Ukradli mi telefon??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod koutas 16. 4. 2005 12:59

Caute co mam delat kdyz mi ukradli telefon? Nevim jak se zachovat...? diky za rady
koutas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 16. 4. 2005 13:13

Co se týče blokace SIM, tak by vám mohl pomoct tento článek: http://www.mobilmania.cz/Operatori/AR.asp?ARI=109297 .

Poté je samozřejmě možné nahlásit krádež telefonu na Policii ČR, kde s vámi sepíší protokol. Budete k tomu potřebovat doklad o koupi telefonu.
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Driver 16. 4. 2005 13:16

Podle práva když ti někdo šlohne mobil, nestává se vlastníkem věci, takže ji nesmí ani prodat. Ale bazary jsou plný čorek. Tak si zajdi do některýho z nich a podle IMEI zkus najít svůj telefon a chtěj ho po nich. A oni ať si to pak vyřídí s tím, kdo jim ho tam prodal.
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X123 16. 4. 2005 13:20

To samí se stalo mýmu kamarádovi před 4 dny a předtím další měsíc zpět... Akorát můžeš na internetu bloknout IMEI, jinak můžeš akorát truchlit a začít si vybírat novej...
X123
Junior

Odeslat příspěvekod Murmi 16. 4. 2005 21:21

Mojí sestře ukradli už druhý mobil a ať se zachováš, jak se zachováš, už ti ho asi nikdo nevrátí. Co radí Driver je snad jediné co se dá dělat a sice, že dotyčnému zloději mírně znepříjemníš život.
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod Gloe 16. 4. 2005 23:20

koutas píše:Caute, co mam delat, kdyz mi ukradli telefon?...
Tak to mas docela prekerku! :lol: Za 1. bych okamzite blokoval SIMku. Za 2. kradez nahlasil policii, i kdyz ti s tim nic neudelaj. :twisted: Za 3. sel bych si koupit novej mobil.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod koutas 17. 4. 2005 07:03

no s tim ze musim koupit novej uz sem se smiril :) a kde jde blokovat imei?
koutas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 17. 4. 2005 08:36

koutas píše:no s tim ze musim koupit novej uz sem se smiril :) a kde jde blokovat imei?

IMEI se nedá zablokovat, můžeš ho ovšem vložit do databáze kradených mobilů, učiníš tak zde. Bohužel tuto databázi používá jen Eurotel a to za předpokladu, že krádež nahlásíš na polici a Eurotelu pošleš kopii protokolu (nebo to tak není? nejsem si jistej).
Pokud si tvůj mobil koupí v bazaru někdo a dá do něj SIM od TMO nebo Oskara, tak s tím nic neuděláš.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KouzelniCZech 21. 4. 2005 20:51

koutas píše:Caute co mam delat kdyz mi ukradli telefon? Nevim jak se zachovat...? diky za rady

Doporucuji clanek v Mobilitach 3/05 o tom co delat, kdyz Ti ukradnou telefon.
KouzelniCZech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 21. 4. 2005 23:07

Teeda..ješte že toto téma jsem v živote neresil a to uz jsem aktivnim uzivatelem mobilu 6 let.
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nupix 23. 4. 2005 12:02

Mě by ani tak ten telefon neštval, to spíš ty kontakty v telefoním seznamu, pokud je někdo nemá zálohované a při krádeži přijde o 700 čísel, tak to naštve, například můj tatík, jako bych mu to několikrát neříkal ...

Jinak rada nad zlato: kup si stary, těžký, škaredý a hlavně levný telefon a nikdo ti ho krást nebude :)

Jinak vysvětleno co máš dělat, už tady je, takže není co dodat :arrow:
nupix
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 23. 4. 2005 13:13

dejvidek píše:IMEI se nedá zablokovat, můžeš ho ovšem vložit do databáze kradených mobilů, učiníš tak
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod M&K 23. 4. 2005 13:37

Zapomen a kup si novy;).
A priste bud opatrnejsi...
M&K
Junior

Odeslat příspěvekod PetrT 25. 4. 2005 12:57

Pánové existuje jeden zaručený způsob, jak získat ukradený telefon zpět do 30 dnů. Trošičku ponížení, ale dostanete ho zpět a zloději to nádherně osolíte. Nechci a nebudu to sem psát jako návod. Přemýšlejte.
PetrT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 25. 4. 2005 13:56

PetrT: Ať přemýšlím jak přemýšlím, nic mě nenapadá. Pokud to nechceš psát do éteru, tak mi to pošli přes soukromou zprávu. :-) Díkas.
Zdeněk L.
VIP uživatel

Další stránka