Zrusena zaruka GSMobil - sudny spor (to be continued...)

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lovo 3. 7. 2007 07:59

Nelze oprávněně vymáhat náklady na soudního znalce? A to je co za právnický termín? To jsi trochu přehnal, ne? ;-)
Lovo
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 3. 7. 2007 14:11

Lovo píše:Nelze oprávněně vymáhat náklady na soudního znalce? A to je co za právnický termín? To jsi trochu přehnal, ne? ;-)-/quote]
Lehce jsi to vytrhnul z kontextu. Přečti si to ještě jednou nebo raděj dvakrát celý.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod MaTTo S 3. 7. 2007 15:54

JOUDA : to kde si nabral taku somarinu co si tu napisal ?? Zakon jednoznacne hovori otom ze v takomto pripade sa mam obratit na znalca a ked znalecky posudok bude v moj prospech tak predajca mi je povinny preplatit naklady za tohoto znalca .Teda podla zakona ja si zozeniem znalca a on vypracuje posudok ktory hovori jednoznacne o pochybeni servisu takze naklady za znalca mi musia byt vratene ... JOUDA fakt neviem ocom tu pises najprv pises ze nech to nedavam k sudu lebo ajtak prehram potom pises ze naklady za znalca si vymahat nemozem ... napis na akom zaklade prehram sud a teda vymahanie nakladov za znalca su mi povinny oni zo zakona dat cize neni ocom .
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 3. 7. 2007 16:28

Pochop, že posudek jednoho znalce není, opakuju není pro autorizovaný servis nebo prodejce směrodatný. Ten má, stejně tak, právo, nechat si udělat posudek od jiného znalce a pokud budou tyto posudky protichůdné, máš možnost dát to k soudu, který může přizvat dalšího, nezávislého soudce a může se to táhnout pěkně dlouho. Pokud se s protistranou nedohodneš, právě tak, jak se ti stalo, nezbývá, než se soudit a výsledek může být, jak už jsem napsal dřív. Cituj zákon, který danou problematiku upravuje, tak, jak píšeš. Přeju ti tvůj optimismus v našem právním systému.
Tady máš právní názor, jak to s tím znalcem je, sice boty, ale taky neuznaná reklamace: http://www.spotrebitel.cz/article/artic ... 85/1/1347/
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod copper 3. 7. 2007 17:28

MaTTo S píše:Zakon jednoznacne hovori otom ze v takomto pripade sa mam obratit na znalca a ked znalecky posudok bude v moj prospech tak predajca mi je povinny preplatit naklady za tohoto znalca .
To by me zajimalo ktery paragraf, at uz SK nebo CZ zakona, tohle prikazuje. Veskere naklady spojene s reklamaci jsou povinni proplatit pouze pri uznane reklamaci a tobe jak vime ji neuznali. Jedina moznost jak ziskat tyto naklady zpet je vyhrat soudni spor.
To co pises je pouze zbozne prani, nikoliv realita.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MaTTo S 3. 7. 2007 21:09

Tak ja neviem ale napisal mi to predajca : V případě že budete mít na mobilní telefon znalecký posudek, který Vám dává za pravdu v tvrzení že telefon nebyl ve styku s kapalinou, obraťte se prosím na naši slovenskou pobočku, kde bude produkt přijat a věc bude poté řešena na centrále v Praze.
Nechci předbíhat, ale domnívám se, že v takovémto případě Vám budou uhrazeny náklady na soudního znalce a další nezbytné výlohy a telefon bude opraven či dobropisován.

A zadalsie mi to povedal aj moj pravnik a aj sudny znalec ...
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod Guest 10. 7. 2007 21:44

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dlouho sem se nepobavil u takhle nesmyslne diskuze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Guest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MaTTo S 13. 7. 2007 15:08

dnes mi volali z alzasoftu ze oni mi daju novy telefon/dobropis , ale ze volali na obchodnu inspekciu a preplatenie nakladov mam sudnou cestou vymahat od servisu t.j. GSMobile Slovakia, ze stym predajca uz nic nema co sa nakladov atd. tyka ,, takto mi to doslovne povedal tak neviem co si otom mam myslet ale kontaktujem pravnika a spytam sa ho na to
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 13. 7. 2007 21:17

Takže budeš mít novej telefon s 50 % příplatkem. Dostat z Alza peníze za neopravitelnou věc je zcela nemožné. Jejich krédo zní: přece nejsme žádná půjčovna.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 13. 7. 2007 22:28

MaTTo S píše:dnes mi volali z alzasoftu ze oni mi daju novy telefon/dobropis , ale ze volali na obchodnu inspekciu a preplatenie nakladov mam sudnou cestou vymahat od servisu t.j. GSMobile Slovakia, ze stym predajca uz nic nema co sa nakladov atd. tyka ,, takto mi to doslovne povedal tak neviem co si otom mam myslet ale kontaktujem pravnika a spytam sa ho na to

No ja bych zase rekl, ze jsi nakupni smlouvu uzavrel s Alzou a tak nemuzes nic od servisu vymahat. Podle me by ti to mela uhradit Alza a pak to chtit po servisu. Ale to uz je na vyjadreni pravnika.
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MaTTo S 14. 7. 2007 00:24

Jouda.II píše:Takže budeš mít novej telefon s 50 % příplatkem. Dostat z Alza peníze za neopravitelnou věc je zcela nemožné. Jejich krédo zní: přece nejsme žádná půjčovna.
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 17. 7. 2007 14:49

dalsia perlicka od tohto servisu...Skuste najst oxidaciu :)

http://album.inmail.sk/*ars?439313
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod MaTTo S 27. 7. 2007 18:28

Mno tak predajca mi oznamil nech dam na sud servis ze on to riesit nebude dalej kedze sa mu to nepodarilo vyriesit s gsmobilom... takze podavam zalobu na GSMobile a som zvedavy ako to dopadne kazdopadne kvoli tomuto IO za 54KC http://dilynamobily.cz/shop/detail.php? ... d=&podkat=
sa musim sudit a este ani sud nebol a naklady su uz 4000 SK + cena telefonu t.j. 9000 dokopy .... takze parada .
Mimochodom pred tyzdnom mi predajca napisal mail ze mi daju novy telefon ze to nebude ziadny problem ... a tento tyzden mi napisal ze mi ziadny telefon nedaju - jednoducho ALZA
takze súd forever
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 20. 10. 2007 06:55

Nějaké nové info?
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod MaTTo S 20. 10. 2007 09:05

Info zatial nic noveho, servis namiesto 30 dni odpisal pravnikovy po 50 dnoch ci kolko to bolo, tak sme poslali zalobu na sud ktory sa do 30 dni ma vyjadrit o termine pojednavania a 30-ty den je dneska -- takze tento tyzden ocakavam vyjadrenie sa k tomu pripadu...
mimochodom som pozeral v robote ten IO ktory potrebujem vymenit _ESD Keyboard Filter BGA25_ a stoji 8 SKK a rovnaky je aj v N6280 - z rozdielom ze tam su take ESD filtre 4 pouzite .... aspon viem preco su tie SE take shity ked daju jeden ktory odchadza ,,,
MaTTo S
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka