Jméno operátora na SIM - lze editovat?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr_S 1. 8. 2007 19:15

Zdravím,

všiml jsem si, že když do staršího mobilu (třeba Nokia 6310i) vložím starší SIM Vodafone (s nápisem Oskar), tak se na displeji objeví jméno operátora OSKAR. Ale když do něj dám novu SIM Vodafone, tak na displeji svítí Vodafone CZ.

Totéž u O2 - starší SIM zobrazjií "EUROTEL - CZ", nové zobrazují "O2-CZ".

Zajímalo by mě, jestli je tento název operátora na SIM možné změnit, zatím jsem se díval na SIMku programem SIMedit! od Compelsonu, ale nic podobného jsem tam nenašel.
Petr_S
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 1. 8. 2007 19:42

Pamatuju se, že na svém Siemensu ME45 jsem mohl zadat kód příslušné sítě (např. 230-01 pro T-Mobile) a poté vlastní název, který se mi následně zobrazoval na pohotovostním displeji. Jestli šlo skutečně o přepsání názvu sítě na SIM kartě, v paměti telefonu, a nebo jen nějaký siemensí bug, už dnes ovšem nejsem schopný říct - před těmi 5-6 lety jsem to takhle bohužel nezkoumal.

Odeslat příspěvekod Fido+ 1. 8. 2007 23:09

Nektere telefony to umely (a mozna to nektere i umi) ale slo vzdy o zmenu nazvu v pameti telefonu a to jeste docasnou (po resetu se to ztratilo).
Ovsem editaci nazvu na sim karte bych taky uvital ale zatim mi nikdo nedokazal prozradit jak na to. Jit to musi protoze to jde zmenit prostrednictvim binarni sms posilane operatorem. Ted je uz jen otazka, jak takovou binarni sms vytvorit a nebo jak to odeditovat ve ctecce.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod EviL2k 2. 8. 2007 16:10

taky patrim mezi ty kterym zustal na simce nazev 'EUROTEL-CZ' a touhle otazkou sem se chvili zabyval...
nakonec jsem na N70ce ale vyuzil trik s vlastnim logem operatora ktere se da lehce sladit s grafickym motivem displaye... takhle to ale muzou udelat jen majitele symbianu..
Nokia N70 + 2GB RS MMC Dual-Voltage + Nokia AD-41/HS-20 Music Headset
EviL2k
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 2. 8. 2007 20:50

No me spis jde o to nejak si odlisit karty od jednoho operatora abych na prvni pohled videl, co mam v telefonu zrovna za kartu. Logo neni reseni protoze se vztahuje k siti a ne konkretni karte.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Já Osobně 3. 8. 2007 10:38

Debitel to taky nějak řeší, protože se pod názvem normálního opa objeví jeho virtuální DEBITEL :wink: A taky některé adaptéry na dvě SIMky dokáží pod názvem sítě zobrazit telefonní číslo karty (nebo co si nastavíte), ale to je IMHO řešeno softwarově v "ovladači" adaptéru...

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alexxx 3. 8. 2007 11:05

Název je pevně daný v simkartě sám mám místo T-mobile pořád ještě PAEGAS - CZ. Můžeš to jedině řešit výmněnou sim karty. nevím jestli to O2 zpoplaťnuje či ne ale číslo ti zůstane.
...Vy se mi smějete že jsem jiný???...
...Já se směju vám že jste všichni stejný!!!...
alexxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal P 3. 8. 2007 11:37

Záleží ovšem na typu telefonu, některý upřednostňuje název na sim jiný to co má uloženo ve firmware.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 3. 8. 2007 11:58

Ano Debitel to tak ma. Na kazdem telefonu se to chova trosku jinak. Nekde se nejdriv ukaze normalni nazev operatora a po chvili ho nahradi napis Debitel, nekde to ukazuje oboji pod sebou atd. Mam ale dojem, ze Debitel ma nejakou svoji serii sim karet, pravdepodobne upravenych. Mimo cisla sim karty je na ni totiz vylisovan i malicky napis Debitel.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod X-Brace 5. 8. 2007 14:54

Zajdi si na prodejnu O2 a řekni, že tě simkarta zlobí a oni ti ji rádi a zadarmo vymění. Jen mě překvapilo, že na nové sim není "O2 - CZ", ale "O2-CZ"
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 20. 8. 2007 22:24

X-Brace: Je to jednoduché. Verze názvu "O2 - CZ" je zobrazena tehdy, když původně Euroteláckou SIMku síť pomocí binární SMS přejmenuje.

Zkrácená verze "O2-CZ" se zapisuje do nových SIMek již od produkce O2.

Tak lze teoreticky na první pohled rozlišit, zda je v telefonu SIMka O2, nebo ještě Eurotel.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alexxx 21. 8. 2007 16:26

to jo nebo ještě jednudušeji to poznáš podle toho jestli na zadní straně simky je eurotel nebo O2 :lol:
alexxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X-Brace 21. 8. 2007 16:40

nebo O2 SIM v telefonu. Opravdu by mě zajímalo proč O2 zvolilo tento postup, protože všechny O2 ve světě mají O2 - UK, O2 - DE, O2 - IRL a O2 - SK s mezerama.
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod alexxx 21. 8. 2007 16:51

já nevim je přeci jedno jestli v názvu jsou mezeri nebo ne to snad vůbec není podstatný
alexxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alexxx 21. 8. 2007 23:12

ted zpátky k původní otázce napadlo mě že bylo možný ve čtečce simkaret nějak zeditovat simkartu když to můžou operátoři přes skrytou smsku tak by to mělo jít i tak... ale pochybuju že na to je nějaký program
alexxx
Mírně pokročilý

Další stránka