Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 12. 5. 2013 20:42

Při vytváření profilu pro připojení k normálnímu internetu se vše nechává na výchozí hodnoty, jediné co je potřeba zadat je APN, a to je internet už nějaký čas je u všech našich operátorů u paušálních i přeplacených služeb.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod vocapmen 12. 5. 2013 20:49

A ten WAP GPRS je k čemu? Já jsem si všechny profily na připojení smazal a nerad bych mel nastaveny ten, co nemám předplacený. Já jsem mel kdysi NET u O2 a tam jsem mel myslím aktivní gprs, ale to byl výběr mezi gprs a WAP.
vocapmen
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 12. 5. 2013 21:00

WAP už se dneska prakticky nepoužívá, to jaké je jméno profilu v telefonu je nepodstatné, důležité je v tom profilu nastavené jméno přístupového bodu (APN), to musí být internet.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod vocapmen 12. 5. 2013 21:05

Tak děkuji za pomoc. ;-)
vocapmen
Junior

Odeslat příspěvekod ViciousVixen 16. 5. 2013 00:41

Ok, měl jsem taky dlouho internet v mobilu. A ptám se: Je to opravdu důležité?
Na mobilu jsem sjížděl max Twitter, tak jsem ten net zrušil.

Být pořád online: to je to cool. Fakt má cenu mít FB a já nevím co v mobilu, když za hodinu přijdu domů a všechno v klidu vyřeším.

Přiznejte si, že ve většině případů je ten váš net v mobilu jen rozptýlením a vlastně ho ani nepotřebujete...
ViciousVixen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 16. 5. 2013 03:34

Ano, je důležitý. Já třeba nepřijdu domů za hodinu, ale za den. Dost často hledám něco kvůli práci, stáhlé manuály kolikrát nestačí, maily, whatsapp.
Ono to není jen o fejsbůku. Pokud si to myslíš a net nepotřebuješ, tvá věc. Já bych si bez netu mohl vzít do kapsy rovnou Nokiu 3310.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xtonda 16. 5. 2013 09:10

Tak já se přiznám, že pro mě smartphone s internetem není produkční záležitost ve smyslu, že by mi to přímo vydělávalo peníze nebo by mi absence výdělečnou činnost nějak významně komplikovala.

Ale prostě je to pohodlné a praktické jako spousta jiných věcí co si kupujeme. Internet prostě hodně vyžívám a to mi umožňuje čas, který musím trávit v metru nebo různým čekáním, využít ke čtení mailů, článků na webu apod. a pak už tím netrávit čas u PC. Navíc prostě se můžu kdekoliv kdykoliv podívat na mapu, zjistit potřebné údaje na internetu.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod havros 16. 5. 2013 09:15

xtonda: Ten příklad s metrem zrovna není ideální, když tam internet skoro všude nefunguje.

Jinak si myslím, že kdo si zvykne na IVM, tak už bez něj bude fungovat těžko. Ať už jde o předpověď počasí, kontrolu konkurenčních cen v obchodě, vyhledání nejbližší restaurace, různe messengery až po online sdílení aktuálních fotografií nejbližším přátelům. Prostě je toho víc než dost.
| iPhone 16 Pro Max |
---
havros
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 16. 5. 2013 09:29

V metru si čtu kindle verzi idnes v aplikaci kindle a taky koukám do CG transit kdy mi jede bus. Pravda, data do obojího lze ládovat přes wifi, takže je to spíš obhajoba smartphonu jako takového, než IvM.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 6. 2013 05:56

Funguje na těch akčních nabídkách BlackBerry? Aktuálně mám internet od VODAFONE (studentský za 88 Kč), ale přišla mi SMS, že mi ho ruší, tak hledám náhradu.

-- 26. 6. 2013 06:57 --

...když jsem ho rozbíhal, musel jsem si v "samoobsluze" aktivovat BlackBerry server.
PatrikChrz
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 26. 6. 2013 06:18

U Vodníka zjistili, že už máš studentská léta dávno za sebou ;-)?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 6. 2013 06:29

Možná, každopádně teď hledám náhradu, protože plnou palbu prostě platit nebudu, z telefonu nevolám (na to mám jiný), takže měnit predplacenku co 3 měsíce mi nevadí
PatrikChrz
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 26. 6. 2013 08:28

Jestli ti šlape Vodafone, tak by mělo snad fungovat i toto:
http://www.expert.cz/vodafone-internet-12m-fup-600mb/

A měl by tam teď být i FUP 1,2 nebo 1,5 GB. Je o tom v jiném vlákně - myslím Mobilní internet?
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod joachym1 26. 6. 2013 20:02

Jo, mam to, FUP zvedli na 1,5 GB. 8-)
joachym1
Junior

Odeslat příspěvekod hamobil11 26. 6. 2013 20:44

10GB 400 a s ostružinou je to za 300, to už jde.
hamobil11
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka