Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Reku 21. 8. 2011 11:01

A kam jsi volal? Normálně na O2 linku?
Takže jsi vložil aktivovanou mobilní sim do telefonu, ta nejela, tak jsi z toho mobilu s tou sim zavolal na O2 linku????
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod y750rr 21. 8. 2011 20:46

MilanBrno : tvoje rada mi moc nepomůže, protože mi jde o co nejlevnější IVM, používám ho jen na icq. A je rozdíl použit na to měsíčně 2 SIM za pár kaček, než si koupit relativně drahou SIM na mobilní internet.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod milanBrno 23. 8. 2011 13:33

To Reku: Ano,na normální O2 linku. Nejprve jsem vložil novou simkartu do modemu a internet nefungoval (chyba 619), o tom všichni víme. Tak jsem ji vložil do telefonu, tam net také nejel, tak jsem zavolal na O2 linku. Tam mi řekli že na sim žádný problém s připojení nevidí ale zkusí ji restartovat. No a po restartu mi v mobilu sim normálně jede.

To y750rr: No, psal jsi, že jsi sehnal 3 měs. Vodafone a před tím jsi měl 14 denní T-mobile. A jestli má něco i O2.
Na to jsem reagoval, že ano, má...
Už nepíšeš, na kolik tě tyhle internety vyšly, takže těžko radit něco levnějšího ;)
Každopádně nejlevnější internet co znám, je od T-mobilu na 3 měsíce, FUP 500MB, což pro mobil stačí. K simkartě se prodává i modem a cena je okolo 600kč. Modem se dá bez problémů prodat za 300kč i více no a zbytek jsou náklady na internet, tedy 100kč měsíčně a méně.
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod y750rr 23. 8. 2011 15:59

MilanBrno : popravdě Vodafone SIM karty s tím IVM na 3 měsíce zdarma jsem sehnal společně s mobilem, takže je nevyužiji a mám je víceméně na prodej, pokud seženu kupce aspon za kredit. Osobně používám IVM od Twistu na 2 týdny zdarma. Myslím, že zběhlejší lidé ví, za kolik se dají sehnat Twist karty (a tím nemyslím ty zdarma z eshopu). Takže náklady na IVM jsou minimální. A hlavně jak už jsem psal, mám to jen kvůli icq, zatím na mém „hloupém“ mobilu IVM moc smysluplný význam nemá, takže mi vystačí i ten FUP. A když je v práci nejhůře a spadne wifi, tak strčím SIM do usb modemu a stačí to i na nouzový internet v PC. Ale to je fakt jen nouzový stav – maily, icq, nejnutnější vyhledání něčeho …
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod 722123834 23. 8. 2011 16:27

Doporučil bych Ti skvělou aplikaci, kterou využívám i já na hloupém telefonu. Je to Nimbuzz. Ta dokáže propojit se s Facebook chat.
y750rr píše:MilanBrno : popravdě Vodafone SIM karty s tím IVM na 3 měsíce zdarma jsem sehnal společně s mobilem, takže je nevyužiji a mám je víceméně na prodej, pokud seženu kupce aspon za kredit. Osobně používám IVM od Twistu na 2 týdny zdarma. Myslím, že zběhlejší lidé ví, za kolik se dají sehnat Twist karty (a tím nemyslím ty zdarma z eshopu). Takže náklady na IVM jsou minimální. A hlavně jak už jsem psal, mám to jen kvůli icq, zatím na mém „hloupém“ mobilu IVM moc smysluplný význam nemá, takže mi vystačí i ten FUP. A když je v práci nejhůře a spadne wifi, tak strčím SIM do usb modemu a stačí to i na nouzový internet v PC. Ale to je fakt jen nouzový stav – maily, icq, nejnutnější vyhledání něčeho …
722123834
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod y750rr 23. 8. 2011 16:59

Dík za radu. Ještě nejsem takový závislák na FB a na netu jsem skoro non-stop (myslím na klasickém internetu na počítači), ale poohlédnu se po této aplikaci, třeba se bude občas hodit v nouzi.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod milanBrno 23. 8. 2011 18:29

Co se týče Tvého vysvětlení ceny, že zběhlý člověk ví, kolik simkarta stojí, tak je to hloupost. Já se neptal, kolik ty simkarty stojí, ale za kolik je máš ty! Chápeš? Např. Twist internet od T-mobilu stojí 850kč měsíčně a já jej mám za 350kč/měs. A o to jde. Ne kolik to stojí normálně, ale za kolik to máš...
Stejně jako promo sady od O2. Běžná cena je 995kč, ale bez problémů se dají sehnat za 500kč... atd.
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod a123b 23. 8. 2011 19:38

Měl bych rychlou otázku. Je tu tolik nabídek a internetů v mobilu, že se v tom už ztrácím.

Když si koupím O2 SIM kartu za 95 Kč s 50 Kč kreditem (třeba někde v supermarketu) a aktivuju si tam IVM, strčím do modemu O2, mohu používat v notebooku bez FUP? Ten internet platí týden a pak se stále aktivuje až do doby, dokud ho nedeaktivuju? Chápu to dobře?

Jak docílím toho, abych měl od O2 internet v mobilu na 4 týdny zadarmo? Díky moc.
a123b
Junior

Odeslat příspěvekod y750rr 23. 8. 2011 19:52

MilanBrno … ok mam twist po 10,- Kč … takže mě měsíčně stoji IVM 20,- Kč proto to řeším zatím tímto způsobem. Nemám to na normální net v PC to bych si toho moc neužil s tím FUPem, ale na těch pár drobnosti v mobilu to úplně stačí.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 23. 8. 2011 21:42

milanBrno, tak se pochlub, kde se dá sehnat Twist Internet za 350 nebo O2 balíček za polovic?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 8. 2011 22:04

a123b: Koupíš O2 kartu, dobiješ 200 Kč a aktivuješ odesláním IVM na 999111. Poté budeš mít 4 týdny zdarma. Po vyčerpání můžeš používat IVM z toho kreditu...

milanBrno píše: Např. Twist internet od T-mobilu stojí 850kč měsíčně a já jej mám za 350kč/měs. A o to jde.

Twist internet za 850 se už neprodává, je naprosto zbytečný. Nyní se prodává Twist internet na cesty na měsíc nebo Twist internet lite. Lite stojí 249 Kč měsíčně, další 1GB stojí 99 Kč, přičemž 5,5GB třeba pro srovnání s původní twist internetem vychází na 744 Kč (ten tebou zmineny měl 5GB za 850).
Při surfování na GPRS/EDGE je TM pro mě o dost svižnější. Oni dělají nějakou komprimaci už cestou, tak i teče méně dat.

xtonda: tak na aukru se dají sehnat za hodně slušné částky, ten šestiměsíční většinou do tisícovky
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 23. 8. 2011 22:28

xtonda píše:milanBrno, tak se pochlub, kde se dá sehnat Twist Internet za 350 nebo O2 balíček za polovic?

Třeba u mě, ale to na forum nepatří...
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod a123b 23. 8. 2011 22:38

snowboarder: Díky. A to IVM zdarma se mi po 4 týdnech přeruší a pak musím poslat SMSku IVM1 na 999111?
a123b
Junior

Odeslat příspěvekod milanBrno 23. 8. 2011 22:51

To snowboarder: Bohužel nemáš až tak uplně pravdu a srovnáváš nesrovnatelné.
1) Onen internet za 249kč je pouze k hlasovému tarifu, takže 249+xxx
Navíc, já hovořil o předplacenkách a tohle je tarif. U tarifu se dá opravdu dostat na nižší cenu než 850kč (ale to se dá i u O2 či Vodafone a dokonce ještě na nižší cenu než má T-mobile).
Ale o smlouvách se tu nikdo nebaví.
2) Tarif Twist internet je stále v nabídce. A díky FUP 5GB je stále dobrý. Navíc podporuje i 4G což má zatím větší pokrytí než 3G.
Zvláště, když jej máš za zvýhodněnou cenu jako já...
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 8. 2011 23:06

Bohužel seš na špatné straně ty ;)
Není to k hlasovému tarifu. Je to předplacený datový tarif ;)
Twist Internet Lite (249 Kč), Twist Internet na cesty na měsíc (299), mají FUP 500 MB a další 1GB stojí 99 Kč. Takže znovu si to spočítej, ju?
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka