Který e-mailový klient v javě je nejlepší?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Majsner 1. 8. 2005 21:35

Dobrý den. Jaký by jste mi doporučili e-mailový klient v javě (pro Nokii 6610)? Vyzkoušel jsem jich už několik, ale všechny byly vesměs k ničemu. Chtěl bych od něj větší možnosti nastavení, stabilitu, podporu "wapového" připojení a komunikaci přímo se SMTP serverem poskytovatele e-mailu (ne přes vlastní)....

:arrow: Seznam E-mail v mobilu - velmi špatná stabilita programu při stahování e-mailů s přílohami, problémy s diakritikou, nemožnost ovlivnit ponechávání e-mailů ve schránce po stažení do mobilu...

:arrow: MobilEmail (Mojelogo.cz) - vcelku dobrý program ale stáhnout se dá velmi omezená verze, plná se platí (kromě zákazníku Osrala) a pro zákazníka Eurotelu neexistuje možnost si ji zakoupit

:arrow: EasyEmail (Redboss.cz) - blbé prostředí, nemožnost používat jej při wapovém nastavení připojení (vyžaduje datové), funkcemi mi jinak vyhovuje

:arrow: E-mail Viewer - slyšel jsem na něj samou chválu ale je nesmyslně drahý...

Ocenil bych program zdarma ale v případě kvalitního kousku se nebráním platbě inteligentním způsobem (SMS, e-banking) cca do 100 Kč...
Majsner
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 1. 8. 2005 21:50

nejsem si jistej jestli je v Jave nebo v Symbianu, ale ja pouzivam Profiexplorer
Impossible is nothing
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod KerryGetz 1. 8. 2005 21:57

Zkoušel jsi program Micro Mail? Na mojí SX1 nejde spustit takže ani nevím jak vypadá a jestli je možné připojení přes wapový profil...
Čas je způsob, kterým bůh zajistil, aby se vše nestalo najednou...
KerryGetz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Majsner 1. 8. 2005 22:01

Micromail neumi pracovat s prilohami... a maily s prilohami ani neumi stahnout.... a myslim, ze neni zadarmo
Majsner
Junior

Odeslat příspěvekod KerryGetz 1. 8. 2005 22:17

Tak to ti asi neporadím. Myslím že v jave už těch e-maillových prohlížečů ani víc není.
Čas je způsob, kterým bůh zajistil, aby se vše nestalo najednou...
KerryGetz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 1. 8. 2005 23:05

Mám vynikající zkušenosti se SimpleMailem! Navíc je zdarma!

http://ace.ic.cz/index.php?action=java

Dr. Goblin
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry 2. 8. 2005 00:19

No jeste existuje MobileMail. Nejde nastavovat SMTP, takze spis jen, aby byl vycet javovych klientu uplnejsi, ale taky ma nejake prednosti (funguje snad na vsem co ma javu).

Bohuzel placeny, bez demoverze a ta recenze trosku zmatena :)
http://www.yop.cz/index.php?option=com_ ... iew&id=113

Jeste musim podotknout, ze puvodni pozadavek "komunikace přímo se SMTP serverem poskytovatele e-mailu" je nesmyslny, protoze java aplikace na nokii 6610 (a ostatnich series40) mohou kumunikovat jen pres HTTP, takze to vzdy jde pres samostatny server aplikace, ktery spojeni POP3 / SMTP nejakym zpusobem zprostredkovava.
Jerry
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 2. 8. 2005 05:56

SPSS: Ty používáš ProfiMail, součástí je prohlížeč souborů ProfiExplorer. Je to pro Symbian a žádné Java prohlížeče se mu nevyrovnají.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 2. 8. 2005 09:30

SimpleMail ale umožňuje komunikaci přímo s SMTP serverem! Rozhodně doporučuji vyzkoušet, protože nejen podle mě to je nejlepší email klient v Javě a navíc zdarma.

Dr. Goblin
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod Majsner 2. 8. 2005 15:13

Dr. Goblin: To jo, ale do odchozich e-mailu pridava reklamu.... takze az tak zdarma neni....
Majsner
Junior

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 2. 8. 2005 17:54

Mno, není to zase tak až moc reklama - je tam pouze odkaz na stránky toho programu... A myslím, že na každou adresu to odešle pouze jednou. K dalším mailům na stejnou adresu to už nevkládá. Alespoň tak se mi o tom autor zmiňoval.
Dr. Goblin
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 2. 8. 2005 18:05

Mam simplemail ale vetsinou pouzivam vestaveny :-)
java klient jen kvuli podpore html
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jerry 3. 8. 2005 11:09

"SimpleMail ale umožňuje komunikaci přímo s SMTP serverem! "

Nene Dr. Gobline, to vubec neni prima komunikace. Schvalne jsem to ted zkousel a i kdyz nastavim svuj SMTP server, tak Simplemail navaze HTTP spojeni se serverem http://ace.webzdarma.cz/posta, stejne se chova i pri stahovani mailu pres POP3. Proste data jdou pres web stranky autora, at mam mobil se sockety nebo ne.

Ono kdyz to ma chodit na nokiich, tak to jinak udelat ani nelze. Spis me zklamala diakritika, ktera je spravne jen pokud byl mail odeslan v UTF8. Ta pritom vyresit lze a treba MobileMail od Yopu s ni problemy nema.
Jerry
Junior

Odeslat příspěvekod Dr. Goblin 3. 8. 2005 16:39

Jerry, joo promiň. Máš pravdu ;)
Dr. Goblin
Junior