Omlouvám se že vám skáču do debaty
Zajimalo by mne jak obtížné je vyrobit rušičku GSM signálu "na koleně"? V jedné diskusi na téma autoalarm jsem četl úvahu, že alarm který hlídá auto a v případě nějaké události hlásí majiteli přes GSM poplach, by se mohl dát zarušit přenosnou rušičkou s dosahem třeba jen pár metrů (pole kolem auta). Je to reálné, nebo jsou rušičky GSM signálu přeci jen příliš sofistikované na to aby se daly vyrobit v garáži?
Zajímá mne to z toho důvodu, že uvažuji o autoalarmu který právě GSM má (Jablotron Athos, autoalarm s GSM a GPS sledováním polohy. Dokonce se snad dá využít i jako GPS navigace bezdrátovým připojením PDAčka nebo mobilu, viz vlákno v sekci navigace)
A k probíhající debatě, po přečtení předchozích příspěvků je mi osobně sympatický Modulátorův přístup. Myslím že nejde o zavrhování moderních komunikačních technologií, ale o elementární slušnost a zdravý rozum. Přiznám se že jsem tím taky postiženej, když zazvoní mobil a já sedím na hajzlu, jsem pak nervózní kdo mi to sakra volá, co asi chtěl? (pochopitelně si mobil na hajzl neberu a proto zvoní vedle v místnosti)

Prostě psychická závislost na stavu okamžité připravenosti komunikovat, typický zlozvyk současné hektické doby kdy jsme se dobrovolně stali otroky nové technologie a zlozvyků jiných (zbytečné volání nejen v nevhodnou dobu). Rozhodně mi to nepřipadá OK. Jako úplně základní prvek považuju výběr vyzváněcího tónu. Když jsem přes den v kanclu, přepínám na jedno pípnutí. Stejně mám mobil pořád na stole před sebou, takže i kdybych nebyl v době volání u stolu, tak do minuty odpovím. Když jdu ven, nebo jedu sockou, zapínám jinej tón nastavenej na jedno zazvonění. Ale dlouhodobě správné řešení je naučit se že volaná osoba nemusí být ve střehu 24 hodin a když to nezvedá pak vím že se mi ozve zpátky až bude mít čas, neotravovat ostatní svým voláním (pochodováním jak náměsíčník tam a zpátky někde kde ostatní lidi dělají něco jiného, a tak). Prostě zdravej rozum především.