Ahoj, to, že O2 5G jede na mobilu 300mbit nic neznamená (ve vztahu k pevnému netu).
Mi jede 5G od O2 v telefonu cca 250mbit, ale pevný net mi nechali na 50mbit, jednoduše proto, že si hlídají kapacity BTS.
Takže přímo u O2 musíš zjistit, jaká je stávající kapacita BTS (zda-li tě vůbec připojí) a následně můžeš řešit, jaký tarif ti tam pustí. S trochou štěstí narazíš na schopného operátora na infolince, a bude ti to schopen říct během hovoru .
Obecně musím říct, že jsem spokojený (přešel jsem od lokálního providera, kterého převzal Nordic). Technická podpora, stabilita připojeni i cena (mám navedenou retenční za 249,-) je naprosto OK. Za necelých 11 měsíců asi 2 výpadky v pozdních nočních hodinách, vyřešeno do hodiny) + výměna (záruční) antény, vyřešeno do 24h.
Navíc, lze velmi snadno konfigurovat anténu (a zapnout si třeba spojení pásem - standardně mají zapnutou jen jednu vybranou frekvenci... já jsem neměl odvahu to udělat, ale při výměně antény mi technik řekl "já vám zapnu více pásem, ať si to trochu užijete" ).