Mohli cestující ve zříceném kyperském letadle odeslat SMS?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KreuZ 16. 8. 2005 14:49

Nevim co resite. je to naprosto nesmyslna diskuse. Vubec to neni dulezite. Navic po precteni clanku na idnes je to jasny
KreuZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 16. 8. 2005 15:13

Iceman: jestli to nebude vetsim prazdninovym provozem...
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oldik 16. 8. 2005 16:05

Byl jsem přesvědčen, že Boingy jsou vybavené rušičkami signálu???
Alespoň mě se nikdy signál v letadle chytit nepodařil...
oldik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod big.alda (novy) 16. 8. 2005 16:42

Rušička v letadle by rozhodně víc uškodila, než pomohla. To, že jsi signál nechytyl bylo asi taky tím, že tam žádný neby. A kovové letadlo je jedna velká Faradayova klec, tam se už tak slabý signál v cca 10 km nedostane.
To boldly go where no man has gone before.
big.alda (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod lopaticak 16. 8. 2005 17:38

MASH píše:
lopaticak píše:
Agent píše:BTS má dosah asi 15 km na všechny směry, tj. i ve výšce letadla.a/quote]
GSM (jak 900, tak 1800MHz) pouziva ZASADNE sektorove anteny, tagze nahoru toho fakt moc neposila :wink:
Mmch cca 15km dosah maji mozna tak 900MHz BTSky (a to jeste ne v zastavbe), nikoli 1800MHz, ty maji dosah sotva polovicni. Vsesmerovost je "vyrobena" pouzitim vice sektorovych anten dokola (typicky 3 x antena s rozptylem 120 stupnu).

Sorry, ale opravdu tomu zrovna moc nerozumis!!! V ledadle je signal GSM naprosto bez problemu i ve vysce nekolika km! Maximalne muze byt problem s rychlosti ledadla, ale to je vse!
P.S: A BTS muze mit klidne dosah i 45km! U 1,8GHz je jen horsi sireni pres prekazky! O jine "dalce" oproti 900MHz tu NEMUZE byt rec!

Tak teda sorry, v tom pripade lituju vsechny zakazniky oskara, kdyz tomu tak moc nerozumim :D :D :D
C35i -> S35 -> SL45i -> M55 -> M65 (-> M75)
lopaticak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JanNedvěd 16. 8. 2005 19:23

Vy máte ale morbidní téma. Zařve tam kupa lidí a vás zajímá, jestli mohli poslat SMS.
JanNedvěd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod okboy 16. 8. 2005 19:24

Sám jsem se tomu divil že mi ta sms přišla fakt nekecám
okboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gerard 16. 8. 2005 21:01

Tak abych přišel taky se svojí troškou do mlýna. Nevím proč tady někdo tvrdí, že v letadle se nedá volat, myslím, že to není problém (ti kdo tvrdí že to nejde (i když obtížně, kvůli předávání BTS), ptám se zkoušeli jste to)? A to že se má vypínat telefon při vzletu je snad jasné, protože pokud by nějakým způsobem poškodilo řazení z telefonů přístroje, i když je to nepravděpodobné tak by měli telefony zůstat vypnuté. A nevím, zda někdo z vás viděl dokument o 757 ale to dokáže dokonce přistát ještě MNOHEM lépe než člověk a to i v podmínkách, kdy už by to sebelepší nedokázal....Co se týče té havárie, tak udájne máte 3-5 s na to si nasadit masky (tím myslím teď piloty) předtím, než začne pískat čidlo hlásící pokles tlaku, což podle mne moc není, tím pádem to nemuseli stihnout a tím pádem ten kyslík nedali ani lidem natož sobě. Jenže v kabině vždy dojde kyslík MNOHEM rychleji a autopilot tam mohl být puštěný už z dřívějška. Mne zajíma MNOHEM více jedna věc a to je to PROC se ZADNA z českých statnic nezmínila (ani tisk) já to teda nikde neviděl. co tam dělali ty stíhačky? Jedině na BBC sdělili, že se domnívali, že bylo unesené a v případě potřeby ho měli za úkol SESTRELIt......
Budte hodní na rodiče a na zvířata
Gerard
Junior

Odeslat příspěvekod kocista 16. 8. 2005 22:14

Tohle forum je horší než blesk... Jeden skoro přísahá na smrt svojí matky, že sms poslat nejde, druhej co je velký zvíře u oskara, zase tvrdí uplnej opak...
Můj nazor je takovej, že tohle sou jen hloupí spekulace a měli bychom si počkat na černý skřínky.
Jaky forum byste asi založili, kdyby v tom letadle sedel nekdo z vaší rodiny...
Človek nevěří pravdě, věří tomu, co se za pravdu vydává a když se napíše, že F16 to letadlo nesestřelily, tak ho prostě nesestřelily a když se napíše, že ho sestřelily, tak ho sesřelily- tím chci říct, že ne vždy vyjde pravda na povrch a my se můžeme jen domnívat co se skutečne stalo. (viz časopis blesk)
Toť můj názor
kocista
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Já Osobně 16. 8. 2005 22:29

Gerard píše:Mne zajíma MNOHEM více jedna věc a to je to PROC se ZADNA z českých statnic nezmínila (ani tisk) já to teda nikde neviděl. co tam dělali ty stíhačky? Jedině na BBC sdělili, že se domnívali, že bylo unesené a v případě potřeby ho měli za úkol SESTRELIt......a/quote]
To bylo od začátku JASNÉ, alespoň mně ano. A v českých médiích to říkali několikrát. Asi je třeba je sem-tam sledovat :twisted:

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 17. 8. 2005 06:43

[quote="Já Osobně"t To bylo od začátku JASNÉ, alespoň mně ano. A v českých médiích to říkali několikrát. Asi je třeba je sem-tam sledovat :twisted: Já Osobně 8)"/quote] No v českých médiích to sice dávali ale o dva dny později než to spadlo, a ty stíhačky hrály docela důležitou roli, především že viděly ještě pár lidí v pilotní kabině.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Gerard 17. 8. 2005 08:14

Jenže dva dny potom, co to řekli mi připadá docela DOST DLOUHA doba...Pokud si pustitye vysilani na Ct1 a Nove a prectete si nějaké noviny, tak se tá zpráva objevila podle mne teprve včera.
Gerard
Junior

Odeslat příspěvekod Gerard 17. 8. 2005 08:18

kocista píše:Tohle forum je horší než blesk... Jeden skoro přísahá na smrt svojí matky, že sms poslat nejde, druhej co je velký zvíře u oskara, zase tvrdí uplnej opak...
Můj nazor je takovej, že tohle sou jen hloupí spekulace a měli bychom si počkat na černý skřínky.
Jaky forum byste asi založili, kdyby v tom letadle sedel nekdo z vaší rodiny...
Človek nevěří pravdě, věří tomu, co se za pravdu vydává a když se napíše, že F16 to letadlo nesestřelily, tak ho prostě nesestřelily a když se napíše, že ho sestřelily, tak ho sesřelily- tím chci říct, že ne vždy vyjde pravda na povrch a my se můžeme jen domnívat co se skutečne stalo. (viz časopis blesk)
Toť můj názorc/quote]

No z blesku se toho OPRAVDU HODNE DOZVIME.......... :tleskani :D , tady dávali lidi i odkazy na stránky v angličtině, ale těm vy asi nevěříte, a nevím co je vám do toho? Jestli se vám nelíbí tahle debata, tak jděte hrát člověče nezlob se. Alespoň vidíte, že lidé, kterří se zajímají o mobilní telefony mají NE vždy stejný názor na jednu věc......
Gerard
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 17. 8. 2005 08:29

Kolik lidí tolik názorů, všichni si nemohou myslet to stejné. Z Blesku se akorát dozvíme kdo s kým chodí, koho s kým přistihli...tady se aspoň vede zajímavá diskuse.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod dj-bobr 17. 8. 2005 09:51

MASH píše:
flieger píše:1)slyseli jste nekdy o vyzarovaci charakteristice ?? neni kulova, vypada jak pneumatika, a v pripade GSM cim placatejsi tim lepsi, takze nahoru opravdu nesaha vys nez2-3 km, vyjmecne 4 mam to stokrat overene.

1) Asi jsi chtel napsat vertikalne...

P.S:Jestli byl nekdo na kopci (sopce) Lovoš (nad Lovosicema), tak tam nahoře má Eurotel BTS namířenou tak pod uhlem 20° vzhuru. Coz tedy osobne vubec nechapu!c/quote]

1) T-Mobile má v síti stále nějaké množství všesměrovek na bázi lambda/4 prutu, které do nebe svítí docela dost, takže s tím signálem ve vzduchu to zas taková blbost asi nebude :)

Re:P.S.: Stejně tak BTSka TMO na Ruzyňském letišti s uptiltem (namíření vzhůru), která je slyšet v Krkonoších na -70dBm...
Operátor to dělá proto, aby když má turista v letadle zapnutej telefon, aby se zaroamoval co nejdřív do jeho sítě - a i když to nejde hned (TA>63, vzdálenost od BTS>31km zabraňuje navázání komunikace), tak telefon se té zachycené sítě jen tak nepustí. A na Ruzyni už se do ní bez problémů přihlásí...
A operátor má o jednoho roamera víc :D
dj-bobr
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka