Zadara beru všechny, vyzkouším a pak se uvidí. Osobně nepreferuji značku, spíš parametry (výdrž baterie, příjem signálu, velikost, váha, "ergonomie",funkce,...). Ovládání a pohyb v menu prověří vždy až praxe.
Můj první telefon byl Alcatel OT. Byla jsem s ním maximálně spokojená (možná proto, že byl první, ale i dnes na něj vzpomínám v dobrém). Byl starý z bazaru, baterka držela skoro týden, šlapal jak hodinky.
Pak Nokia 3310 - pohodový ovládání, ale pro šťouraly a "phonekutily" toho moc nenabídne.
Pak z nostalgie Alcatel 311. Po měsíci jsem ho darovala, protože mi bylo blbý ho cpát někomu za prachy. Ovládání - hrůza, děs.
Asi nejlepší co jsem měla byl Ericsson T65 (trochu bych vytkla jen klávesnici), ale nerozumněl si s bankovní SIM Oskara.
Pak Nokia 6100 a Siemens CT70 (ten jsem dostala a až na mizernou výdrž baterie spokojenost).
Krátkodobě jsem zkoušela i jiné Alcately, ale nesedí mi. Samsung E700 - docela dobrý, ale nevyhovuje mi véčko.
Jinak se mi nechce "odsoudit" celou značku, jen kvůli 1 nebo 2 typům, které jsem vyzkoušela. Jak říkám: zadara všechny a co dál se uvidí. Vyzkoušet se má všechno
PS: Symbian bych si také nechala líbit - kdyby byl levnější