Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
LOBO píše:Policie nema zajem dohledavat mobily, protoze nebyla skoda vetsi nez 15 tisic, coz je hranice pro trestny cin.
LOBO píše:Policie nema zajem dohledavat mobily, protoze nebyla skoda vetsi nez 15 tisic, coz je hranice pro trestny cin. Operatori nemaji zajem, protoze u kazdeho ukradeneho mobilu je sance, ze se prihlasi do znova do site s jinou simkou. Podle IMEI je mozne mobil nejen dohledat, ale i zakazat ho pro jednotlivou sit operatora. To by se ale operatori museli domluvit. IMEI je mozne u vetsiny mobilu zmenit, ale neni to jednoduche. Prokazat vlastnictvi mobilu, pokud ma majitel zarucak, neni problem. Kazdy mobil ma IMEI i na samolepce uvnitr. Ale jak jsem jiz rekl, operator i policie nema zajem
MMKS píše:Drahý Lobo , podle toho co jsem psal by sis mohl uvědomit kde pracuju. Napodruhé anooo je to PCR. Kdyz nevíš kolik je hranice pro trestný čin ,tak to nepiš. Nebavím se o tom co by bylo dobré bavím se o tom jak to je. Ano policie se snaží nenabírat zbytečné trestné činy kvůli statistice, kterou všichni řadoví policajti nenávidí. O té dobré víře to není nesmysl. Je to tak, a propo on fakt půl národa jezdí v kradeném autě, nebo aspoň může. Každý kdo koupí ojeté auto, mobil kolo atd. ho může kupovat v domnění že je nekradený a ono to tak není, to je ta dobrá víra při koupi. Všichni nejsou asi takový experti jako ty že poznají kradené a předělané auto apod. Odpovídal jsem na dotaz jak je to s vyhledáním ne jak by to mělo podle tebe být. A taky si odporuješ. Pokud má policie zájem na dobré statistice a čárkách, tak by má tedy zájem vyhledat a najít mobil a dostat se k pachateli. Kdybys ale víc četl a snažil se vhápat, tak bys pochopil proč to není tak jednoduché. Problém těchto fór je že jsem přispívá spoustu lidí, kteří i když nic neví, tak plácají svůj názor, proč je všechno špatné a jak by to mělo být. Chce to trochu vědět, ne jen kecatj/quote]
LOBO píše:MMKS : Ted jsi me teda zaskocil. Ja jsem si naivne myslel, ze kdyz policie u me najde kradenou vec, tak ji zabavi a financni nahradu muzu zadat pouze na tom, od koho jsem danou vec koupil. Takhle muzu vec pouzivat, i kdy jsem zlodej sam ? Neco ukradnu a v dobre vire to prodam brachovi a bracha to v dobre vire proda me a cela policie je v haji ;-/
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků