď biju do hlavy. Telefon jsem si střežil, jako oko v hlavě a jednou jsem si nedal pozor a je pryč.
Cadik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Well-being 10. 2. 2007 10:40

Ztráta mobilu a zvlášť takovéhoto je velmi bolestivá věc. Avšak nejlepší řešení je na věc co nejdříve zapomenout a vzít si z toho poučení do budoucna. Přeji hodně štěstí, někdy se dějí i zázraky a mobil se vrátí.
~ dubium est initium sapientiae ~
Well-being
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 10. 2. 2007 11:34

Cadik píše:No mě ten telefon vypadl a když jsem to zistil a šel ho najít, tak už tam nebyl. To znamená, že mi ho někdo ukradl. A SE W810i si myslím, že má cenu větší jak 5000. Na tu policii stejně zajdu, ať mám aspoň doklad pro T-M na výměnu SIM zdarma.v/quote]

Nikdo ti ten mobil neukradl, prostě si ho ztratil (vypadl ti na WC). Možná si ho i spláchnul, ani o tom nevíš. Pokud ho tam někdo našel, tak ho měl odevzdat na místně příslušném obecním úřadě. Takže být tebou, tak se půjdu zeptat na ten místně příslušný obecný úřad a pro jistotu se ještě zeptej provozovatele té restaurace, jestli tam ten mobil někdo nepřinesl.
"Krádež" znamená, že někdo někomu něco vezme (zmocní se toho) a ne, že někdo něco někde nalezne (najde to).

ecolor=blue]§ 247 trestního zákona
Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a
a) způsobí tak škodu nikoliv nepatrnou,
b) čin spáchá vloupáním,
c) bezprostředně po činu se pokusí uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí,
d) čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě, nebo
e) byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod kocpel 10. 2. 2007 19:16

souhlas, ale třeba v pátek večer na obecním úřadě nikdo není...
Nokia450 > Nokia5110 > Nokia3310 > Nokia6310i > Nokia6230i > NokiaN80 > NokiaE50 > NokiaN86 8MP> NokiaN8 > Apple iPhone 5S
kocpel
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 10. 2. 2007 20:38

Jasně, je třeba se tam přijít zeptat v úřední dny. Nalezenou věc tam je ale možné nechat skoro kdykoliv, protože tam mají většinou schránku důvěry, do které se to hodí (pokud se to tam tedy vejde).

Obrázek
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod kocpel 10. 2. 2007 21:53

To by to mohl nálezce hodit rovnou do toho odpaďáku - vyjde to nastejno...
kocpel
Junior

Odeslat příspěvekod Znicehonix 10. 2. 2007 22:03

nechci ti do toho kecat, ale rekneme si uprimne, ze ten mobil proste v zivote neuvidis.Hlasit na fizly, ze ti nekdo ukrad mobil je jako jim nahlasit, ze ti nekdo vzal kalhoty ze skrine. Je to blbost, fakt se s tim smir.
Znicehonix
Kolemjdoucí

Další stránka