citlivost wifi primacov v smartphone a pda

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kaptur 6. 5. 2007 21:33

Zdravim. Uvazujem si kupit sikovne co najmensie pda alebo smartphone. No prioritou na tomto zariadeni je kvalita citlivost primacu wifi. V tomto vlakne mozete prosim vypisat ake mate skusenosti ohladom wifi u jednotlivych smartphone a pda. Napr zariadenia od nokie ako je n80 e60 alebo wm znacka eten htc a tak.
dakujem
kaptur
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 5. 2007 21:57

Nejde jen o citlivost. Ta bude nejspis logicky o neco mensi nez u zarizeni s externi antenou ale nejspis to bude mit stejny problem jako notebooky s integrovanym wifi ale bez externi anteny. Totiz ten, ze signal sice zachyti ale uz se "nedovysilaji" na pristupovy bod.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 6. 5. 2007 22:33

Vlastním Nokii N80 a po včerejší zkušenosti musím říct jen to nejlepší. Kamarád, který bydlí o panelák dál mi umožnil přístup na svou wifi síť. Z okna do okna to dělá 80 metrů. Ležel jsem na sedačce, vyhledal jsem síľ, připojil se a serfoval. Brali jsme to jen jako experiment a jsem hodně překvapený...
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod narg- 6. 5. 2007 22:43

Fido+ píše:Nejde jen o citlivost. Ta bude nejspis logicky o neco mensi nez u zarizeni s externi antenou ale nejspis to bude mit stejny problem jako notebooky s integrovanym wifi ale bez externi anteny. Totiz ten, ze signal sice zachyti ale uz se "nedovysilaji" na pristupovy bod.

presne, na notesu chytam signal do 90% ztraty, ale uz se nedokazu pripojit spet. to zmaknu jedine max do 50% signalu, a divil bych se, kdyby N80 umela vic.

samozrejme zalezi na podminkach okoli, materialu sten atd.
pokud budete venku na hotspotu, nebo s ap v jedne mistnosti, nebude problem, ale vic jak 100m od ap nedate (bez prekazek)
Na blbou otazku, blba odpověď .

3410,N3230,N-gage,T610 ->N95
narg-
Junior

Odeslat příspěvekod kaptur 6. 5. 2007 23:04

fido+ jasne je to tak hlavne zalezi od zaruseneho prostredia. Inac dnes sa mi podaril fakt kusok. Cez usb wifi som si nasdielal net a dal som ho na kraj parapety. Potom som isiel na kopec a neuverite. Asi na vzdialenost 350 m priameho dohladu som sa s n80 pripojil na tuto ad-hoc siet a dokonca som uskutocnil aj skype hovor cez fring. na moje pocudovanie oneskorenie max 1,5 sek. Cize ani to wifi v mobiloch netreba zatracovat. Co sa tyka pripajania z fonu napr z n80 tak samozrejme to je aj tym, ze ma slaby vyzarovaci vykon ale podla mna najvecim problemom je, ze vo fone je jednoznacne vsesmerova antena ktora ziari viac menej do vsetkych smerov cize tam sa straca kvalyta rozptilenia vln do jedneho smeru a aj sanca na pripojenie. Inac na tych 350 m som mal signal 49 percent. Je to sranda.
kaptur
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 7. 5. 2007 10:51

Ja wifi v mobilech rozhodne nezatracuju. Je to skvela vec jen je potreba pocitat s tim, ze to vzdycky bude o neco horsi nez zarizeni s externi (a nekdy i smerovou) antenou. Pokud je prima viditelnost bez vetsich prekazek, funguje to skvele. Je ale potreba si uvedomit, ze slabsi signal odstini (nebo vyrazne zhorsi) i obycejne listi na stromech.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod kaptur 7. 5. 2007 11:24

jj suhlas. ext antena je ext antena. ved napr aj klasicka pcmcia, ked nema pripojenu ext antenu ale len tu vlastnu malu asi 2 db tak ide zhruba podobne ako taka n80. No ked pripojime ext tak napr ja som s 15 db smerovou conectnuty na 1,5 km pri sile signalu 69 percent.
kaptur
Junior