Mobilní internet

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 5uch 25. 3. 2024 23:44

MV_cz píše:No já bych čekal, že odeberou ten limit, takže to pojede nejméně 20 ale možná víc?

Víc to pojede, když to bude technicky možné. A sem spadají i kapacitní omezení.
Jestli někde byl limit 20 (v místě se nic rychlejšího nenabízelo), tak tam bude i nadále... do doby, dokud se v místě služba technicky neposílí.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod MV_cz 26. 3. 2024 08:43

Príma, tak O2 škrtám :)
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod MV_cz 2. 4. 2024 11:15

I když byly velikonoce, tak jsem nabil datamanii (tu původní za 349) a zkoušel proházet v modemu všechny možný SIMky a reálně je to tak, že jak neomezená (rychlostně) datová SIM v telefonu, tak datamánie (ta na 2100 MHz) jely okolo 50-60 Mbit DL a tak 10 - 15 Mbit upload. Čili dost možná by mi stačila i ta roční 1TB datamánie, jen se mi nechce platit 3500 tisíce za net, aby pak moc nefungoval :mrgreen:
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod MV_cz 12. 4. 2024 08:01

No tak to bude celé nakonec úplně jinak, O2 tu má bohužel nejvíce pásem, kromě dvou spodních B20 a B28 taky 1800MHz B1 a 2100 MHz B3 (resp N3 pro 5G). T-Mobile jede maximálně na B20+B1. A Vodafone jen B20 :oboze

Na O2 můžu jet buď B3+B1 jakože "4G+" (vyhodím ta nízká pásma což dělá stabilně nejrychlejší DL) anebo nějakou "5G" variantu B20+B1+N3 nebo B28+B1+N3 kde je zásadně lepší upload (30-40 Mbit), download víc kolísá ale řekněme, že takhle by to stačilo.
Bohužel B1 jako nosné pásmo se mi nepodaří zapnout, abych měl třeba B1+N3.

Takže potřebuju něco od O2, ale ideálně aby to nebylo rychlostně a datově omezené a to tedy, jak se dívám, neexistuje, pokud si nevezmu prostě normální tarif s voláním a SMS za 1300 až pomine sleva? To do modemu fakt nepotřebuju :-(
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 12. 4. 2024 22:12

O2 nenabízí žádný čistě datový rychlostně neomezený tarif. S neomezenou rychlostí můžeš mít kompletně neomezený tarif NEO+Platinový https://www.o2.cz/osobni/volani/mobilni ... -platinovy, který se aktuálně nabízí ve slevě za 1049Kč napořád, navíc to můžeš zkombinovat s Airbank slevou 300Kč a získat ho tak za 749Kč.

Pokud ten modem používáš jen na jednom místě a stačila by ti rychlost 50 až 100Mb/s (dle lokality), tak lze mít pevný bezdrátový datově neomezený internet MAX za 299Kč/měsíc. Je to akční cena na prvních 6 měsíců, ale v rámci retence lze následně prodloužit na dobu neurčitou. V rámci limitované akce lze získat dokonce za cenu 199Kč na prvních šest měsíců https://www.o2.cz/osobni/internet/limit ... abidka-f45
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MV_cz 13. 4. 2024 16:14

Díky i tady :) Ještě jsem poprocházel všechny kombinace a funguje tu B1+N3 ale není to rychlejší než B20+B1+N3 nebo B28+B1+N3. Dokonce se mi modem podařilo přesvědčit na ultimátní B28+B1+B3+B20, takže všechna pásma co tu O2 má (samozřejmě bez 5G) a download je v pohodě okolo 120Mbit, jen upload horší.

No škoda, že T-Mobile tu má jen dvě pásma a nemá 5G. Teoreticky bych je mohl přesvědčit na nějakou variantu toho nového bezdrátového internetu (ideál 100/25 abych si neblokoval upload) https://www.t-mobile.cz/bezdratovy-internet a počkat, že tu časem doplní nějaké frekvence. Přecijen už pět let tu mám pevný internet do zásuvky a platil jsem full price 4 roky ..... :D

Datamánie asi stačit nebude, za tři dny tu protočíme klidně 40 GB. MAX internet s uploadem 5Mbit je od O2 jen legrace, předpokládám. Jako marketing se tady slušne rozjel, kdo by kupoval dobrovolně tu horší variantu? :mrgreen:

Obrázek
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 13. 4. 2024 16:25

Ta horší varianta je pro ty zákazníky, v jejichž lokalitě větší rychlost není k dispozici.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MV_cz 13. 4. 2024 16:28

Jo, to já chápu, kdybych byl v ještě lepší lokalitě, tak mi odemknou i ten 100Mbit tarif, ale proč proboha dávají na výběr dva? To ty pomalejší mají rovnou schovat ;-)
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 5. 2024 12:55

Tak jsem nakonec skončil u T-Mobile. Ač tu spustili před 14 dny LTE i 5G nově na 700 MHz, tak podle mapy mi pevný net už nenabídnou. Skončil jsem tedy u "přenosného" Internet neomezeně XL za 50 % ceny. Jedu na B3+N28 s rychlostmi okolo 120-150(DL)/30-45(UL) Mbit. Uvidíme jak dlouho to vydrží.
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 4. 5. 2024 13:07

Přijde mi, že T-Mobile nenabízí pevný bezdrátový internet už skoro nikde. Nedávno jsem prověřoval tři zcela různé adresy a vždy mi nabídli pouze klasický (přenosný) mobilní internet.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NickRabit 5. 5. 2024 11:00

Ahoj, resim u rodicu na vesnici pripojeni, aktualne maji ne moc spolehlivou vesnickou wifi 100/30 za nejakych 1000kc na mesic + LTE backup od O2, protoze se pokazi, vzdy kdyz to clovek nepotrebuje.Ted se tam posledni mesic zacalo vyskytovat 5g od O2, rychlost na telefonu cca 300Mbit. Ma cenu zvazovat prechod na toto s NEO+ Platinovy (nevim jestli tam nemaji nejak hodne orezany pocet spojeni nebo prioritu)? Dale jeste jaky router/modem? Zvazuji bud Teltoniku RUTX50 nebo Zyxel NR7101 nebo FWA710… Jaky doporucite? (sit zatim je unifi, takze router a wifi resit nemusim) Diky moc
NickRabit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 5. 5. 2024 18:28

Cože, vesnická wifi 100/30 za 1000 Kč/měsíc? to jako vážně?
To i to LTE v pevném místě od O2 vycházelo lépe. To se dá (dalo) získat i za 300 Kč.

Jakou rychlost rodiče reálně využijí? IMHO 100 Mbps bohatě stačí běžnému uživateli (online video a IP TV ve Full HD jede i na poctivých 20 Mbps).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod jenik3 5. 5. 2024 19:32

Asi nepresna formulace. Litr za Wifi je jednoduse nesmysl. S O2 backup (dve sluzby) by to davalo smysl cenove, ale proc mit dve datove neomezene sluzby pro domacnost?
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod NickRabit 5. 5. 2024 20:11

Litr za wifi je realita…. Bohuzel…. lepsi tu neni, pokud nechcu 20Mbit. 2 neomezene sluzby proto, ze me ted stoji 50Mbit od O2 nejakych 199Kc, coz je min, nez datamanie, co jsem mel predtim. Takze soucet je nejakych 1200Kc. Zalozni internet mam proto, ze se mi zaplati v pripade, ze primarni nebude fungovat 15 minut za mesic, kdy musim pracovat…. Bracha tam treba pracuje cely den jako Java dev remote, ja to stejne cele odpoledne,kdyz chcu jit na cerstvy vzduch na zahradu, mezi tim videa, youtube, sem tam nejaky updade steam her, vecer filmy. Mesicni provoz klidne ke 2 TB, bez nejakeho stahovani warezu a podobnych blbosti…. Takze tech 100Mbit je tak na hrane a 20 urcite malo. Realita v teto oblasti je 50Mbit pres lte, ktery s o2 externim modemem je maximalne vhodny jako backup, pres den klidne 10Mbit (5g se na tom zda vyrazne lepe). Wifi je Boxnet.cz 100Mbit cca 900 + verejna ip za 100. Boxnet, ze zacatku dobre, ale stejne jako u vsech predchozich vesnickych provideru, po pocatecnim elanu stagnace a vic bych tam necekal :/
NickRabit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jenik3 5. 5. 2024 20:55

V tom pripade jde o pripojeni pro typickeho business zakaznika...
jenik3
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka