Jak odprášit mobil?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Já Osobně 10. 10. 2007 08:59

Kamarád mi přenechal svoji Nokii 6680, ale jelikož pracuje jako stavbyvedoucí, telefon je plný prachu. Ale fakt plný, ne dva tři zrnka na displeji :mrgreen: Dotaz tedy zní, jak a čím ho co nejlépe odprášit? Přemýšlel jsem nad vysavačem a jemným zubním kartáčkem namočeným v lihu (nebo raději isopropylu?), nebo třeba ultrazvukovou lázní. Hlavně bych přivítal praktické zkušenosti, ne teoretizování ve smyslu "to by se ti asi možná celé zničilo..." :) Na reklamaci to dávat nebudu, to množství prachu bych na nošení v kapse uhrál asi těžko :lol:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 10. 10. 2007 09:07

Ja by som na to pouzil stlaceny vzduch a necistoty vyfukal, potom jemnou kefkou ocistil zbytok.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 10. 10. 2007 10:57

No tak bez rozebrani tezko. A po rozebrani neni problem treba stetkou v proudu sucheho vzduchu.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod redmond 10. 10. 2007 11:09

to: Fido+
to o tom rozoberani bola zbytocna pripomienka, to je snad jasne ze inak to nevycisti. Alebo si najprv rozmyslal ako by sa to dalo bez rozoberania, ked si to tu napisal?
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod N6600 10. 10. 2007 11:09

Rozebrání je snad samozřejmost. Zajeď si do nějakýho autoservisu a popros tam mechaniky ať ti to profouknou kompresorem. Display už jen otřeš jemným hadříkem s mistrem musklem.
N6600
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 10. 10. 2007 12:28

Opravdu jsem to nechtěl dělat bez rozebrání :mrgreen: Spíš mi šlo o to, jestli bych to nemohl poškodit třeba odfouknutím nějaké součástky :wink: Bude stačit stlačený vzduch co se prodává ve sprejích? Teda někde jsem to viděl a už nevím, kde by se to dalo sehnat... Takže se shodujete na tom, že raději vyfoukat než vysát. A tím kartáčkem s lihem asi taky nic neskazím, ne? (Když něco neurvu :twisted:)
A ještě jeden dotaz. Jak rozebrat Nokii 6680 aby to pokud možno nepoznali v autorizovaném servisu? Kde tam jsou ty jejich plomby atd...

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 10. 10. 2007 12:33

Na tejto stranke je video manual ako rozobrat spominany mobil http://www.blue-nokia.com/obnoxy/i_6680.html
Na stiahnutie videa je potrebny Anti-Leech Plugin.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 10. 10. 2007 12:43

Dík za odkaz, ale když chci odtamtud stáhnout video, musím si nacpat do kompu ad-ware, kterému jaksi neholduji :pozor2 Ale našel jsem video přímo od Nokie (Confidential :twisted:) na YouTube :wink:
To video je fakt super, ale velice silně pochybuji o tom, že se to v našich servisech dělá tak pečlivě, hlavně to přelepování krytů a displejů atd :lol:

Já Osobně 8)
Naposledy upravil Já Osobně dne 10. 10. 2007 13:01, celkově upraveno 3
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 10. 10. 2007 12:47

Aky pouzivas browser? Anti-Leech Plugin pre firefox neobsahuje ad-ware.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 10. 10. 2007 13:01

Používám Operu (plugin bude stejný), ale stejně riskovat nebudu, to video na YouTube je víc než dostačující :wink: Jenom se tam pořád nemohu dopátrat nějakých těch plomb, o kterých se zmiňují záruční podmínky autorizovaných servisů, asi na nás dělají jen bububu :mrgreen:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 10. 10. 2007 13:54

No neviem ako je to konkretne u toho modelu, no vsetky nokie co som doteraz rozoberal nemali ziadne plomby. Plomby som videl iba u servisiovanych mobilov a bola tam plomba servisu (mala nalepka, nalepena cez jeden zo sroubov) kde bol mobil na opravu. Nemyslim si ze tento typ bude vynimka a bude mat plomby.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 10. 10. 2007 14:00

OK, takhle nějak jsem si to myslel :)
Takže konečné řešení:
:arrow: buď to odnést do servisu (neautorizovaného :D) - mám nabídku pod 300 Kč i s ultrazvukem; ten servis není typu Franta z garáže, dělají záruční opravy pro SE
:arrow: nebo sehnat kompresor a zbastlit to doma sám.
Co byste si vybrali vy?

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vizitix 10. 10. 2007 15:22

Servis ;) já jakožto všeneuměl bych se do toho sám nepustil.
Unknown Pleasures
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ARS 10. 10. 2007 22:02

Ak si veris, ze ho dokazes rozobrat a poskladat a nic neznicit, mozes aj sam. Ak ide o vycistenie od prachu, staci sucha zubna kefka /len pre istotu "kartacek"/. Krycie plechy z dosky skladat nemusis, pozor na reproduktor, sluchatko. Po znovuzlozeni je ten stlaceny vzduch v plechovke dobry napad. Da sa to kupit v obchodoch so suciastkami.
Na vycistenie displeja je dobra handricka na optiku z mikrovlakien, netreba ziadne chemikalie.
Ak mas pochybnosti, zver to servisu, mas to bez rizika.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák