od fany 20. 10. 2005 15:00
No já osobně bych to tak nadějně neviděl. Docela si to dovedu technicky představit. Prvním předpokladem je najít v které oblasti se telefon (tedy přesněji simka) nachází, potom zjisti s jakou BTS nejvíce komunikuje a dále ho donutit aby komunikoval co nejvíce. A potom už zbývá jak už tady bylo popsáno aktivovat jeho hlasovou vysílací část aby o tom dotyčný nevěděl (asi není problém), zajímavější alespoň pro mně by bylo analyzovat z komunikačního protokolu mezi BTS a mobilem (probíhá stále a náhodně)na něj namodulovanou audio vlnu. třeba se Vám to bude zdát jako scifi, ale technicky to tak zcestné není chce to jenom peníze. Docel zajímavé téma pro doktorantskou práci. Jinak existují (jsou i dostupné) rušičky MT s dosahem tak kolem 30m. Problém těchto rušiček je v tom, že pracují na kmititočtu 900,1800 a 1900MHz. Takže pro historické pásmo 450MHz jsou nepužitelné a co víc v ČR nelegální a zakázané (Upozornění na ně uvádím z důvodů kontinuity příspěvku ne jako návod pro případnou výrobu a použití).Což by mělo likvidaci normálního hovoru stačit. Osobně jsem byl svědkem při jednom jednání, kdy obě strany položili mobil na stůl a vyndali z něj baterky a simky (jako pistolníci v dobách které já znám z roďáků). A jeden dáreček obcházel kolem s takovou krabičkou a zjišťoval jestli nemají ještě jeden mobil v kapse zapnutý. V průběhu jednání byl zapnutý veřejně spektrák na stole,který neustále monitoroval 450,900 a1800MHz se zvukovou signalizací.Docela to byla sranda.Třeba jednou dojde k oživení sněhuláka a vrátíme se k pagingu a trvale vypnutým mobilům. Ne že bych z toho byl utržený z řetězu,ale dovedu si to představit.