Nepřijatá reklamace!!!

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod manas 23. 9. 2007 22:03

Jo a jeste se vratim k tomu novemu IMEI co pises na zacatku. V pripade ze telefon byl v reklamaci jiz jednou a vratili ti ten samy telefon, jen s jinym IEI, znamena to podle mne, ze ti dali vlastne jiny telefon. A na to nemaji narok. V pripade ze vada je neodstranitelna, muze ti nabidnout jiny vyrobek (stejny popripade shodny s tim tvym) nebo penize. Je jen na tobe co si vyberes, ale vzdy mas narok na vraceni penez kdyz nechces novy vyrobek. To znamena za jiz predchazejici vyrizeni reklamace je neplatne.....ale to jen tak na okraj.
Nikon D300s,
Sigma 17-70, Nikkor 50mm f/1,8, Sigma 28-70 f/2,8,Tamron 70-210 f2,8, Blesk Sigma EF DG 500 Super.....
manas
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 23. 9. 2007 23:13

Tak nejdřív bych zkusil poradnu Sdružení opbrany spotřebitelů (http://www.spotrebitele.info) - buď jí navštívit osobně, telefonicky nebo on-line. Tam ti poradí, jak postupovat dál.

Pokud má prodejce více poboček, je tu možnost vyzkoušet jinou.

Každopádně tohle je na stížnost na příslušném živnostenském úřadu, protože nepřijmutí reklamace je porušení jedné ze základních povninností (bez ohledu ně nějaký puntíky).
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 24. 9. 2007 10:02

manas píše:Jo a jeste se vratim k tomu novemu IMEI co pises na zacatku. V pripade ze telefon byl v reklamaci jiz jednou a vratili ti ten samy telefon, jen s jinym IEI, znamena to podle mne, ze ti dali vlastne jiny telefon. A na to nemaji narok. V pripade ze vada je neodstranitelna, muze ti nabidnout jiny vyrobek (stejny popripade shodny s tim tvym) nebo penize. Je jen na tobe co si vyberes, ale vzdy mas narok na vraceni penez kdyz nechces novy vyrobek. To znamena za jiz predchazejici vyrizeni reklamace je neplatne.....ale to jen tak na okraj.

Je to běžný postup servisu (vymění celý tel krom krytu) a nikoho se na nic neptaji. Prostě tel přijde ze servisu s novým IMEI a napsanou opravou SWAP.

Nějak nechápu, že se tady zmiňuješ stále o nějakém protokolu co vypsal, ale tvrdíš, že ti telefon nechtěl přijmout :hm
Je snad jasné, že se bránil přijmout telefon u kterého nesedělo imei v ZL s imei v telefonu :roll:
Jinak to, že nefungují tlačítka bývá většinou způsobeno oxidací a do toho ta červená tečka... Nevím, nevím co si o tom myslet :hm
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod Noemi 24. 9. 2007 10:43

Nejprve se škubal - pak vypsal protokol. Poté objevil puntík a začal prudit s tím, že tam napíše, že telefon byl namočen, což jsem nebyla ochotna akceptovat, když mít, že ve vodě nebyl.

Kromě čudlíků se tam objevila závada, že během zvonění zhasne displej, čili pokud telefon nevylovíš včas, nevíš, kdo ti volá. Obdobné je to během hovoru.

Ten telefon většinu času ležel nepoužívaný v šuplíku.
Noemi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 24. 9. 2007 11:20

Co se stalo s tím protokolem co jste spolu vypisovali, vzal ten tel tedy do reklamace, nebo ho vrátil?

Napíšu to asi tak. Už jsem zažil prasklý displej a dotyčný mi tvrdil, že tel ležel jen v šuplíku a tam sám praskl...

Jinak zkušenost je taková, že většinou prodejce tvrdí něco a i zákazník pak něco jiného. No a když na ně pošleš ČOI se svoji historkou a prodejce bude mít svoji histroku, kterou se uhájí tak se vůbec nic nestane.
Před pár dny na mě vyjel zákazník, že se mu pokazil tel a chce ho vyměnit za jiný. To jsem odmítl a nabídl mu klasickou reklamaci. Zákazník začal hulákat, otočil se a odešel. Za pár minut byl zpět a chtěl abych mu dal písemně, že nechci přijmout ten jeho tel do reklamace. A to je ono- každý má svou story a podá to jinak.
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod tudzo 24. 9. 2007 11:50

Noemi píše:Nejprve se škubal - pak vypsal protokol. Poté objevil puntík a začal prudit s tím, že tam napíše, že telefon byl namočen, což jsem nebyla ochotna akceptovat, když mít, že ve vodě nebyl. e/quote]

Pridám aj ja svoj názor. Nemusíš mobil ponoriť do vody, aby ti zoxidoval. Ak si myslela vážne, že telefonuješ z vane, tak hľadaj príčinu v tom. Vhlhkosť je taká istá sviňa ako voda, akurát pomalšia.
"The path of the righteous man is beset on all sides
By the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.
Blessed is he who, in the name of charity and good will,
Shepherds the weak through the valley of darkness ...
tudzo
Junior

Odeslat příspěvekod tudzo 24. 9. 2007 11:51

Noemi píše:Nejprve se škubal - pak vypsal protokol. Poté objevil puntík a začal prudit s tím, že tam napíše, že telefon byl namočen, což jsem nebyla ochotna akceptovat, když mít, že ve vodě nebyl. e/quote]

Pridám aj ja svoj názor. Nemusíš mobil ponoriť do vody, aby ti zoxidoval. Ak si myslela vážne, že telefonuješ z vane, tak hľadaj príčinu v tom. Vhlhkosť je taká istá sviňa ako voda, akurát pomalšia.
"The path of the righteous man is beset on all sides
By the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.
Blessed is he who, in the name of charity and good will,
Shepherds the weak through the valley of darkness ...
tudzo
Junior

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 24. 9. 2007 12:01

Já bych taky doporučila se obrátit na spotrebitele.info. Mě tam už vícekrát poradili, sice budeš asi 10 dní čekat na odpověď ale co bysme nechtěli když je to zadáčo.
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod manas 24. 9. 2007 12:24

No jenze kdyz mne telefon zoxiduje aniz bych ho ponoril do vody ci jinak namocil nebo ho pouzival v nejakych extremne vlhkych podminkach, tak je neco spatne........Nemuze telefon zoxidovat pri beznem zachazeni, a kdyz ano, tak je to beztak na reklamaci. Nelze preci rici ze telefon zoxidoval takze se reklamace zamita.
Je to nejakou dobu co jsem na toto tema cetl nejakou diskusi, ze ktere vyplynulo, ze kdyz je telefon zoxidovany, tak se zaruka zamita a hotovo. Ale je treba hledat pricinu zoxidovani. Jestlize telefon zoxidoval pri beznem pouzivani (co to je bezne pouzivani ale?) tak nemuze servis zamitnout reklamaci jako neopravnenou. V tom pripade je to na odborny posudek, ktery dokaze rici cim je oxidace zpusobena, popripade dokaze zjistit zda telefon byl ci nebyl utopen, namocen a podobne....
Nikon D300s,
Sigma 17-70, Nikkor 50mm f/1,8, Sigma 28-70 f/2,8,Tamron 70-210 f2,8, Blesk Sigma EF DG 500 Super.....
manas
Junior

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 24. 9. 2007 12:33

Manas: Sleduješ moc detektivky co? Protože to poslední co jsi napsal je úplná hloupost :roll:
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod manas 24. 9. 2007 12:41

A ty mluvis z vlastni zkusenosti?? Ja ano.

V pripade ze nemam pravdu, prosim o vysvetleni proc by to byla hloupost.
Nikon D300s,
manas
Junior

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 24. 9. 2007 12:47

Ano, z vlastní zkušenosti.
Tel ti může zoxidovat třeba v zimě když přecházíš ze zimy do tepla, nebo ve zmiňované koupelně... Ale to je vedlejší, nevidím důvod proč by někdo měl dělat nějaké rozbory čím byl třeba přístroj politý, nebo proč zoxidoval. A není to jen můj názor, ale i jakéhokoliv servisu. Napíší prostě zoxidovaný a není důvod proč by se měly investovat další peníze do zjištění čím to ten zákazník polil, nebo způsobil :roll:
m.a.x.i.m.u.s
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 24. 9. 2007 13:08

Este som nevidel, aby nejaky servis uznal zaruku, pokial je v telefone co i len minimum oxidacie.
Akonahle je ta znacka cervena, zaruku neuznaju a je velmi pravdepodobne, ze vnutri oxidacia bude.
Servis absolutne nezaujima ako sa tam dostala.
A na zaver pikoska servisu SE v Prahe..najdite tam oxidaciu.
Obrázek
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod manas 24. 9. 2007 13:29

Ja chapu kdyz mne neuznaji reklamaci pri utopenem ci politem telefonu. Ale kdyz vznikne oxidace diky prechodu ze zimy do tepla tak neco neni v poradku. To pak abych mel telefon na ven a telefon na doma? Mne spis prijde slovicko zoxidovano jako vymluva servisu pro to, abych nemusel telefon vyreklamovat. Co je to pak za pristrij ktery mne zoxiduje beznym pouzivanim pri prechodu z venku domu?
Nikon D300s,
manas
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 24. 9. 2007 13:32

manas píše:(...) nebo ho pouzival v nejakych extremne vlhkych podminkach (...)

A myslíš, že tohle nejsou extrémně vlhké podmínky :arrow:
wquote="Noemi"](...) jsem ochotna připustit telefonování ve vaně (...)./quote]

Nevím co tu vlastně řešíte. Pokud telefonuji s mobilem ve vaně, tak se tam vlhkost a tím pádem i oxidace zákonitě objevit musí. A nemalá :!: Všimli jste si, kolik vlhkosti se sráží na zrcadle v koupelně :?: A teď si představte, jaká musí být vlhkost pár centimetrů nad teplou vodní hladinou, ve které si Noemi pohodlně leží a telefonuje :? Myslím, že v tomto případě měl pán v servisu pravdu (což ale nijak neomlouvá jeho arogantní chování).
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka