Paměťová karta vs. bezpečnostní rámy v obchodech

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek.Vytisk 10. 7. 2007 08:25

Mám dotaz: koupil jsem si paměťovou kartu Micro Memory Stick 2GB do SE k550i a ve všech obchodech, kde mají bezpečnostní rámy proti zlodějům, začnu pípat :? velmi mě to rozčiluje, zvláště když každý ví, co za magory dělá kolikrát u těch security a věčně se s nima dohadovat, že nejsem zloděj, že alarm spustila pamětovka v mobilu mě nebaví. Ve specializovaném obchodě (aspoň si mysím že specializovaném), kde jsem kartu koupil mi řekli, že s tím nejde nic dělat, že je to daň za používání paměťové karty, že to dělají všechny paměťovky. Zajímalo by mě jestli to je pravda nebo s tím jde něco dělat?děkuji za odpovědi a omlouvám se za dotaz, který možná někomu připadá stupidní, ale já na něj neznám odpověd a štvě mě to. :hm :hm

\\ Majkl vP.: Upraven název tématu
Marek.Vytisk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p@p@ t. 10. 7. 2007 08:44

Že by všechny paměťovky dráždily tyhle bezpečnostní rámy, tak to je pěkná zhovadilost. To Ti teda v tom ""specializovaném"" kšeftu řekli pěknou blbost. To bych už pár měsíců vřískal skoro při každém nákupu, protože mám (viz. podpis) a synátor má SE K750i + Sandisk MemoryStick Pro Duo (64MB / 1GB). Běžně chodíme do Datartu, Hypernovy, Intersparu, Sportisima... , kde tuhle bezpečnostní technologii využívají. Nenech si hnojit hlavu :pozor2
p@p@ t.
Junior

Odeslat příspěvekod X-Brace 10. 7. 2007 08:49

Moje 64 MB MS duo pro taky nic nerozeřvala a to jsem stálý návštěvník Tesca
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 10. 7. 2007 08:50

Pochybujem ze to bude tou kartou. Pamatova karta nedokaze odoslat signal ktory odosielaju bezpecnostne prvky ktore sa pripevnuju na tovar. Tak ze to co to sposobuje nemusi byt na karte ale mozno na obleceni a pod.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.Vytisk 10. 7. 2007 09:09

je to mobilem fakt. včera když sem byl v datartu, tak sem zahoukal, začal klasickej blázinec, tak securiták začal hledat co to způsobuje. nejdřív jsem prošel bez mobilu a nic, a pak s mobilem a šup, bezpčnostní rám řval jak blázen. fakt to bylo tím mobilem, prodavači mi tam tvrdili, že to je paměťovou kartou v mobilu, ale poradit nedokázal nikdo
Marek.Vytisk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lu.kas 10. 7. 2007 10:10

Tak to zkus jenom pametovkou vyndanou z mobilu. Ja vubec netusil ze se neco takovyhodle muze stavat, do supermarketu s mobilem (viz. podpis) chodim bezne a nikdy sem nepipal.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod mates III 10. 7. 2007 12:50

Co máš za telefon?A jakou paměťovku?
Nokia 6500 slide
MacBook 2,4 GHz
mates III
Junior

Odeslat příspěvekod hobitt 10. 7. 2007 12:53

píše, že SE K550i a 2GB M2
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EviL2k 10. 7. 2007 13:10

no, k tomuhle muzu rict jen to ze kdyz jsem mel K800i a 1GB M2, tak nic nepipalo, a ted s N70 a 2GB RS MMC DV taky nejsou zadny potize..
Nokia N70 + 2GB RS MMC Dual-Voltage + Nokia AD-41/HS-20 Music Headset
EviL2k
Junior

Odeslat příspěvekod Martin-N66 10. 7. 2007 13:22

Abych kvuli pametovce v mobilu ji pokazde pri vstupu do obchodu vyndaval...to snad.Co jste psali v TESCU to nedela...chyba bude u tech osatnich onhodniku,tak at si ty ramy daji "dokupy" a neotravuji slusny lidi (pak se na vas osatzni koukaji jak na zlodeje=ostuda)...at me nejakej pritroublej securitak zkusi chytit za rameno a obvinit ze kradu....natoz sacovat,chyti ji ze vezme druhou o ten RAM!!!!!
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod medevil 10. 7. 2007 15:03

Ale skutocne je to nejake pritiehnute za hlavu aby pametovka pipala pri prechode ramom!!!! A aby mi niekto v "specializovanom " obchode tvrdil ze to je dan za jej pouzivanie. :D :)
medevil
Junior

Odeslat příspěvekod Guest 10. 7. 2007 15:46

veci hovadinu sem neslysel nechal ses oklamat mam v mobilu stejnou pametovku a nikdy se mi to nestalo a nestane mels u sebe zbozi ci vec koupenou v jine prodejne a mela v baleni kod ktery to spustil zadna pametovka neni stavena tak aby ji detekovaly v tom pripade by kazdy 3 clovek ve vsech supermarketech pipal na bezpecnostnich ramech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Guest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 10. 7. 2007 20:05

Já chodím nakupovat i s brašnou kde mám 2 karty a jednu ve foťáku a 1 v telefonu. A nikdy sem naštěstí nepípal.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod manas 10. 7. 2007 20:34

Vyndej pametovku z fotaku a projdi ramem jen s tou kartou. Pak to otestuj s tim telefonem. Uvidis, ze ti pipa mobil. Z principu bezpecnostich ramu v HM a OD a bezpecnostnich kodu neni mozne aby karta pipala. Ochrane prvky jsou sestrojene uplne jinak.
Priklanim se k tomu, ze mas nekde na nebo v telefonu stale prilepenej bezpecnostbi kod, treba vespodu krytu beaterie nebo nekde na podobnem miste.
Nikon D300s,
Sigma 17-70, Nikkor 50mm f/1,8, Sigma 28-70 f/2,8,Tamron 70-210 f2,8, Blesk Sigma EF DG 500 Super.....
manas
Junior

Odeslat příspěvekod Luigy 10. 7. 2007 21:45

Ty jooo to chcu taky to me by zase bavilo Ale bohuzel karta v PDA ani v mobilu ani ve fotaku me to nedela jak lze teho docilit? :)
Nokia E51 Black Steel; Nokia 6310i Bronz 1600mAh Li-Pol battery
Luigy
Junior

Další stránka