Dva "druhy" TFT displejů?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Joan 9. 10. 2007 12:31

Zdravím :D ,
zaráží mne, že přestože je u těchto telefonů: Siemens C75, Siemens CX65 a Motorola V360 uveden typ displeje aktivní TFT, tak u obou Siemensů je perfektně čitelný i po zhasnutí podsvícení :tleskani , u Motoroly je vidět "kulový" čili nic :twisted:
Jak je to možné, když typ displeje je uveden totožný :?:
Joan
Junior

Odeslat příspěvekod erik.aragorn 9. 10. 2007 15:07

TFT mas aktivny display
CSTN mas pasivny....
skor sa moze jednat o tlacovu chybu...
Your pretty face go to hell!!!!!!!

Siemens A25, Alcatel OT 320, Sagem Myx5-2,Nokia 6280, EuroTel/T-Mobile SDA, Orange SPV M3100 WM6, Orange SPV C100, Palm Treo 750 + 8GB microSDHC
erik.aragorn
Junior

Odeslat příspěvekod MaTTo S 9. 10. 2007 15:12

No jo, kazdopadne mnoho vyrobcov na starsich telefonoch pisalo TFT display a bol pasivny -
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod erik.aragorn 9. 10. 2007 15:17

tak to skor neznalost je....alebo chyba pri tlaci....
Your pretty face go to hell!!!!!!!

Siemens A25, Alcatel OT 320, Sagem Myx5-2,Nokia 6280, EuroTel/T-Mobile SDA, Orange SPV M3100 WM6, Orange SPV C100, Palm Treo 750 + 8GB microSDHC
erik.aragorn
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 10. 10. 2007 07:53

Stačilo do googlu zadat tři slova: "tft displej princip" a hned druhý odkaz je na článek na MobilManii, který celkem detailně popisuje to, na co se ptáš. Nemyslíš, že by pro tebe bylo jednodušší a hlavně rychlejší si odpověď najít sám, než tu smolit zbytečné téma, které tu už jednou bylo :?:

Ano, i tady na fóru existuje a funguje vyhledávání. Stačí do pole pro vyhledávání zadat "druh* and tft and displ*" a jedno z nalezených témat se jmenuje "Aktivny&pasivny displej".

Hledat lidi, hledat :!: Pídit se sám po informacích, to je důležité, ne jenom čekat, až nám to najde někdo jiný :wink:

A aby tu nedošlo k mýlce, tak jen opravím uživatele erik.aragorn, že display TFT může být jak aktivní, tak pasivní (přečtěte si, jako já, ten článek na MobilManii) :!:
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joan 10. 10. 2007 11:39

lojza_: Asi to bude tím, že jsem si jako asi většina lidí myslela, že TFT znamená aktivní displej a že když v katalogu Mobilmanie je u obou značek telefonů napsáno TFT, tak že o tom nemusím pochybovat. Nicméně když jsem vybírala Motorolu podle parametrů katalogu, nenapadlo mě ověřovat si to ještě jinde, sorry :(

//matho83: odstranena citacia predchadzajuceho prispevku
Joan
Junior

Odeslat příspěvekod Joan 10. 10. 2007 11:47

Sorry, ale když jsem si článek http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1107606
přečetla, tak tam opravdu nepíšou, že displej TFT může být jak pasivní, tak aktivní. Pozor, tato věta se týká displeje obecně LCD, nikoliv TFT, viz poslední odstaveček zmíněného článku:

...Zde je třeba zdůraznit, že rozhodně nelze ztotožňovat pojem LCD displej a TFT displej. Pojem LCD totiž zahrnuje jak pasivní, tak aktivní (TFT) displeje.

Z této věty chápu, že TFT patří mezi aktivní displeje, kdežto LCD může být jak aktivní, tak také pasivní.
Takže ses rozčertil možná trošku zbytečně, sorry :wink:
Hezký den!
Joan
Junior

Odeslat příspěvekod fridge 13. 10. 2007 15:37

Typů TFT displejů jsou mraky (TN - neplést s CSTN; IPS, VA), ale tvůj problém je předpokládám jinde - Motorola totiž může mít nastavené, že při vypnutí podsvícení se vypne i display (běžná vlastnost např. Sony Ericssonů), tudíž tento jev je pravděpodobně záměrný.
Vždy možnost volby. Zvolit si nesvobodu je taky volba.
fridge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joan 18. 10. 2007 10:46

fridge píše: ...Motorola totiž může mít nastavené, že při vypnutí podsvícení se vypne i display (běžná vlastnost např. Sony Ericssonů), tudíž tento jev je pravděpodobně záměrný.
Joan
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 18. 10. 2007 22:51

Joan: To by mělo ale samozřejmně jít nastavit ne?? Displej musí jít nastavit tak, že nezhasne uplně. U SE to tak lze, třeba, že bude ukazovat hodiny(zhasnutý)
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fridge 20. 10. 2007 09:32

2AgentSvr: Nevěř tomu, Motoroly mají v některých ohledech tak blbé menu, že to vůbec jít nemusí - za dva roky se mi nepovedlo u E398 najít kompletní (tak, jak je známe z Nokií) nastavení MMS. A to že se v telefonech nějak hrabu.
Vždy možnost volby. Zvolit si nesvobodu je taky volba.
fridge
Mírně pokročilý