V Outlooku, který chci synchronizovat s telefonem, mám totiž v současnosti 531 kontaktů. U každého je minimálně jedno, většinou ale víc telefonních čísel. V praxi to potom vypadalo tak, že do Sony Ericssonu se při synchronizaci dostalo asi dvě stě jmen ... a paměť byla zaplněna.
Častou reakcí je, jestli opravdu na svých 531 kontaktů volám. Rozhodně ne, jsou to lidi, se kterými jsem za předchozí léta komunikoval třeba jen párkrát. Kontakty ale mají v byznysu velkou hodnotu a bylo by velmi neuvážlivé, kdybych je mazal jen kvůli tomu, že se mi nevejdou do telefonu. Vyžaduji proto mobil, do kterého se vejdou. Víte, jak dobře působí, když člověka, kterého jste několik let neviděli, oslovíte jménem?
Hodně samozřejmě záleží na prostředí, ve kterém se pohybujete. Studentům stačí malý seznam, ale třeba obchodníci mají v adresáři třeba i několik tisíc jmen a nechápou, že mi stačí tak malá kapacita.
Možné otázky do diskuse:
- Jaké jsou vaše požadavky na telefonní seznam v mobilu?
Synchronizujete adresář s počítačem?
Jak organizujete adresář? Píšete vždy celé jméno a příjmení (to je mimochodem můj případ), nebo někdy sáhnete i po křestním jménu, případně po přezdívce?