Mobilní zamyšlení

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ConPower 24. 1. 2006 18:32

M. píše:Muj otec rika, ze kdyz jedna s nekym novym, vsima si bot a hodinek. To muze neco vypovidat.
Mobil ne...

A když hodinky nenosím? :mrgreen: Jinak to zní celkem logicky (na druhou stranu, jak by vypadal manažer s A55? :) ). Shodit může člověka plno věcí, třeba když mu táhne z kotle nebo má špínu pod nehty... To je fakt humus.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod M. 24. 1. 2006 18:52

Manazera s A55 jsem jeste nevidel. A nemuzes prece za to, co Ti da zamestnavatel.
No a jestli prijdes pozde a nemas hodinky, tak neni co resit...
M.
Expert

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 24. 1. 2006 18:55

jako hodinky pouzivam mobil.. :wink:
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex2, honor 9, huawei nova 5T, Apple Iphone 15Pro, Google pixel 9Pro..
š.ť.á.p.i
Pokročilý

Odeslat příspěvekod krtenek 24. 1. 2006 19:18

ConPower píše:na druhou stranu, jak by vypadal manažer s A55??/quote]
Třeba náš vedoucí má pod sebou 12 lidí a má A60. Stačí mu. Teda mě ho dali taky, ale pracovat s nim je občas utrpení.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr H.. 25. 1. 2006 10:51

Mě je "tepre" 26 a došlo mi, že každý mobil je předurčen hlavně pro volání a psaní SMS (MMS). Ostatní funkce jsou většinou napůl na hraní, napůl použitelné. Vždycky je lepší normální digitální foťák, MP3 přehrávač, rádio a jiné věci samostatně, než multifunkční přístroj. Ten prostě umí všechno, ale jen tak napůl - nedokonale. Prošel jsem si tedy obdobím, kdy jsem nejdýl každý tři měsíce kupoval nový, "nadupaný" mobil. Měl jsem v té době vždy špičkový přístroj (T630, K700i, S65, X700...), ale každý měl stejně nějaké nedostatky. Odmítl jsem už "sponzorovat" výrobce mobilů a pořídil jsem si maximálně jednoduchou a obyčejnou Nokii 3120. A jsem spokojený. Má dobrou klávesnici, dostačující displej, solidní adresář i kalendář a vydrží na jedno nabití i týden. A volat i posílat zprávy se z něj dají taky!!! :tleskani
Petr H..
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod malej_Ota 25. 1. 2006 13:16

Dřív jsem byl taky potrefený tím že každý měsíc jsem koupil nový telefon. Až jednou jsem pořídil 8210, přišel jsem nato že všechny funkce využiji na 100% a zůstal jsem u něj několik let.
Nakonec jsem ji vyměnil za nynější u kterého využiji max. 70%, ale zase mohu říct že jsem na něj hrdý, kdykoliv ho vidím. Nejde tady o cenu, funkce, prostě mi přirostl k srdci jako 8210.
Telefon využívám hlavně jako mp3, malé mobilkino a malý internetový prohlížeč a atd., sice jen když nemám po ruce nic kvalitnějšího, ale už tolikrát mě zabavil film při čekání v koloně...
OI
malej_Ota
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 28. 7. 2006 19:20

Jak tak koukám na všechny nové a nové mobily, na hromady novinek, musím konstatovat jednu, skoro až hrůznou, věc: můj mobil mě zcela postačuje!

Považte:
- nemá rádio
- neumí přehrávat mp3
- nepodporuje paměťové karty
- nemá bluetooth
- nemá ani 1Mpix fotoaparát
- nemá operační systém
- nepodporuje EDGE, 3G, UMTS

Hrůza, co říkáte? :shock:
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod abuk 28. 7. 2006 19:56

krtenek píše:Jak tak koukám na všechny nové a nové mobily, na hromady novinek, musím konstatovat jednu, skoro až hrůznou, věc: můj mobil mě zcela postačuje!

su]Považtee/u]:
- nemá rádio
- neumí přehrávat mp3
- nemá bluetooth
- nemá operační systém

Hrůza, co říkáte? :shock://quote]
no tak to si na tom tak stejně jako já a myslíš že mě to nějak štve?jo štve mě to k tomu abych ve svých 13-ti letech našetřil (zase) nějaké peníze a koupil nějaký lepší mobil,ze kterého budu mít o to větší radost,protože mi na něj nikdo nemusel dávat,že už jsem (téměř) samostatný "chlap" :D mimochodem kolik je tobě?a jaký máš telefon?(jinak mám radost,že nemusim tohle dělat na své rodiče :oboze,kteří když vidí,že se snažím,a obracim v ruce každou korunu mi vždy něco přispějou :D )
abuk
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 29. 7. 2006 08:43

Tenhle příspěvek mě zaujal - kromě posledních dvou bodů vše ostatní můj telefon zvládá, tak bych si dovolil vztáhnout na sebe a rozebrat:

- nemá rádio
> To bychasi zrovna taky oželel. Rádio v mobilu mám už asi 4 roky a nepamatuju se, že bych ho někdy opravdu poslouchal.

- neumí přehrávat mp3
> MP3 jsem se naučil využívat na veškerá možná zvuková ohlášení. Vyzvánění, které by se mi líbilo, se tu hledá snáze. Hudbu si s sebou zapakuju vždy jen dočasně před nějakou osamělou cestou. Ušetřil jsem za MP3 přehrávač.

> Větší paměť se hodí kvůli foťáku nebo výše zmíněné hudbě "na cesty". Samotnými soubory určenými přímo pro mobily se mi nedaří zaplnit ani vnitřní paměť telefonu.

- nemá bluetooth
> Ten využívám při spojení a předávání multimédií s jinými telefony poměrně často. Infraport by na to nestačil - některé soubory jsou příliš veliké.

Kvalitní fotoaparát jsem uvítal. Běžný digitál nevlastním a možnost pořizování momentek mobilním telefonem docela často využiju. Protože však vše přesouvám na PC, uvítám, že i na velké obrazovce je dobře vidět, co jsem vlastně fotografoval. V podstatě jsem tu ušetřil i za foťák.

- nemá operační systém
> Naštěstí ne. Od toho jsou počítače, kapesní PC, PDA, MDA... V mobilních telefonech jsem pro OS nenašel rozumné využití.

> ...stejně jako mobily všech lidí okolo, které znám, tím pádem by tyto funkce neměly nejmenšího využití. (EDGE se hodí v případě, že se připojujete mobilem k PC a využijete ho jako modem).

Suma sumárum - Pokud vlastníte MP3 přehrávač a digitální fotoaparát, popř. notebook, pak telefon s výše zmíněnými funkcemi kupujete, protože se vám líbí, nikoliv proto, že ho potřebujete. A nebo vůbec nekoupíte a vystačíte si s jednodušším modelem. No a? To přece neznamená, že je hrozný - žádný pŕístroj, který si najde spokojené zákazníky, nemůže být hrozný. A zase na druhou stranu - proč bychom si nemohli kupovat věci, které se nám líbí, pokud si je můžeme dovolit?
Tohle si každý musí umět rozhodnout sám...

Odeslat příspěvekod BadBoyJohnny 30. 7. 2006 18:02

Pro mě je mobil součástí života, proto když si už něco kupuji tak ať to stojí už zato.Hlavně aby to mělo super funkce ale aby tam nebyly ty co nevyužiji a ty co využiji aby byly vymakané. :)
Nokia N73 MiniSD 1GB-operátor O2
Nokia 7250i (náhradní mobil)
BadBoyJohnny
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 30. 7. 2006 18:39

Pročetl jsem si diskusi a s mnoha věcmi musim souhlasit. Mobily dneska nabízejí tolik věcí, za které zbytečně platíme a přitom to jsou opravdu věci, bez kterých bychom se obešli.
ad. manažer s A55 - s nikým takovým jsem se nesetkal. Ale napřiklad můj táta má už několik let T39m - používá jen volání, kontakty, kalendář (ale stejně má radši tužku a zápisník), nyní už i ale bluetooth (bt sluchátko, kvůli řízení auta). Sám říká, že nepotřebuje drahý telefon, protože to co potřebuje zvládne i nejlevnější telefon na trhu, ALE vyžaduje 1/ solidní zpracování, 2/ výdrž, 3/ kvalitu, 4/ schopný design, 5/ bluetooth, 6/ spolehlivost. A tohle už levné telefony nemají - a nechce nic použitého. Na svého erika nedá dopustit a tvrdí, že když to půjde, bude ho mít do smrti i kdyby ho měl polévat živou vodou, hořčík by to měl vydržet.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BadBoyJohnny 30. 7. 2006 19:16

Můj taťka má Nokii 6230i a plně mu vyhovuje ve všech funkcích
hlavně volání a SMS.Je to prostě telefonní maniak. :mrgreen:
Nokia N73 MiniSD 1GB-operátor O2
Nokia 7250i (náhradní mobil)
BadBoyJohnny
Junior

Odeslat příspěvekod McZerro 31. 7. 2006 11:26

muj tata ma 3310 a nic jineho by nechtěl :lol:
-Vykouřená cigareta zkracuje život o 2 minuty. Vypitá flaška rumu zkracuje život o 4 minuty. Pracovní den zkracuje život o 8 hodin.
-Chovej se k lidem tak jak bys chtěl, aby se ty ku*vy chovaly k tobě
-Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
McZerro
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 31. 7. 2006 16:24

Negrbob píše:ahoj vsichni vemu to od Adama, Jedinej telefon kterej sem kupoval jako fungl novej byl dotovanej Alcetel 500 vroce 199x kdy do Cech prisel Paegas. od te doby to pak bylo Siemens S6, S8, Nokia 8110i - HW uprava na snizeni spotreby , Ericsson 868 - HW uprava na pohotovostni dobou cca 35 dni. Bosch 909S, Panasonic GD93, Nokia 6210, 8310, 6310i, posledni rok a neco mam nokia 7650 a muzu 100% rict ze mit vetsi pamet tak nemenim. Ano reknu to otevrene ze mne laka novej Smartphone, mel jsem moznost setkat se s Moto MPx200, ale nejak mne Windows nezaujala. Strucne receno proc novej Symbian tel. jedine co se meni je design, pocet barev displaye, verze Symbianu a Javy, a moznost pam. karet.
Proto moje volba smeroval dvema smery siemens SX1 a Panasonic X700 nove a nebo jetou Nokii 6600. siemens mne stve stabilitou Nokia cenou. Takze moje dalsi cesta povede k X700. Bude to po 10 letech opet fungl novej telefon, zaroven moje prvni Vecko v zivote a to ze ma antenku mne nijak netrapi 99% mych telefonu je mely takze Vim do ceho jdu.

Jinak muzu jeste rict ze cas od casu prolejzam net a hledam nejakeho silence kteremu se podari rozsirit pamet v N7650 a to na tvrdo pridelanim pametove karty do telefonu Konstrukcne se moc nelisi od N3650 a verze software ju stejna. Takze pracovat s kartama musi umet delat.

Jinak 7650 vyuzivam na 100% vse co umoznuje na ni delam.

Dalsi foun bude se Symbianem, cestka zpatky nevede.
Na N7650 jsem začínal v r.2002, a byla to naprostá bomba nesrovnatelná s čímkoli na tehdejším trhu.Nyní přichází model obdobné třídy, N93, doporučuji šetřit a rovnou přeskočit na to nejlepší co je k mání na současném trhu, jen pozor, aby si z té pecky neupadl do bezvědomí!!!, ...Já nyní jedu na N70, myslím, že její potenciál využívám na 200%, jsem maniak do muziky,N70 ji však na rozdíl od konkurence (SonyEricssony K750i/D750i,W800i, atd.) umí nejen perfektně přehrávat, ale díky aplikaci Symella i stahovat z internetu, a to je opravdu bomba největšího kalibru, když uvážím, že např. operátor účtuje za jedinou skladbu i několik desítek korun!!!Vzhledem k datovému paušálu mně muzika nestojí prakticky nic, a ještě mám k vybraným hitům mnohem snadnější přístup než tomu bylo dříve, kdy jsem chodil do půjčovny CD a nahrával nejprve na tape deck, pak na minidisky.N70 je hlavně multimediální mašina,využívám však prakticky všechny ostatní funkce,na internet je díky Opeře skvěle použitelná,kromě obyčejného surfování mohu stahovat i obsah a také přímo instalovat aplikace,díky telefonu mohu on -line spravovat svůj bankovní účet a prognózovat zůstatek na něm, i mít přehled o skutečném stavu bez závislosti na informacích z banky, zkrátka N70 se hodí na všechno,i ten pitomý zastávkový jízdní řád pražské MHD si klidně stáhnu v PDF a prohlídnu přímo na mobilu a pro pozdější použití bez problému uložím,...Spousty z uvedených věcí na N7650 nelze právě kvůli na dnešní poměry miniaturní paměti vůbec realizovat,takže doporučuji minimálně něco jako N6680/6681/N70/N72 a výše!!!
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Frki 31. 7. 2006 16:42

Souhlasím určitě s názorem, že není potřeba špičkový mobil. Kámoš má K500i, ale nepoužívá na něm ani rádio, ani Infra, ani Mp3. Prostě si myslím že nadupanej telefon je naprd. Ted si chci koupit úplně jednoduchej SE J230i. A myslim si, že mi bude stačit.
...:::BlackBerry forever:::...
Frki
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka