1/ V mobilu mám téměř plný seznam na SIM (190/220 - nejdůležitější čísla pro případ nutnosti přehození SIM do jiného telefonu) a momentálně dalších cca 200 v telefonu. A to se ještě krotím...
Jsem student.
Sagem myV-65 mi možnostmi seznamu vyhovuje - 3x telefon, e-mail, skupina (z 15ti), firma, komentář, fotka (zobrazí při volání). Do komentáře píšu ICQ#, datum narození, někdy adresu a občas i nějaké podrobnosti pro připomenutí ("sháněl grafiku").
Kontaktů se mi do telefonu vejde přesně 1536 (nevím jak na takové číslo přišli
), což myslím zatím stačí.
Jen mě mrzí, že nelze hledat podle více písmen a podle firmy.
2/ Adresář cca 1 za měsíc zálohuju, trošku poklidím, ale ještě jsem neměl čas se tím více zabývat. Navíc dost hapruje diakritika.
Už jsem o dva mobily přišel, ale zálohy jsem měl, i když ne úplně aktuální. Zpravidla jsem ze starého seznamu vzal jen nejdůležitější čísla a začal budovat nový seznam.
3/ Zásadně se snažím psát PříjmeníJménoOperátor ("NovakJanO"), vždy bez diakritiky. Telefonní číslo píšu vždy s úvodní +420.
Operátory značím O_skar, T_-Mobile, P_evná, E_urotel.
Jenže nemálo lidí znám jen podle přezdívky, tak tam stejně mám trochu zmatek.
Navíc používám před názvem třeba "\" pro služby operátora, jako např. \OskarLinka, \HlasovaSchranka, \DataLinka... To aby se mi to nepletlo do jmenného seznamu.
S focením lidí do seznamu mám trochu problém, protože nikdo se nechce nechat vyfotit. Já to chápu a nenutím, ale když toho člověka znám jen krátce, tak jen podle jména se pak těžce vzpomíná, kdo to byl a co teď asi chce.
Doufám, že ze získaných názorů vznikne nějaký pěkný souhrnný článek.