Vodafone GPRS a potíže s internetem

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 9. 4. 2008 08:46

Ahoj,

již delší dobu řeším s Techforem Vodafonu níže popsanou situaci. Setkali jste se s něčím podobným? Podařilo se Vám to vyřešit?

dotaz:
Hezký den,

používám GPRS k připojení k internetu na notebooku (Vodafone Mobile Connect Express karta, OS Vista, apn internet, Mozzila , Vodafone Mobile Connect). Poměrně často mi prohlížeč hodí tuto hlášku:Spojení přerušeno
Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno.
* Server je dočasně nedostupný. Akci prosím zopakujte za chvíli.
* Pokud se vám nezobrazují ani ostatní stránky, zkontrolujte síťové připojení vašeho
počítače.
* Pokud je váš počítač chráněn firewallem a nebo proxy serverem, zkontrolujte, zda má
Firefox přístup na Internet.

Hláška se zobrazuje u libovolných stránek, ihned po pokudu o načtení (prohlížeč jakoby vůbec nevyhledává). Když vzápětí kliknu na načíst znovu, je již vše v pořádku. Aplikace je přitom v pořádku připojená. Čím to může být a jak se toho zbavit? Pomůže nějaké nastavení prohlížeče, nebo takto zlobí přímo proxy server Vodafonu, nebo je to snad vlastností GPRS? Signál mám plný (EDGE).

Díky za odpovědi.
Zdeněk

Odpovědi:
Využíváte pro připojení nějaký proxy server? Najdete to v nastavení prohlížeče.
Pokud ano, tak ho zkuste vypnout a připojovat se napřímo.

Potíže způsoboval např. i antivir AVG. Můžete zkusit nainstalovat originální SW přímo od výrobce místo Vodafone Mobile Connect. Stáhnout ho můžete zde http://www.techforum.cz/detail_mt.php?mt=456.

dotaz (doplnění):
Dobrý den, reaguji na odpovědi k tomotu dotazu:
[ http://www.techforum.cz/ptejtese_detail ... h=49d28139. ]

Antivir používám Avast!. Proxyserver nastavený nemám, v nastavení prohlížece používám volbu přímé připojení. V jedné z odpovědí mne odkazujete na originální software, to je přímo SW výrobce datové karty? Je možné nějakým technickým šetřením zjistit, proč konkrétně dochází k přerušování spojení (např. pokud bych napsal přesný čas a stránku, u které se mi hláška zobrazila)? Velice mne tyto potíže obtežují, s rychlostí jsem dle možností EDGE spokojen, ale toto přerušování spojení mi velice komplikuje práci.

Děkuji,

Zdeněk Listopad

odpoved:
Pokud se vám - tak jak jste psal - bez jákekoliv prodlevy neotevře stránka a okamžitě je zobrazena chybová hláška, tak to vypadá na problém s prohlížečem.
Můžete připojení vyzkoušet v jiném prohlížeči - např. IE7.0 nebo Opera 9.27?

Následně jsem Technoidům odeslal doplnění, které ještě nebylo zodpovězeno:
Stejnou hlášku zobrazuje i nejnovější Opera: "Připojení bylo ukončeno vzdáleným serverem".

setkali jste se s něčím podobným?
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Millhaus 9. 4. 2008 15:13

zdravim.me neco takoveho dela nekdy,a to mam adsl---nekde jsem cetl,ze to muze zpusobovat ten antivir,mam totiz taky avast
sunny side up
Millhaus
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 9. 4. 2008 15:25

měl jsem stejné problémy s HSDPA, když jsem vyměnil Avast za NOD32, problémy zmizely
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 9. 4. 2008 16:24

NOD32 je placený, ale vyzkouším a uvidím... Setkal se s podobným chováním ještě někdo?
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zekon 9. 4. 2008 16:55

Zdeňku: NOD32 je placený, ale můžeš si stáhnout 30ti denní zkušební verzi. Nevím čím to je, ale mému otci se po třiceti zkušebních dnech znovu "načetlo" dalších 30 dní.

Jinak k tématu. Používal jsem sice data od T-Mobile, ale občas se mi to také stalo. Ale už je to hodně dlouho. V té době ještě nebylo ani EDGE.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod venca1 9. 4. 2008 18:04

ja bych v tom softu od vodafone zkusil vypnout datovou otimalizaci tzn prepsat APN z data.vodafone.cz na APN internet a urcite bych vyzkousel i ten odkazovany soft - je to soft primo od vyrobce (Huawei ) a da se stahnout i na jejich strankach (pouzivam ho ve svem notebooku , protoze na rozdil od toho Vodafonniho softu o velikosti 80 mega ma tenhle po instalaci jen asi 14 mega)
venca1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 9. 4. 2008 22:31

venca1: Používám APN "internet". tedy bez jakékoliv komprimace. Ještě vyzkouším ten original soft od výrobce karty a uvidím. Myslím ale, že tím software to nebude. "Tipoval" bych to spíš na přetížené APN...
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod le_fox 9. 4. 2008 22:46

já myslím, že komprimace probíhá až na dataplus.vodafone.cz ;)

Odeslat příspěvekod Fido+ 10. 4. 2008 22:14

Take zkousim pripojeni pres vodafone v ramci akce balicek na mesic zdarma a vubec nejsem spokojen.
Spojeni zatuhava. Nedojde snad primo k rozpojeni ale data netecou. Po odpojeni a novem pripojeni je chvili vse v poradku a pak se situace opakuje. Nikdy se mi nepodarilo prenest vic nez 1 MB dat. Nekdy dokonce jen nekolik malo KB a pote se pripojeni sice tvari jako aktivni ale neprojdou zadna data. Resp. odchazeji pozadavky (ovsem nevim zda dorazi na cilovy server) ale neprichazi nic. V tomto stavu nejde ani ping.
Proxy nepouzivam, antivir take ne, firevall ano ale tim to neni. System SuSe 10.2.
Stejna situace panuje i v pripade prohlizeni primo na mobilu (SE P910) nebo pri poslechu internetoveho radia (take na mobilu). Radio par minut (2-3) hraje a pote zmlkne a program se snazi navazat spojeni se serverem. Nekdy pomuze odpojeni a opetovne pripojeni, nekdy ne. Uz se mi stalo, ze po nekolika pokusech o pripojeni (pripojeni se sestavi ale data netecou) zmizel indikator pritomnosti gprs v siti. Ani restart telefonu nepomohl. Rozbehlo se to asi po dvou hodinach.
Zajimave je, ze situace mi pripada nejhorsi v nocnich hodinach (to je uplna katastrofa) ale pripojeni je temer nepouzitelne i behem dne. Toto se deje zhruba mesic (mozna dele ale zhruba mesic mam ten balicek aktivni). Testovano na nekolika mistech v Praze. Pouzivan vyhradne apn internet. Wap netestovan.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Jirka_2 11. 4. 2008 05:51

Zajímavé. Já jsem z druhého konce republiky a pro práci jsem nucen používat firemní o2 paušál internet 384. S gprs je problém se dostat přes 40 kb/s, edge je spíše výjimkou. Na zkoušku používám Připojení na stálo, rychlost se pohybuje kolem 140 kb/s a je stabilní. Je spíše Problém najít bts s klasickým gprs. Jsem z Ostravska. Jirka.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 11. 4. 2008 09:44

mne to slape tak jak ma .. nastesti
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod le_fox 11. 4. 2008 09:59

já si s VF MI taky nestěžuju; šlape dobře, na EDGE kolem 140 (i když by to mohlo být víc, ale co chtít v centru Prahy) a v pohodě. Dokud to bude zadarmo, tak HSDPA od O2 spinká na prázdninách :-)

ale prosím, veškeré zkušenosti a rychlosti o Mobilním internetu směřujte do této diskuze, v sekci Mobilního internetu: viewtopic.php?f=17&t=42861

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 11. 4. 2008 11:11

Co se týče rychlosti a stability připojení jako takového, tak s tím potíže nemám. Rychlost stahování je adekvátní tomu, co jsem u GPRS / EDGE čekal.

Nic však nemění na tom, že zatím se mi nepodařilo zjistit, čím jsou hlášky prohlížeče způsobeny. Nejvíc mě překvapuje to, že prohlížeč se ani nepokusí kontaktovat server, ale rovnou vyhodí hlášku, že připojení bylo vzdáleným serverem přerušeno. Jakým servrem to ale může být? Proxynou Vodafonu? Ještě budu zkoušet a testovat, pokud to nepomůže, napíšu Vodafonu písemnou reklamaci. Technoidi mi také zatím nic neporadili, další jejich odpovědí je, že mám vyzkoušet ping. Ten je ale O.K.
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka_2 11. 4. 2008 11:27

Já bych se v první řadě přesvědčil, zda je problém opravdu ve Vodafone nebo v HW či systému. Zkusil bych SIM kartu jiného operátora. Jirka
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 11. 4. 2008 12:21

Co se me tyce tak jsem na stejnem hardwaru zkousel kartu O2 a naprosto bez problemu. Pripojeni stabilni, tok dat trvaly a rovnomerny.
Fido+
Expert

Další stránka