Ukradli mi mobil - co teď?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod osobne 10. 2. 2007 22:09

kocpel píše:To by to mohl nálezce hodit rovnou do toho odpaďáku - vyjde to nastejno..../quote]

Ne ne, odpaďák už je plný.

Obrázek
:pozor2 :pozor2 :pozor2
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 10. 2. 2007 22:48

Koliikrát se stalo, že lidi a třeba i můj kamarád ve škole někde zapomněli telefon a potom už jej nenašli. Proč policajty neprubnout?? Co když zrovna narazíme na někoho ochotného, který to bude chtít řešit?? Já bych to pro můj klid udělal, abych nabyl pocitu, že sem udělal maximum co to šlo.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod beat 10. 2. 2007 22:49

Neříkali někdy někde v televizi, že umí zjistit nejen číslo ze kterého se volá, ale i nějaké identifikační číslo telefonu? Nevím jestli přímo IMEI nebo něco jiného....i když jasně, i IMEI se dá změnit... Neví o tom někdo něco?
beat
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 10. 2. 2007 23:01

jo. IMEI samozřejmě lze zjistit na dálku. časy, kdy se dalo IMEI měnit jako nic sou pryč. Dnes je to trestné a složité.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Slávek 10. 2. 2007 23:25

beat: Přečti si diskusi, je tam vše napsáno.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod padro 11. 2. 2007 00:27

Bratovi tiez ukradli telefon, bol na brigade a mal ho na ubytovni. Policajti mohli mat zoznam ludi, dokonca ten clovek este aj pouzival tu jeho simku. Ale policajti len urobili zapis a tym ich praca asi skoncila, takze je ti zbytocne tam chodit, budes mat len nervy navise...islo o S35, v tej dobe to bol pan telefon takze islo uz o trestny cin :lol:
padro
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 11. 2. 2007 10:26

[quote="Slávek";beat: Přečti si diskusi, je tam vše napsáno.
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Smikee 11. 2. 2007 11:30

Mně taky ukradli telefon. V květnu to bude rok,byl to Siemens S65,takže škoda asi za 6,500 Kč. Tenkrát se to stalo v jednom obchodě, přímo ve frontě u pokladny. Nějakej zk**** kapsář mi ho prostě ukradl. SIMku jsem šel hned zablokovat(měl jsem ho na paušál) a pak hned za cajtama. Sepsal oznámení na neznámého pachatele. Řekl jsem jim, i že nad pokladnou byla kamera. Případ podstoupili jiný stanici PČR a tam to začal nějakej kapitán "řešit". Dostal jsem na něho číslo, tak jsem mu zavolal a on, že se to řeší. Tak jsem se zeptal co ty záběry z tý kamery a on, že se nic nenašlo.
Pak mi přišlo, že případ je odložen a měl jsem po ptákách. Byla to tvrdá rána, ale nepočítal jsem s tím, že se ten telefon najde. Po pár dnech jsem se zpamatoval, dostal novou SIMku, ze skříně vytáhl starou 3310 a žil jsem dál :)
Ponaučení: Policajtům nevěřte, oni nebudou váš telefon hledat. Najdou ho jedině, pokud by dělali nějakej zátah na organizovanej gang, ale jinak máte smůlu.
Ale naděje umírá poslední 8)
Smikee
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 11. 2. 2007 22:29

osobne: Na to, na co se ptal beat je odpovězeno vše výše.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod beat 11. 2. 2007 23:14

N tak já klidně přiznám, že mám IQ velmi nízké...tak někde kolem 40, ale jediné co jsem se tu dozvěděl je to, že je zbytečné to hlásit, páč ho nenajdou. No, ale i tak se omlouvám že tu překážím se stupidníma otázkama...
beat
Junior

Odeslat příspěvekod Aljosha 12. 2. 2007 00:00

osobne píše:Pokud někdo nalezne cizí věc, tak ji musí dle zákona okamžitě odevzdat na nejbližším místně příslušném obecním úřadě (oddělení ztrát a nálezů). Pokud tak neudělá, chová se protiprávně. Pokud je cena té věci nejméně 5000 Kč, tak je to v ČR trestný čin Zatajení věci dle § 254 trestního zákona, pokud to je pod 5000 Kč, tak je to přestupek § 50/1b) zák. č. 200/1990 Sb.e/quote]

Mno, úplně pravda to není. U tohodle § nerozhoduje hodnota věci, jinak by v zákonu bylo psáno "(1) Kdo si přivlastní cizí věc hodnoty vyšší, než nepatrné, která....", což NENÍ. Takže pozor, žádnejch 5.000,- Kč :!:
Aljosha
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 12. 2. 2007 06:27

Aljosha: Nepleť si pojmy s dojmy, při krádeži, zatajení věci a některých dalších majetkových nebo hospodářských trestných činech je hodnota věci, respektive způsobená škoda, důležitá při posuzování, zda se pachatel dopustil přestupku nebo trestného činu. Do 5000 Kč je to pouze přestupek, 5000 Kč a více je trestný čin.

§ 254 tr. zák.
Zatajení věci
(1) Kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 značný prospěch.

§ 89 odst. 12 trestního zákona
Škodou nikoli nepatrnou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 5 000 Kč, škodou nikoli malou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 25 000 Kč, větší škodou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 50 000 Kč, značnou škodou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 500 000 Kč a škodou velkého rozsahu se rozumí škoda dosahující nejméně částky 5 000 000 Kč. Těchto částek se užije obdobně pro určení výše prospěchu, nákladů k odstranění následků poškození životního prostředí a hodnoty věci.

:roll: :roll: :roll:
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Aljosha 12. 2. 2007 09:51

Hopla! Beru zpět. :hm
Je to možná tím, že pamatuju TZ ještě před jeho novelami, tam podmínka "nikoli nepatrné hodnoty" nebyla, což byl na jednu stranu od pánů zákonodárců trochu úlet... Kouknul jsem včera na Lexdata, tam mají u z. č. 140/1961 Sb. uvedenou derogaci, ale bohužel nejde o derogaci aktivní, tzn., že je uvedeno znění původní, bez podmínky "nikoli nepatrné hodnoty". :shock:
Kód: Vybrat vše
http://www.sbirkazakonu.cz/web/lexdata.nsf

Už na mě bylo včera asi dlouho, tak jsem se nad tím moc nezamejšlel, sorry... :wink: :)

edit: Píšu konkrétně o ust. § 254 TZ, ne o stanovení škod obecně.
Aljosha
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 12. 2. 2007 11:33

Beat: Tak jsem to vůbec nemyslel, ale na tvé otázky už bylo odpovězeno výše : Neříkali někdy někde v televizi, že umí zjistit nejen číslo ze kterého se volá, ale i nějaké identifikační číslo telefonu? Nevím jestli přímo IMEI nebo něco jiného....i když jasně, i IMEI se dá změnit... Neví o tom někdo něco?
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod beat 12. 2. 2007 12:27

Slávek: No právě o tom vystopování IMEI jsem se tu nedočetl, jinak bych se na to neptal, ne?
beat
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka