Mobilní zamyšlení

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 10. 2005 09:32

Muž, když něco potřebuje, je ochoten zaplatit i jednou tolik, pokud to bude mít hned. Na druhé straně žena kupuje věci, které jsou v akci, ačkoli je vůbec nepotřebuje.

ano... vyborne :) :tleskani

to prvni je presne muj pripad, kdyz uz na neco mam a chci to, tak je kazda hodina zdrzovani naprosto neunosna :) Kdybyste videli, jak bylo nesnesitelny cekat TYDEN, nez jsem si mohl koupit a odvezt cadillaca domu.... :)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bungo 11. 10. 2005 09:36

Problem je v tom, ze lidi jsou ovce. Prizpusobuji se stadu a nedivaji se napravo, nalevo, jen slepe kraci zivotem jedna ovce za druhou... A od tohoto stada se jednotlive ovce obcas uthnou a jdou svou vlastni cestou. Vzdy je lepsi byt sam sebou. Nez soucast stada... To je ma filozofie. Plati to pri nakupu znackoveho obleceni, jidla, mobilu a ostatne vseho kolem...

Bungo
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
Junior

Odeslat příspěvekod JeremyCZ 11. 10. 2005 09:43

TO krtenek...
Jo lidi co mají telefénky s OS že kupují pořád cosi lepšího .... no ty taky nechápu protože nic převratnýho se neděje... Já jen čekal až se z "oblud" stane něco normálního...což se již stalo ..(6681, N70) mno a teď si konečně koupím svůj první Mob s OS. Ten mi vydrží do doby (pokud se dřív nerozbije) kdy bude nějaká nová éra ...tj. např. JIný druh baterií (nabíjení co 14-30 dnů) atp. :lol:
EnJoY
JeremyCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Negrbob 11. 10. 2005 09:49

ahoj vsichni vemu to od Adama, Jedinej telefon kterej sem kupoval jako fungl novej byl dotovanej Alcetel 500 vroce 199x kdy do Cech prisel Paegas. od te doby to pak bylo Siemens S6, S8, Nokia 8110i - HW uprava na snizeni spotreby , Ericsson 868 - HW uprava na pohotovostni dobou cca 35 dni. Bosch 909S, Panasonic GD93, Nokia 6210, 8310, 6310i, posledni rok a neco mam nokia 7650 a muzu 100% rict ze mit vetsi pamet tak nemenim. Ano reknu to otevrene ze mne laka novej Smartphone, mel jsem moznost setkat se s Moto MPx200, ale nejak mne Windows nezaujala. Strucne receno proc novej Symbian tel. jedine co se meni je design, pocet barev displaye, verze Symbianu a Javy, a moznost pam. karet.
Proto moje volba smeroval dvema smery siemens SX1 a Panasonic X700 nove a nebo jetou Nokii 6600. siemens mne stve stabilitou Nokia cenou. Takze moje dalsi cesta povede k X700. Bude to po 10 letech opet fungl novej telefon, zaroven moje prvni Vecko v zivote a to ze ma antenku mne nijak netrapi 99% mych telefonu je mely takze Vim do ceho jdu.

Jinak muzu jeste rict ze cas od casu prolejzam net a hledam nejakeho silence kteremu se podari rozsirit pamet v N7650 a to na tvrdo pridelanim pametove karty do telefonu Konstrukcne se moc nelisi od N3650 a verze software ju stejna. Takze pracovat s kartama musi umet delat.

Jinak 7650 vyuzivam na 100% vse co umoznuje na ni delam.

Dalsi foun bude se Symbianem, cestka zpatky nevede.
Negrbob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 10. 2005 09:58

Bungo: spravne, lidi jsou ovce...svata pravda a nekdy me to uz rozciluje...doufam, ze ja se apson trochu lisim pri pohledu zvenci :)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 11. 10. 2005 10:20

Ono je to hlavne proto, ze at clovek koupi cokoliv, vzdycky je to nejaky kompromis a neceho se musi vzdat. A samozrejme ceka, ze novinka na tom bude lepe.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Tugof 11. 10. 2005 10:46

Taky to nechápu, proč to dělám, ale dělám to rád:-)) Od doby prvních mobilů jsem prošel tímhle:
Dancal 2711
Nokia 51H
Nokia 54B
Nokia 5110
Siemens M45
Nokia 3210
Nokia 3310
Alcatel OT501
Nokia 6210
Nokia 6510
Nokia 6610
SonyEricson T610
Nokia 6230
MDA II
MDA Compact

těď mám Compacta (už skoro rok!!) a už 14 dní prolejzám net a hledám čím bych ho nahradil. Je dobrem vyhovuje mi a mám ho rád, ale chci něco víc, nebo alespoň něco jinýho novýho dobrýho.... ale ono nic lepšího není nevím co mám dělat jsem bezradnej:((( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Tugof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JeremyCZ 11. 10. 2005 11:25

Tugof
Spíš nemocnej :mrgreen:
PS: nic ve zlém jsem to prostě musel napsat :twisted:
EnJoY
JeremyCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 11. 10. 2005 11:51

S autorem této diskuze se v podstatě ztotožňuji. Jen bych rád podotknul že právě tyto (a mnohé další) touhy jsou podstatou lidské historie o "civilizaci" nemluvě. Touhy být lepší, silnější, krásnější, bohatší.....atd. to vše nás posunuje ve vývoji (zatím spíše materiálním) stále kupředu. Často bohužel za cenu velkých ztrát (války, sociální rozdíly, ničení přírodních bohatství).
Domnívám se že až nás tyto naše touhy dostrkají dostatečně daleko v materiáním vývoji, začne lidstvo jako celek zajímat i vývoj duchovní a obě tyto části (materiální i duchovní) nám budou k opravdovému prospěchu.
Do té doby nechť toužíme, snažíme se, dřeme a užíváme zaslouženého.

p.s. jen nevím zda být nucen okolím k vyššímu životnímu standardu je to pravé. Vychází-li touha z mého nitra - tedy protože to JÁ chci, chápu to jako jistý nešvar, ale chápu. Pokud mě k tomu nutí nějaké společenské postavení apod. tak jsem bezradný a hlava mi to nebere.

Za délku příspěvku se neomlouvám, myslím že to bylo to nejkratší co jsem k tomu mohl (chtěl) říci :mrgreen:
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod kodl 11. 10. 2005 13:43

To neni o stadech ovci. Ja si treba smart kupoval kvuli praci s e-maily, synchronizaci s complem, neomezenemu kalendari, vyuziti misto mp3 playeru... Ale je pravda, ze trosku nemocny uz asi budu. Chci porad vic. ted resim zda koupit 9300, 9500 nebo si pockat na 990... Inu, je to nemoc... :roll:
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wishmaster 11. 10. 2005 14:09

Já jsem dřív vdycky snil o lepším telefonu i hned po zakoupení nového - nejvíc mně totiž chyběla paměť na sms, větší kapacita seznamu a nějaký propracovanější organizér. To však dřívější telefony neměli nebo stály 10000 a víc, ale ani to však nebylo ono. Toto mi aspoň částečně vyřešil Siemens MT50. Potom se mi zalíbil foťaček v telefonu a velká uživatelská paměť. Nebylo to sice tak urgentní, ale hodilo by se to. Teď mám již přes rok Siemensa CX65 a jsem spokojen - má vše po čem jsem vždy dříve toužil. Samozřejmě by se mi líbil operační systém, lepší foťák a mp3 přehrávač, ale to prozatím nevidím jako důvod k nákupu nového telefonu. Žádný současný telefon mi totiž nenabídne - vše, co u současného velmi oceňuji; dastatek inovací; rozumnou cenu a design.
PC, Esi Juli@ ► Denon DVD-A1 opamp mod ► Sapphire SE amplifier + Direct audio AF-1 MK2 supply filter ► Denon AH-MM400
Notebook ► iBasso DX90 ► Pro-Ject Head Box SE mod ► Denon AH-MM400
Wishmaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 10. 2005 14:57

Luke: Tak to jsem v klidu, ja se neridim spolecnosti, ale svymi pocity...kdybych mel dat na trendy okoli, tak nejezdim ve starem cadillacu, ale v novem BMW :) (nebo dokonce ochcavce nebo prassatu??)

prispevek dobry a delka nevadi :)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Driver 11. 10. 2005 15:11

Investice do mobilů se vůbec nevyplácí. Já jsem po nějakém čase zjistil, že potřebuju mobil hlavně na volání, SMS, MMS, kalendář. A nějaké kravinky jako hry atd moc nepoužívám. Často si ale přehrávám MP3 nebo pouštím rádio. Teď mám N6230, už ji mám skoro rok a zatím mi ve všech směrech vyhovuje. Měl jsem i mobil se symbianem a ten mě časem omrzel. Další mobil si koupím, až mě nějakej model opravdu zaujme a nebude zrovna stát 15.000. Tolik bych do mobilu asi nikdy nedal, protože podle mě to jsou vyhozený prachy. Za rok už ten telefon bude starej krám s poloviční cenou.
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luke 11. 10. 2005 15:27

Caddy: tak to muzes byt opravdu v klidu :-) Dik
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod fridge 11. 10. 2005 19:27

2Driver: Nechápu, jak tě mohl omrzet mobil se Symbianem.
2All: Tahle diskuse se zase zvrhla v předvádění, kolik toho kdo měl. To si myslím že by nemělo být. Hlavní myšlenka byla, potřebujeme-li stále nové telefony. Nepotřebujeme. Ale člověk žije z toho, co nepotřebuje. Kdybychom žili jen z toho, co potřebujeme, ani bychom se nedostali do jeskyní. I když si protiřečím, vyjmenuji i já, kolik jsem měl mobilů. 3. Alcatel OT View, Siemens MT50 a teď mám SX1 a ta se u mě také dlouho ohřeje (doufejme). Myslím si, že jsem učebnicový příklad toho, že pokud chce člověk dobrý mobil, nepotřebuje každý měsíc nový a už vůbec ne drahý. Mobil je pro mě hračka. Docela drahá hračka, ale přiznejme si, kdybych neměl mobil, neposlouchal MP3 a nehrál hry, možná bych právě teď někde seděl s partou vyhulenců a šňupal bych kokain. Všechno souvisí se vším.
fridge
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka