Mobil mi bere jen některé SIM

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sniper 15. 8. 2007 14:25

Dnes mi spadnul mobil na zem asi z cca půl metru, vše v pohodě až na to že mi teď bere jen některé SIM karty. Mojí mi nebere ale třeba SIM mýho táty ano zatímco mamky ne :) Nestalo se to někomu z vás?
Sniper
Junior

Odeslat příspěvekod starejhovnocuc 15. 8. 2007 15:28

Asi je dneska prokletej den. Mě taky spadnu mobil z malý vejšky na koberec, ale od ty doby mi přestala fungovat simka :shock: . Ani v jednom ze 4 founů si neškrtla, přitomž v mým všechny ostaní fungujou :( .
starejhovnocuc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod moody_e50 15. 8. 2007 15:30

staci, ze pri pade urobila SIMka nejaky pohyb v mobile, ktory ju mohol jemne mechanicky poskodit, mne sa to nastastie nestalo, ale poznam take pripady. Pomohla len nova SIMka (ale zas tomu az tak never, neviem presne v com je chyba v tvojom pripade)
moody_e50
Junior

Odeslat příspěvekod Sniper 15. 8. 2007 15:42

No právě že Simka funguje. Zkoušel sem jí ve dvou telefonech a nebyl problém, v mém telefonu se ujala jen jedna ze tří.
Sniper
Junior

Odeslat příspěvekod Pade 15. 8. 2007 18:28

zkus vyčistit čtečku simkaret pokud to dokážeš (bez rozobratí mobilu!) a zkus to pak
Pade
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sniper 15. 8. 2007 19:46

Pade: A poradil bys jak? U N70 to bez rozebírání stejnak nepude ale možná očistit ty kontakty
Sniper
Junior

Odeslat příspěvekod Pade 15. 8. 2007 19:47

jo, ty kontakty, nic vic nebude potřeba, zkus nejdriv necim jednodychym a až nezabere, zkus líh
Pade
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sniper 15. 8. 2007 20:12

Pade píše:jo, ty kontakty, nic vic nebude potřeba, zkus nejdriv necim jednodychym a až nezabere, zkus líh
Sniper
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 15. 8. 2007 23:23

Po pádu je čištění zbytečná operace, stejně ti nepomůže, spíš bude někde studeňák.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AgentSvr 20. 8. 2007 22:17

Já bych skusil i to čištění. Nefunkčnost SIM mohla způsobit i "vyšší moc" a na tu platí i celkem nepotřebné opatření. Znám takové případy, kdy pomohlo i to, co zpočatku nesouviselo.
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hastrman07 20. 8. 2007 22:31

Jak to vidím, tady pomůže už jenom šaman :wink:
Hastrman07
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 20. 8. 2007 23:57

Sniper píše:... líh mi nabízel táta ale nějak se mi do toho nechtělo ale zkusím to tedyo/quote]

Ten lih musis nalejt do sebe a pak prestanes mit strach z toho rozebirani. :mrgreen:
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Joan 27. 8. 2007 12:01

To mně se dělo něco podobného, konkrétně že pokud byla vložena SIM karta T-mobile v Siemensu C55 a zavolalo se na ni z určitých čísel, tak mobil se sám od sebe restartoval :twisted: . Žádná blokace v telefonu nestavena nebyla. Nepomohlo ani přehrání vlastní FF (bez zápisu do bootcore). V jiném mobilu funguje tato SIM perfektně. Taky tomu nerozumím :roll:
J. :D
Joan
Junior