3. reklamacia mobilu na pausal

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jakux 22. 3. 2007 15:39

Zdravim, ak mi 3 krat uznaju reklamaciu na mobil, ktory je zobraty na pausal a podotknem ze pausal konci za par dni tak mam na co pravo? na novy mobil? alebo na nejaku hotovost? ked som bral pausat v t-mobile 55viac tak som za neho dal 2000 sk. Vratenie 2000 sk sa mi zda hlupost kedze za tie peniaze nekupim novy mobil a nakupna hodnota toho mobilu zhruba pred dvoma rokmi bola uplne ina, nehovoriac o tom ze co keby som mal mobil za korunu..tak mi vratia korunu?
Jakux
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 22. 3. 2007 15:56

Mas pravo na vratenie penazi, to jest tych 2000 /a keby to bola koruna, tak korunu/, alebo mozes zobrat novy fon a novu akciu na 2 roky.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod Jakux 22. 3. 2007 16:04

ako akciu mozem zobrat tak ci tak, a tu korunu ehm..ved samotny mobil predas drahsie ako za korunu tak to je nejaka ptakovina potom
Jakux
Junior

Odeslat příspěvekod Pweter 23. 3. 2007 14:05

Mne sa pokazil telefon po roku a pol uzivania (siemens) a Erotely povedali, ze je neopravitelny a ponukaju vratenie penazi. Z toho co som sa docital, mam narok na novy pausal? Je mozne poziadat o zrusenie pausalu?
Mr. Cooler
Pweter
Junior

Odeslat příspěvekod zilincan 23. 3. 2007 16:07

Pausal nemozes zrusit. Bud bez telefonu zvysok akcie (akciovu cenu telefonu ti vratia), alebo novy telefon a nova zmluva.
Keby este mali presne ten isty typ telefonu k dispozicii (pochybujem) tak by si mohol pokracovat v akcii.
zilincan
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 24. 3. 2007 13:31

Tak u nás v Čechách to chodí takto: Po odstoupení od kupní smouvy z důvodu 3 stejných závad (třeba) má zákazník možnost si vybrat, jestli byl telefon brán na paušál.
1. Buď operátor vrátí částku, která se za samotný telefon vložila (ty 2000,-). nebo,
2. Dostaneš ten stejný telefon, pokud ho operátor ještě má v nabídce.
3. anebo si můžeš vybrat telefon, který má dnes stejnou hodnotu, jako mněl ten tvůj v době koupe. Pokud tedy cena bez paušálu byla 10 000,-. tak dnes si můžeš vybrat, taky telefon jehož plná cena se pohybuje kolem 10 000,-. Tento krok doporučuji.

Úvazek se tím neprodlužuje. A tudíž nejsme zavázaní na další dva roky, přesto máme na telefon záruku.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kameo 24. 3. 2007 14:47

AgentSvr, vysvetlil si to tak ako to je aj u nas ;)
kameo
Junior

Odeslat příspěvekod Adam999 24. 3. 2007 21:28

takže pokud jsem třeba koupil telefon na paušal za korunu, ale jeho hodnota je 5000Kč, tak mi daji 5000kč a ja si mužu vybrat novy? Nebo si ty penize mužu vzit a nechat??
Adam999
Junior

Odeslat příspěvekod Kiwi 24. 3. 2007 21:52

mal som takyto problem v Orange bol 3 krat v oprave s tym istym problemom. Podal som specialnu reklamaciu, ci ako to volaju, kde som chcel vymenit za iny ktory by bol priblizne v rovnakej cenovej hladine lebo moj (Siemens c75) uz nemali v ponuke. Dostal som odpoved ze mozem odstupit od zmluvy. Kedze som mal vianocny pausal je jasne ako to dopadlo. teraz ma ten telefon mama ktorej ta chyba nastastie nevadi
Kiwi
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 24. 3. 2007 22:58

Adam999 píše:takže pokud jsem třeba koupil telefon na paušal za korunu, ale jeho hodnota je 5000Kč, tak mi daji 5000kč a ja si mužu vybrat novy? Nebo si ty penize mužu vzit a nechat??e/quote]

ne vrátí ti buď korunu pokud budeš chtít :lol: , nebo si můžeš vybrat z telefonů do hodnoty 5000.
5000 ti vrátit nemohou poněvadž si je neplatil.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jakux 25. 3. 2007 02:44

no neverim ze to iste urobia aj na SVK, pricom tento krok povazujem za seriozny zo strany predajcu. Narazam za vymenu telefonu v tej hodnote aku mal povodny v case jeho nakupenia bez akcie/pausalu/. Asi si len budem musiet pockat co za navrhy mi daju.
Jakux
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 25. 3. 2007 06:18

AgentSvr píše:Tak u nás v Čechách to chodí takto: Po odstoupení od kupní smouvy z důvodu 3 stejných závad (třeba) má zákazník možnost si vybrat, jestli byl telefon brán na paušál.
1. Buď operátor vrátí částku, která se za samotný telefon vložila (ty 2000,-). nebo,
2. Dostaneš ten stejný telefon, pokud ho operátor ještě má v nabídce.
3. anebo si můžeš vybrat telefon, který má dnes stejnou hodnotu, jako mněl ten tvůj v době koupe. Pokud tedy cena bez paušálu byla 10 000,-. tak dnes si můžeš vybrat, taky telefon jehož plná cena se pohybuje kolem 10 000,-. Tento krok doporučuji.

Úvazek se tím neprodlužuje. A tudíž nejsme zavázaní na další dva roky, přesto máme na telefon záruku.
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Jakux 30. 3. 2007 13:30

AKO TO CHODI NA SLOVENSKU: bol som teda si po telefon v T-mobile po tretej uznanej reklamacii, samozrejme davali mi telefon opraveny ako keby sa nic nedialo. Ak som na nich vyhrkol ze je to tretia a mam trosku aj ine naroky co oni mi tu prezentuju tak slecna za pultom spustila: Mate na narok na vratenie penazi co ste za telefon zaplatili ak ste brali telefon, co mimochodom cini 2000 sk a pausal vam pokracuje dalej do doby kedy vam oficialne konci. Alebo druha moznost ze na novy telefon s podpisom dodatku v zmluve o predlzeni zmluvy na dalsie 2 roky s tym ze tych 2000 sk mi zohladnia v cene noveho telefonu.
Druha moznost ma vonkoncom nezaujima preto sa pytam ako je to mozne ze si vyberiete telefon za zvyhodnenenu cenu s tym ze sa zaviazate na dva roky, cize telefon nestal 2000 sk ale trosku inu sumu by som povedal a oni vam na to ze vam vratia tie peniaze a pokracujete dalej v akcii. Vznika tu otazka ako mam vyuzivat sluzby ak nemam telefon ked zoberiem peniaze.

Len tak okrajovo by som to mohol prirovnat k leasingu, tam takiez sa zaviazete ze budete splacat splatky, tu ste sa zaviazali ze budete dva roky vyuzivat dane sluzby. Len rozdiel je asi v reklamacii a spravani sa daneho subjetku k spotrebitelu.

Takyto ich postup ma dobre rozcertil a preto by som poprosil nejake rady ako to dalej riesit, ci vazne nemam narok na mobil co maju v akcii na dany pausal s tym ze sa zohliadnia v tej cene aj tie dve tisicky
. Alebo to sme vazne az tak zaostali za nasmi bratmi z CR? Je to na zaplakanie!!!
Jakux
Junior

Odeslat příspěvekod lu.kas 30. 3. 2007 18:52

osobne: Pokud mi treti moznost sam nenabidne, mam o ni ale moznost pozadat, ne?
Tedy priklad: Koupil jsem mobila na pausal za 2000kc. Po roce se mi potreti porouchal. Zadarmo jsem dostal stejny mobil, jako bych moh za 2000 dostat, kdybych byl novy zakaznik a uvazal se na 2 roky.

A je moznost doplatit dejme tomu 1000kc a vzit takovy telefon, ktery by noveho zakaznika pri podepsani smlouvy na dva roky stal 3000kc?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod osobne 30. 3. 2007 21:28

lu.kas píše:A je moznost doplatit dejme tomu 1000kc a vzit takovy telefon, ktery by noveho zakaznika pri podepsani smlouvy na dva roky stal 3000kc?

Nevidím v tom žádný problém.
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Další stránka