Drahé telefóny

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MobilMania 26. 3. 2005 21:35

Sledujem toto forum a vychádza mi to tak, že čím drahšie a "nabitejšie" mobily, tým väčšie problémy. Raz nefunguje to, potom zase to a stále dookola. Načo mi teda bude taký mobil, s ktorým sú hneď od začiatku problémy? Taký mobil je síce "IN", COOL, SUPER, HIGHT, RULEZ", ale je v podstate na prd. Imidž je nanič.
MobilMania
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_Novak 27. 3. 2005 18:09

Ono by se dalo řící, že je to celkem logické. U telefonu, který je doslova nabit množstvím funkcí, je daleko větší riziko problémů a poruch, než u (například) Nokie 1100, kde se vám může ****** (něco ve smyslu rozbít) "jen" mikrofon nebo sluchátko - protože de facto víc než telefonovat a psát SMSky neumí.

Ale na druhou stranu je zase pravda, že cím je telefon dražší, tím méně poruch by tam mělo být...
Petr_Novak
Junior

Odeslat příspěvekod Krejča 27. 3. 2005 18:13

Prostě to tak je, čím dražší mobil, tím je vybavenější a tím je složitější a když je něco složité tak se to dobře kazí. :wink:
Laguna Grandtour 2,2dci dynamique
Krejča
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Hajn 27. 3. 2005 18:40

Já si taky myslím, že čím vybavenější mobil, tím větší šance, že se na něm něco po****, ale určitě to nejde tvrdit úplně obecně. Některé jsou poruchovější některé zase ne...

A známe Murphyho zákony, ne? :?

Co se může po****, to se zákonitě po****.
"Dobrá nálada vaše problémy nevyřeší, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet."
Marek Hajn
Junior

Odeslat příspěvekod andre (novy) 29. 3. 2005 21:39

no je fakt, ze me prijdou ty drahe telefony takove krehke, treba motorola razr, kdyby mi spadla na zem tak je nejspis po ni, nebo by to seredne odnesla. Kdezto takove 6230, k700i mi prijdou z te vyssi cenove kategorie jako celkem pevne telefony. Nerikam odolne, ale pevne.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Narcissus 30. 3. 2005 00:02

Dám ruku na srdce - já sice telefon ani PDA na image nemám, ale zato mi slouží jako výborná hračka, tudíž mně problémy plynoucí z používání těchto zařízení nevadí 8)
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod Daft 30. 3. 2005 05:38

spis vsechno zalezi na vyrobci.. jak moc svoje telefony nadhodnocuje a jak se k tomu vsemu stavi... nebudu jmenovat, ale zasveceni urcite pochopili o jakou znacku mi jde
Daft
Junior

Odeslat příspěvekod Fido (novy) 30. 3. 2005 14:16

Daft píše:nebudu jmenovat, ale zasveceni urcite pochopili o jakou znacku mi jde

njn N O K I E jsou drahe.............
ale zas na druhou stranu kdyz uz vlozim do mobilu tolik penez,tak chci aby mi k necemu byl.Takovy K700i je pro me krasny telefon,ale za tu cenu taky brutalne predrazeny!!!!!!!!to bych sl radeji do SX1........
Fido (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 31. 3. 2005 09:00

U funkčně nadupaných telefonů, např. se symbianem, vynikají většinou problémy softwarové nad hardwarovými, telefon obecně po stránce hardware není příliš komplikovaným zařízením, má minimum mechanických součástek, převažuje elektronika. U softu je háček v tom, že i když uživatel instaluje licencované a řádně zaplacené aplikace, nemusejí být beze zbytku kompatibilní se základním systémem telefonu, nebo mohou být v konfliktu s ostatními již instalovanými programy. Uživatel může nevhodným zásahem do softwaru když ne zcela tak přinejmenším částečně omezit i základní fungování přístroje. Proto např. drahé telefony s OS nejsou přístroje pro každého, rozhodně jsou zbytečnou investicí pro uživatele, kteří chtějí jen volat a psát SMS a nemají ani tuchy co je např. WAP, APN, MMS apod. Pokud přesto požadují luxusní a drahý telefon, nastupují na scénu přístroje typu S700i, Razr V-3, N8910i, ...
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý