Dá se vyhledat ukradený mobil

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Laseek 31. 7. 2005 14:31

Poradíte mi prosím někdo? Ukradli mi mobil N6230i. Volal jsem na policii a mám prý přijít co nejrychleji sepsat protokol na stanici. Je to jen ztráta času, nebo (jak jsem slyšel) mohou policajti nějak po síti ten telefon vyhledat pomocí IMEI? Děkuji mnohokrát za nějakou rychlou informaci. Nerad bych tvrdnul dvě hodiny na policii zbytečne a sepisoval protokol s nějakým troubou, kterej bude psát na počítači jedním prstem. Laseek.
Laseek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 31. 7. 2005 14:39

Zkus hledat přez Bluetooth :D Policajti vy nenašli ani Titanic na Václavském náměstí....
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 31. 7. 2005 14:46

No já nevím, proč jsi na policii nešel rovnou, když ti řekli, abys přišel... Podle mě je ztráta času to, že to píšeš sem a čekáš na odpovědi.

Radši bych rovnou zkusil toho policejního "troubu", než se tady zbytečně dohadovat. Takhle si podle mě snižuješ šanci na nalezení mobilu. I když ta je podle mě minimální už teď.

Omlouvám se za odpověď mimo téma, ale prostě jsem musel odepsat na ten paradox - "Nechce se mi ztrácet čas sezením na policii", takže to radši budu sedět doma u netu a čekat na odpovědi ve foru :)
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod xaerocom 31. 7. 2005 15:06

Rozhodně neni problém najít ;) vim z vlastní zkušenosti. Hlavně neni v podstatě nutný ani znát IMEI, policie spolu s operátorem najdou tel bez problému.. jen nesmí ležet vypnutý někde v bazaru :lol:
xaerocom
Junior

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 31. 7. 2005 15:40

xaerocom píše:Rozhodně neni problém najít ;) vim z vlastní zkušenosti. Hlavně neni v podstatě nutný ani znát IMEI, policie spolu s operátorem najdou tel bez problému.. jen nesmí ležet vypnutý někde v bazaru :lol:

Podle kterého parametru tedy hledají, když není nutné znát IMEI? :shock:
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xaerocom 31. 7. 2005 15:44

Operátor má zaznamenené hovory (spolu s IMEI) podle zákona, neni problém IMEI kdykoliv vyhledat. Samozřejmě dále se hledá už podle IMEI, což je pro operátora hračka...
xaerocom
Junior

Odeslat příspěvekod samsanek 31. 7. 2005 15:46

Dá se podle IMEI. Uspech zarucen. Musi bejt ale zapnutej. :tleskani
samsanek
Junior

Odeslat příspěvekod Majsner 31. 7. 2005 15:48

Mel bych jeden tip... zahledej na inetu... nekde jsem cetl o databazi kradenych mobilu, kam zapises, ze ti ukradli mobil, jeho identifikaci (IMEI, firmware, skrabance apod...) a pak prakticky vsechny online a vetsina "lepsich" kamennych bazaru si tam overuje, jestli mobil, ktery od nekoho koupili, neni kradeny....
Majsner
Junior

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 31. 7. 2005 15:52

xaerocom píše:Operátor má zaznamenené hovory (spolu s IMEI) podle zákona, neni problém IMEI kdykoliv vyhledat. Samozřejmě dále se hledá už podle IMEI, což je pro operátora hračka...r/quote]

:roll: První, co zloděj udělá je, že vyhodí SIMku. Jak pak chceš telefon dohledat, když neznáš IMEI? K čemu ti bude, že jsou na ústredně zaznamenány hovory z dané SIM společne s IMEI, když ho podle tebe nepotřebuješ? :?:
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xaerocom 31. 7. 2005 15:54

Majsner píše:Mel bych jeden tip... zahledej na inetu... nekde jsem cetl o databazi kradenych mobilu, kam zapises, ze ti ukradli mobil, jeho identifikaci (IMEI, firmware, skrabance apod...) a pak prakticky vsechny online a vetsina "lepsich" kamennych bazaru si tam overuje, jestli mobil, ktery od nekoho koupili, neni kradeny....

ano, třeba tady, ale pochybuju o jeho využití...
xaerocom
Junior

Odeslat příspěvekod xaerocom 31. 7. 2005 15:58

Zdeněk L.";[quote="xaerocom píše:Operátor má zaznamenené hovory (spolu s IMEI) podle zákona, neni problém IMEI kdykoliv vyhledat. Samozřejmě dále se hledá už podle IMEI, což je pro operátora hračka...r/quote]

:roll: První, co zloděj udělá je, že vyhodí SIMku. Jak pak chceš telefon dohledat, když neznáš IMEI? K čemu ti bude, že jsou na ústredně zaznamenány hovory z dané SIM společne s IMEI, když ho podle tebe nepotřebuješ? :?:i/quote]

pokud neznáte IMEI, stačí vědět kdy ste s telefonem volal. Operátor zjistí to IMEI hravě! ne vždy ví člověk IMEI svýho telefonu... ale operátor ho zná, stačí prostě vědět že x měsíců bylo konkrétní IMEI použito s telefonim číslem, které je už sice vyhozené...
napsal sem předtim tohle nquote]Samozřejmě dále se hledá už podle IMEI, což je pro operátora hračka...a/quote]
xaerocom
Junior

Odeslat příspěvekod Laseek 31. 7. 2005 16:03

A co kdyby v bazaru přehráli software telefonu? Nepřepíše se tím i IMEI?
Laseek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 31. 7. 2005 16:03

Při sepisování protokolu po tobě bude chtít policie IMEI určitě. Dokážeš si při množství kradených telefonů představit, že by operátoři dohledávali u každého druhého telefonu IMEI?
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xaerocom 31. 7. 2005 16:05

Nevím, nepotřebovali, našli, policie předala bez problému.... to je zkušenost, ne TEORIE :D
xaerocom
Junior

Odeslat příspěvekod xaerocom 31. 7. 2005 16:06

Laseek píše:A co kdyby v bazaru přehráli software telefonu? Nepřepíše se tím i IMEI? /quote]

ne, firmware s tim nemí nic společnýho. některý boxy ale dokážou změnit IMEI, dopočítává se...
xaerocom
Junior

Další stránka