Rušičky mobilních telefonů

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Modulator 25. 8. 2006 21:39

Kdybych byl gauner, tak nebudu před namontováním měřit výstup spektrákem. A nebudu regulovat výkon. Ať to ruší co to dá! Ne, před zapojením byla změřena úroveň signálu jednotlivých operátorů v obou pásmech (kolega má možnost půjčit si GSM analyzátor), toto zapsáno do tabulek a podle toho nastaven výstupní výkon rušičky pro každé pásmo zvlášť. Když půjdeš kolem a budeš volat, nepoznáš nic. Hovor se nepřeruší. Uvnitř si nezavoláš ani omylem. Takže ono dávat někam rušičky vůbec není jen tak. Tak jsem zvědavý, jak se s rušením poperou v té base, když jde o rozlehlý areál a kolem jsou paneláky (ve kterých signál být rušen samozřejmě nemůže). Spíš je škoda, že tohle nemusí ze zákona zajistit mobilní operátoři za své peníze. Navíc by se nemusel ani upravovat zákon. Jako majitel licence může v pásmu vysílat-a že jde o rušení vlastního signálu je jiný problém. Je to úplně stejná věc, jako když provozovatel jiného obecně prospěšného zařízení (železnice, energetika....) musí zajistit(samozřejmě za své peníze) svá zařízení, aby od nich nehrozilo nebezpečí. V kriminále nebezpečí hrozí, protože uvězněný zločinec může dál páchat trestnou činnost přímo z vězení. Proto je nutno GSM komunikaci zablokovat z bezpečnostních důvodů. Stejně jako železnice taky z bezpečnostních důvodů dává závory na přejezdy. Proto bych rušičky v kriminálech hodil na krk mobilním operátorům. Mají licenci, zkušenosti-ať se s tím poperou oni.
Modulator
Junior

Odeslat příspěvekod abuk 26. 8. 2006 12:16

honzatrx píše:Takového gaunera,co načerno a bez povolení tohle pouští do éteru,bych bez milosti chytil a předal k dalšímu řízení policii a ČTÚ. Soukromá osoba do 100 000,- a podnikatel do 500 000,- Ona by tě ta sranda přešla.a/quote]
o čem (o kom?) mluvíš?
abuk
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 26. 8. 2006 22:43

[quote="Já Osobně"tNo, když jsem koukal jak taková rušička vypadá a taky, že má adaptér i do auta, nenapadlo mě nic jiného, než, že je to ideální pro zloděje aut :eh
Myslím, že v těch divadlech by stačilo provinilce vytáhnout na chodbu a rozbít mu hubu. Příště by si to rozmyslel :lol:
K těm reprákům, bylo by hezké, kdyby to pořadatelé dokázali lidem vysvětlit. Že ani tak nejde o to aby to nezvonilo, ale že i když je vypnutý zvuk, příchozí SMSky a telefonáty rachotí v reproduktorech... Protože takhle je dost lidí, kteří když slyší aby si vypnuli mobil, tak vypnou jen zvuk.

Já Osobně 8)i/quote]
Spis by meli zamezit prijmu toho ruseni. Kdyz nekdo pouzije nejlevnejsi nestineny kabely atd ... Uprimne receno ja se s tim nesetkal nikde. Jestli se to nekde deje tak tam maj asi pekne smejdsky zarizeni.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 21. 11. 2006 15:17

Omlouvám se že vám skáču do debaty :)
Zajimalo by mne jak obtížné je vyrobit rušičku GSM signálu "na koleně"? V jedné diskusi na téma autoalarm jsem četl úvahu, že alarm který hlídá auto a v případě nějaké události hlásí majiteli přes GSM poplach, by se mohl dát zarušit přenosnou rušičkou s dosahem třeba jen pár metrů (pole kolem auta). Je to reálné, nebo jsou rušičky GSM signálu přeci jen příliš sofistikované na to aby se daly vyrobit v garáži?
Zajímá mne to z toho důvodu, že uvažuji o autoalarmu který právě GSM má (Jablotron Athos, autoalarm s GSM a GPS sledováním polohy. Dokonce se snad dá využít i jako GPS navigace bezdrátovým připojením PDAčka nebo mobilu, viz vlákno v sekci navigace)

A k probíhající debatě, po přečtení předchozích příspěvků je mi osobně sympatický Modulátorův přístup. Myslím že nejde o zavrhování moderních komunikačních technologií, ale o elementární slušnost a zdravý rozum. Přiznám se že jsem tím taky postiženej, když zazvoní mobil a já sedím na hajzlu, jsem pak nervózní kdo mi to sakra volá, co asi chtěl? (pochopitelně si mobil na hajzl neberu a proto zvoní vedle v místnosti) :) Prostě psychická závislost na stavu okamžité připravenosti komunikovat, typický zlozvyk současné hektické doby kdy jsme se dobrovolně stali otroky nové technologie a zlozvyků jiných (zbytečné volání nejen v nevhodnou dobu). Rozhodně mi to nepřipadá OK. Jako úplně základní prvek považuju výběr vyzváněcího tónu. Když jsem přes den v kanclu, přepínám na jedno pípnutí. Stejně mám mobil pořád na stole před sebou, takže i kdybych nebyl v době volání u stolu, tak do minuty odpovím. Když jdu ven, nebo jedu sockou, zapínám jinej tón nastavenej na jedno zazvonění. Ale dlouhodobě správné řešení je naučit se že volaná osoba nemusí být ve střehu 24 hodin a když to nezvedá pak vím že se mi ozve zpátky až bude mít čas, neotravovat ostatní svým voláním (pochodováním jak náměsíčník tam a zpátky někde kde ostatní lidi dělají něco jiného, a tak). Prostě zdravej rozum především.
Nanosaurus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal P 21. 11. 2006 15:53

Dělal jsem ve firmě která montovala zabezpečení objektu a pro přenos se GSM běžně používá, s obavou před rušičkami jsem se nesetkal. Myslím že zabezpečení v autě přes GSM není ještě tak rozšířené aby zloději sháněli rušičky. Hlavně to chce nelepit nikdy originální nálepky od alarmu na auto, zloděj pak ví na jaký systém se má připravit.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 21. 11. 2006 17:17

Modulator píše:Jenomže pokud někdo třeba při představení v divadle zkolabuje, musí se to dovědět hlavně někdo z personálu. Kdo jiný by taky zajistil lékaři přístup dovnitř?.....t/quote]

Nekdo z personalu se to klidne muze dozvedet az bude zachranka na ceste. Dulezita je rychlost a ne nejdriv informovat personal a az pak zachranku.
Fido+
Expert

Předchozí stránka