Mobilní internet

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 1960 7. 4. 2014 11:45

Proč by mobilní připojení nemělo,nemohlo nahradit pevnou linku? Já osobně v místě bydliště pevnou linku mít nemohu.Mobilní připojení používám od počátku,telefon byl jako modem a přes kabel frčel notebook.Dnes mám mobilní internet,který používám v mobilu nebo sdíleně zase v notebooku. 3GB je málo,ale bohužel,operátoři se vymlouvají,že jak přibývá uživatelů,tak musí hlídat množství dat,jinak by jim síť nestíhala.V době kdy jsem s daty začínal jsem měl internet neomezený a to jak množství dat,tak rychlost,tedy rychlost,EDGE. Dnes se operátoři chlubí pokrytím,rychlostí a já vždy soptím,protože běhám po domě a signál naháním.Pořídil jsem WiFi na 3G s antenou,která je na stabilním místě a jednou tam 3G je,jednou není-prostě stabilita žádná.Dokonce když zmizí 3G a telefon vyhledává Edge,tak se nejprve úplně odpojí.Štve mě to,ale bohužel s tím nic nenedělám.
1960
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 7. 4. 2014 12:51

Samozřejmě, že mobilní internet muže zcela nebo zčásti nahradit pevný internet. Podle potřeb dotyčného.
A stejně mobil může zcela nebo zčásti nahradit počítač.
Pokud má někdo jiný subjektivní názor, tak ať má.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod www.the-s.i.d.y 7. 4. 2014 14:12

ja porad resim zda internet 500mb za 89 vzit ci ne
www.the-s.i.d.y
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 7. 4. 2014 21:38

A máš dual sim - nebo-li na internet jeden samostatný slot?
Jestli ano, tak je přece lepší vzít 1,5GB na měsíc za cca stovku měsíčně - u expert.cz za 1277 korun za rok...
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod www.the-s.i.d.y 7. 4. 2014 23:12

ja mam cinana se 3 sim sloty
www.the-s.i.d.y
Junior

Odeslat příspěvekod hannys85 28. 4. 2014 12:04

Nevíte náhodou někdo, zda se dá u této datové sim karty :

http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/in ... pro-tablet

využít kredit i na premium sms či volání ?

Díky
hannys85
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 28. 4. 2014 12:27

Máš to v Podmínkách, které jsou na té stránce v PDF souboru
Nejde ani sms ani volání ani služby třetích stran.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vpe 29. 4. 2014 17:55

Nahrazovat mobilnim pripojenim pevny internet je zhovadilost, pak se divte, ze to 3g jede tak pomale :-)

20Mbit xDsl jde za 399,- a 40 za 555,- dle aktualniho ceniku a to jeste dostanete od neprimeho prodeje litr. Sam jsem to daval.

A i kdyby z tech 20 k vam dojely jen 4, kvuli vzdalenosti, tak porad lepsi nez mobilni...
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod jnexflex 29. 4. 2014 18:37

Ja bych do toho klidne sel.Ale dneska chce O2 za vykopani nekolika metru vykopu a zprovozneni linky cca 15 000Kc.Ja vul si tenkrat nenechal natahnout drat primo do baraku. :-[
jnexflex
Junior

Odeslat příspěvekod remet 30. 4. 2014 07:59

vpe: Na ADSL potrebujes zridit telefonni linku a to je drahe (10 tis a vic) a trva to (pul roku = zadny cas). No a pochopitelne ty nominalni rychlosti u ADSL jsou takova pohadka o cervene karkulce, takze ve vysledky to ma parametry stejne.
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod Vahač.X 30. 4. 2014 09:48

vpe:
jo asi je to zhovadilost, ALE...

to co píšeš se bohužel netýká všech - mně do baráku žádný kabel nevede (telefonní linka, kabelovka, optika...) a ani nelze třeba telefonní přípojku zřídit (byl jsem na O2 několikrát).

A jediné dostupné připojení k internetu je v tuto chvíli mobilní internet - a to ještě pouze v EDGE (rychlejší připojení v lokalitě nemá ani jeden operátor).

Takže si asi dovedeš představit, že mně pěkně prudí nesmyslné TV reklamy, bilboardy a jiné, které "básní" o rychlém netu... i pouhé přečtení e-mailů je záležitost na dlouhé minuty či desítky minut. A to nemluvím o tom, že se PC každou chvíli chce stahovat nějaké aktualizace, update antiviru (virová db) je taky záležitost na cca 10 minut apod.

Chápu tvé přesvědčení o výhodnosti toho či onoho připojení - ale v této zemi jsou místa kde je to problém... (jen pro úplnost - nejedná se o žádné pohraničí - to místo je cca 15 km od okraje Prahy).
Aktuálně LG G2 a S GS3 ... ale začínal jsem už s Motorolou 160 :-)
Vahač.X
Junior

Odeslat příspěvekod Damske 14. 5. 2014 18:05

Lidi http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/in ... i-internet tento internet do mobilu( přesněji 1,5GB ) mi dají na samostatné sim kartě nebo mi to nějak aktivují na číslo? Děkuji za rady, vím, že se ptám asi hloupě, ale nikdy sem net v mobilu neměl :-)
Damske
Junior

Odeslat příspěvekod alda.v 14. 5. 2014 19:23

mobilni internet ma zvlast sim kartu a internet v mobilu nema, jede na stavajici sim.
Note8, S9 Plus, Note 10
alda.v
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 16. 5. 2014 05:30

remet píše:vpe: Na ADSL potrebujes zridit telefonni linku a to je drahe (10 tis a vic) a trva to (pul roku = zadny cas). No a pochopitelne ty nominalni rychlosti u ADSL jsou takova pohadka o cervene karkulce, takze ve vysledky to ma parametry stejne.

1) prosimte, nahe xdsl je v CR od 2011 nebo 2012...

Anebo ti developer nezavedl u novostavby drat k baraku, protoze setril 11,- Kc za metr? Tak to jsi dobre koupil nemovitost, normalni barak snad ma drat priveden nebo ne? :-)

2) to je v 90% pripadu take blud, i nejpomalejsi drat je stabilnejsi... Navic dsl rychlost deklarovana "čekingem" jde v praxi zvysit az 4x a hlavne, fup tam nehrozi

-- 16. 5. 2014 05:32 --

Damske píše:Lidi http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/in ... i-internet tento internet do mobilu( přesněji 1,5GB ) mi dají na samostatné sim kartě nebo mi to nějak aktivují na číslo? Děkuji za rady, vím, že se ptám asi hloupě, ale nikdy sem net v mobilu neměl :-)

To jsou sileny ceny na tom odkazu, tohle se platilo pred 4 lety :-) ty 150 mb za 150 kc a snad i ty vyssi...

A to jsem si rikal, ze 1,5gb za 100,- co mam pultovou akcni cenu od o2 ze zrusim (a nahradim mobilcz bo jsem vetsinou na wifi), bo ze je to drahy :-) no jeste si to rozmyslim
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Damske 16. 5. 2014 11:00

No levnější sem nikde nenašel...
Damske
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka