eSIM - všeobecne +ponuky a možnosti

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod steve 8. 12. 2024 10:31

Nasi operatori specifickych trhov nie a nie zostupit z vysin neumerne vysokych marzi, co ma nuti hladat cesty, ako ich obist. Stastie, ze uz funguju aj ine siete a aplikacie, vacsinou aj bezplatne, preto momentalne uvazujem aj o vyhodnom zahranicnom poskytovatelovi dat. Prosim vas o radu, ako sa v tejto oblasti orientovat /aj po stranke min.hardveru/, najma cien eSim, firiem, GB, trvania, atd. Co sa oplati, co pouzivate a co by ste odporucili kolegom z tohto fora.
steve
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 8. 12. 2024 13:15

Dost informací o různých zahraničních eSIM lze najít ve vedlejších tématech
viewtopic.php?f=17&t=1337859
viewtopic.php?f=17&t=1337408

Případně přímo na Mobilmanii https://mobilmania.zive.cz/clanky/vybir ... spx#part=1
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 18. 1. 2025 09:21

Všeobecně je asi nejlepší vyhledávač https://esimdb.com/ občas se tam vyloupne něco zajímavého.

Používám BNE esim jak je popsané ve vedlejším vlákně.

Teď mi přijde zajímavý i roamless.com
Je to americká společnost.
Dobije se kredit s neomezenou platností a ten se prostě postupně čerpá. Úvodní free data kdekoli 500MB.

Mám referral LADISLAZZA, dá to 3 USD doporučujícím i doporučenému po nákupu.

Lepší je asi HELLO10 - dobij 10, dostaneš 20.

V ČR stojí 1GB $2.45

-- 18. 1. 2025 09:43 --

Tak free data u roamless nevím... Na webu mají pro ČR 500MB free, proklik mi házel timeout. Po založení účtu v aplikaci mám balance 0.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 18. 1. 2025 20:17

Roamless - zajímavé (k tomu by se asi mělo založit zvlášť).
Jede mi to přes belgický Proximus v O2 roamingu.
(Jejich link na 500MB (destinations - CZ) mi zafungoval po přihlášení v browseru na ntb, v mobilu mi taky blbnul; (v app vpravo jsem pak nejprv neviděl těch 0.5 GB (pro Czechia) jako na webu, ani nulu, nic; to bylo tím, že jsem mu nepovolil přístup k poloze.) Ale nějaká drobná data mi při pokusech jela i předtím ...)

Problém mám při nastavení PIN, prý už to nějaký má a není to 0000 ani 1234 (ještě jeden pokus).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 19. 1. 2025 08:57

Podle popisu je parádní, že roamless esim půjde smazat a přes QR kód znovu stáhnout klidně do jiného zařízení.

Ohledně PIN zkus napsat na support a rovnou si řekni i o PUK1.
Ladislav_2
Junior