Je možné zistiť použitie cudzej SIM karty v mobile?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod orion1.6 8. 5. 2007 11:13

Existuje mobil,u kterého bych zjistil,že v něm byla POUŽITA jiná sim karta,než moje?Díky

//Breaker: téma presunutá, upravený názov, oznámené súkromnou správou
orion1.6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal P 8. 5. 2007 11:16

Jinak nevím jestli se to dá normálně poznat, ale co u hodně telefonů jde, je blokovat přístroj na použití s jinou kartou.

EDIT: připomínka o názvu threadu smazána, název byl upraven
Naposledy upravil Michal P dne 8. 5. 2007 13:52, celkově upraveno 1
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod orion1.6 8. 5. 2007 12:57

jo,jo o blokování vím,ale zajímalo by mne jestli to jde zjistit u nějakého telefonu,díky.
orion1.6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deleted user 8. 5. 2007 13:01

U telefonů Sony Ericsson se to má tak, že po výměně SIM karty a zapnutí se spustí Průvodce nastavením telefonu - to je ale dle mého jediná existující indikace použití jiné SIM karty. Kromě blokování nejsou k dispozici jiné možnosti, jako indikátory cizích karet SIM apod. Telefony si většinou ani neumí přisvojit jedinou SIM kartu a tu označit za domovskou.

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 8. 5. 2007 13:11

Nokia myslím při vložení jiné karty chce bezpečnostní kód, ale to patrně záleží na nastavení zabezpečení přístroje. Pokud je na SIM nastaveno zadávání PIN tak chce i ten. Ale po vložení původní karty nic nechce, takže taky nemám žádný nápad na zjištění, jestli v mobilu byla jiná SIM nebo ne :( Myslím, že to by mohl zjistit snad jen operátor (ze spojení IMEI + číslo), ale uživatel přístroje asi nemá šanci :hm
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod eddie 8. 5. 2007 13:59

Jediná možnost jak tohle zjistit je u Symbianových mobilů. Při vložení jiné karty do telefonu se komplet smaže protokol komunikace :-)
Moje oblíbená barva růže je železná.
eddie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matho83 8. 5. 2007 15:17

Samsung d900 a aj ine s f-ciou mobile tracker (stopar)
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 8. 5. 2007 16:16

eddie: Jo tak na to jsem úplně zapomněl. Ale to není výsada Symbianu. Takhle se mi chovaly už 5110, 6210 a 6310i :tleskani
Lze tak poznat, že v tom přístroji byla jiná SIM, ale nikdo nezjistí, co bylo za kartu :hm Možná by to šlo tak jak píše matho83.
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod eddie 8. 5. 2007 16:24

A nebo ještě existuje na symbian program (na jméno si teď nevzpomenu), kterej při vložení jiné sim pošle SMSku na předem definovaný číslo.
Moje oblíbená barva růže je železná.
eddie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 8. 5. 2007 19:07

p@p@ t. :No to že nejde zjistit co to bylo za kartu je způsobené tím, že ani ten samotný mobil nezná telefonní číslo od SIM karty která v něm je...
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 8. 5. 2007 19:39

To by "němej neřek i kdyby mu hubu roztrh" jak říkavala moje babička. Lidi se tu snaží na něco přijít a smysluplně poradit. Ne tady jen konstatovat, co všichni vědí :hm
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 8. 5. 2007 22:21

(CZ)Mirek: SIM karta používá více identifikačních čísel. Například telefoní číslo vůbec. Tel. číslo je totiž uložené na ústředně a na SIMce jsou kody (ICCID) a ty má možnost telefon číst. Telfon samozřejmě o kartě ví daleko více. Ale to nemá uživatele co zajímat. Jsou to interní informace mezi SIMkou a telefonem. Mobil vždy rozpozná jinou SIM o tom není pochyb.
AgentSvr
Pokročilý