tokioman píše:Myslel jsem že to dám do servysu, vyčistí ho, případně opraví,nebo se vyjádří že je zničenej, samo že to zaplatím já....Náhradu škody bych pak vymáhal po majiteli restaurace. A pro mě cena toho telehonu nebyla pár korun. Jestli tobě nevadí vyhodit foun kvůli blbovi co mi ho polije pivem tak seš machr, nebo težce ve vatě....r/quote]
Takhle nějak by to fungovat mohlo, ale:
1) To vymáhání bude celkem složité a hodně by záleželo na jejich vstřícnosti.
2) Daleko jednodušší je telefon si rozebrat a vyčistit sám. Je to zadarmo a nebudeš se muset s nikým dohadovat.
3) Záruka už je pryč tak jako tak
Koncem roku 2000 si kámoš přinesl do hospody novou N6210 (tehdy za ni dal 13000,-!) a kolega mu na ni v zápětí vylil celý půllitr piva. Telefon jsme okamžitě vypnuli a vyndali z něj baterii.
Druhý den jsem mobil rozebral, vyčistil a po složení ještě 3 roky bezvadně fungoval. (možná by fungoval i déle, ale byl ztracen...)
Tuhle Motorku jsem ještě rozebranou neměl, ale podle obrázků by pod krytem klávesnice dole měly být malé šroubky, pomocí kterých asi bude možné se do mobilu dostat a vyčistit ho svépomocí. Navíc, čas hraje proti tobě, čím dřív ho vyčistíš, tím menší bude tekutina mít možnost reagovat s elektronikou mobilu.
Shrnutí:
Mobil pravděpodobně zachráníš plně funkční a máš dvě možnosti:
1) Svépomocí - přijdeš jen o záruku
2) Servis - přijdeš o záruku a přibližně o 500,- Kč Z.
Zymysli se nad sebou..