Ahoj,
již delší dobu řeším s Techforem Vodafonu níže popsanou situaci. Setkali jste se s něčím podobným? Podařilo se Vám to vyřešit?
dotaz:
Hezký den,
používám GPRS k připojení k internetu na notebooku (Vodafone Mobile Connect Express karta, OS Vista, apn internet, Mozzila , Vodafone Mobile Connect). Poměrně často mi prohlížeč hodí tuto hlášku:Spojení přerušeno
Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno.
* Server je dočasně nedostupný. Akci prosím zopakujte za chvíli.
* Pokud se vám nezobrazují ani ostatní stránky, zkontrolujte síťové připojení vašeho
počítače.
* Pokud je váš počítač chráněn firewallem a nebo proxy serverem, zkontrolujte, zda má
Firefox přístup na Internet.
Hláška se zobrazuje u libovolných stránek, ihned po pokudu o načtení (prohlížeč jakoby vůbec nevyhledává). Když vzápětí kliknu na načíst znovu, je již vše v pořádku. Aplikace je přitom v pořádku připojená. Čím to může být a jak se toho zbavit? Pomůže nějaké nastavení prohlížeče, nebo takto zlobí přímo proxy server Vodafonu, nebo je to snad vlastností GPRS? Signál mám plný (EDGE).
Díky za odpovědi.
Zdeněk
Odpovědi:
Využíváte pro připojení nějaký proxy server? Najdete to v nastavení prohlížeče.
Pokud ano, tak ho zkuste vypnout a připojovat se napřímo.
Potíže způsoboval např. i antivir AVG. Můžete zkusit nainstalovat originální SW přímo od výrobce místo Vodafone Mobile Connect. Stáhnout ho můžete zde http://www.techforum.cz/detail_mt.php?mt=456.
dotaz (doplnění):
Dobrý den, reaguji na odpovědi k tomotu dotazu:
[ http://www.techforum.cz/ptejtese_detail ... h=49d28139. ]
Antivir používám Avast!. Proxyserver nastavený nemám, v nastavení prohlížece používám volbu přímé připojení. V jedné z odpovědí mne odkazujete na originální software, to je přímo SW výrobce datové karty? Je možné nějakým technickým šetřením zjistit, proč konkrétně dochází k přerušování spojení (např. pokud bych napsal přesný čas a stránku, u které se mi hláška zobrazila)? Velice mne tyto potíže obtežují, s rychlostí jsem dle možností EDGE spokojen, ale toto přerušování spojení mi velice komplikuje práci.
Děkuji,
Zdeněk Listopad
odpoved:
Pokud se vám - tak jak jste psal - bez jákekoliv prodlevy neotevře stránka a okamžitě je zobrazena chybová hláška, tak to vypadá na problém s prohlížečem.
Můžete připojení vyzkoušet v jiném prohlížeči - např. IE7.0 nebo Opera 9.27?
Následně jsem Technoidům odeslal doplnění, které ještě nebylo zodpovězeno:
Stejnou hlášku zobrazuje i nejnovější Opera: "Připojení bylo ukončeno vzdáleným serverem".
setkali jste se s něčím podobným?