Vodafone: Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod audiobullys 5. 11. 2008 13:35

vanocni darek se da aktivovat od 6.11.2008 do 31.1.2009
a u tarifu je to 6 celych uctovacich mesicu a jedno necele. takze kdyz si to aktivujes u uctovaciho obdobi 10 v mesici 11.11.tak to mas do 11.12. jedno necele a pak 6 mesicu takze do 9.6. do konce dne
predplacenky maj 6 mesicu od data aktivace.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Amores_L 5. 11. 2008 13:51

Ano, to jsem měl na mysli a to je fine.. :-) Hm, až bude konečně možné koupit n79, tak to všechno vyzkouším a jsem na ten jejich dárek zvědav.. :-)
Amores_L
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 5. 11. 2008 17:06

Teda mile překvapili :) Sice jsou o nějakých 27 Kč dražší než O2, ale čert to vem, zase mají daleko lepší doplňkové služby a v současné době i signál pro data (pokrytí EDGE).
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka_2 5. 11. 2008 18:41

No, mě nejvíce vyhovuje nabídka Internet v mobilu od O2. Protože nedochází k blokaci jakéhokoliv portu, nemám problém se synchronizaci pošty přes firemní Mail for Exchange, přístup k soukromé poště přes pop3 protokol atd. Ono prohlížení stránek není všechno. :-]
Souhlasím se Snekacem, že EDGE od Vodafonu je bez problémů (alespoň mé osobní zkušenosti převážně na SV republiky). On si každý vybere co potřebuje.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod duigha 5. 11. 2008 19:19

Mluvíte mi ze srdce, naprostý SOUHLAS ;)
duigha
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 5. 11. 2008 19:52

Jirka_2 píše:No, mě nejvíce vyhovuje nabídka Internet v mobilu od O2. Protože nedochází k blokaci jakéhokoliv portu, nemám problém se synchronizaci pošty přes firemní Mail for Exchange, přístup k soukromé poště přes pop3 protokol atd. Ono prohlížení stránek není všechno. :-]
Souhlasím se Snekacem, že EDGE od Vodafonu je bez problémů (alespoň mé osobní zkušenosti převážně na SV republiky). On si každý vybere co potřebuje.

Však VF taky nic neblokuje a ani nebude. ;-]
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Biker65 5. 11. 2008 19:54

Jestli jsem to dobře pochopil tak zaplatím za 6 měsíců 0Kč nebo 6 x 177Kč?
Biker65
Junior

Odeslat příspěvekod Amores_L 5. 11. 2008 20:49

Skutečně zaplatíš 0,- Kč a jestli Ti mohu poradit, tak si to aktivuj dva dny po začátku účt. období a získáš zbytek měsíce + plus šest měsíc zadarmo.. pak teprve zaplatíš.. :-)

Tady je vše zcela jasně řečeno a už nejsou žádné pochyby: Je to super, ne?Jen Ty nové tarify, které někdo sliboval, nějak nejsou.. :-)

Za operátora Vodafone sdělili info tiskový mluvčí Miroslav Čepický a ředitel marketingu pro nefiremní zákazníky Vodafonu David Duroň:

* Vztahuje se tato nabídka pouze na WAP APN?

Vůbec ne. Naše nové tarify jsou platné pro všechna APN (např. WAP, Internet, Iphone), stejně tak jako náš Vánoční dárek, který si mohou vzít zákazníci všech našich datových tarifů. Rozdíl mezi WAP APN a INTERNET APN už není v ceně, ale technologii. WAP APN bude renderovat (optimalizovat) kdežto INTERNET APN nebude obsah stránek nijak optimalizovat.

* Jsou blokovány nějaké protokoly?

Nejsou. Zákazník může brouzdat po internetu, chatovat přes klienty jako je ICQ, MSN, synchronizovat kontakty, stahovat si MP3 a podobně.

* Po dosažení FUP se mi zasekne stahování?

Určitě ne. Při dosažení FUP limitu nic nekončí, zákazníkovi se pouze zpomalí rychlost stahování na 16kb/s. Reálný FUP je díky optimalizaci pro mobily, která několikrát sníží objem stažených dat, několikanásobně vyšší než 5MB na den, respektive 100MB na měsíc.

* Když chci používat Internet v Mobilu, musím vždy přes LIVE! ?

Ne, nová podoba LIVE! má být pro zákazníky jakousi přehlednou a užitečnou branou do světa Internetu v mobilu. Pokud ale zákazník používá jiný prohlížeč, tak má naprosto stejné výhody jako ti, kteří se připojují přes LIVE!
Naposledy upravil Amores_L dne 5. 11. 2008 21:08, celkově upraveno 1
Amores_L
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Biker65 5. 11. 2008 21:06

Díky za radu. A ještě bych měl jednu. Syn také využívá služeb Vodafonu ale telefon je od O2 (SE K750i). Také mu tam net poběží?
Biker65
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 5. 11. 2008 21:24

Teď po "aktualizaci" článku na Mobilmánii je to jasné. :-) Původně to vypadalo, že Internet v mobilu je vázán na APN WAP.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod Amores_L 5. 11. 2008 21:50

Biker65 píše:Díky za radu. A ještě bych měl jednu. Syn také využívá služeb Vodafonu ale telefon je od O2 (SE K750i). Také mu tam net poběží?

Běžet by to mělo, ale vše se musí řádně nastavit a ne vždy se to podaří na první pokus.. ničím o2 a tymobil co to jen jde (převádím čísla kamarádům) a s tímto jsem se natrápil už více než dosti, ale vždy jsem uspěl, kromě jednoho telefonu Nokie 6131, tam jsem smsgratis prostě nerozchodil.. :-(
Amores_L
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 5. 11. 2008 23:17

Diskutuje se to na dvou místech, tak to postnu i sem: opravte mě, jestli se pletu, ale jediný rozdíl mezi Připojením na dlouho a Internet v mobilu na měsíc, obojí přes apn internet, je ten, že v prvním případě skočím po překročení limitu do dalšího pásma a v druhém klesne rychlost.
A že obojí lze použít i s PC (za výše uvedených podmínek - chování FUP).
Nebo snad VDF bude nějak kontrolovat, z čeho data používají? A šlo by pak na aktivovaný Internet v mobilu použít i přes jejich program na optimalizaci? :hm

Vycházím z tohoto příspěvku pod článkem na MM.
M.Čepický, Vodafone | 05. 11. 2008 14:41 píše:Datové tarify Internet v Mobilu stejně jako Připojení na stálo a Připojení na dlouho fungují pro APN wap i internet a nejsou na nich blokovány žádné protokoly. To znamená, že zákazníci mohou za 17,- Kč na den respektive 177,- Kč za měsíc využívat opravdu cokoliv. Například: brouzdat po internetu, chatovat přes klienty jako ICQ, synchronizovat kontakty, stahovat si MP3ky nebo emaily přes POP3. Vyzkoušejte si to a posuďte sami.

Nikde není uvedeno, že na to je potřeba použít přímo mobilní telefon (či komunikátor apod., navíc je toho tolik, že jen ta zařízení všechna podchytit by bylo náročnější, než "lidi nechat"; data jako data).
Thom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 5. 11. 2008 23:24

Ano ten rozdíl je opravdu jen v tomto. Zkrátka odlišili ty dva tarify - Připojení na dlouho je primárně pro PC a pokud přesáhneš datovou hranici jdeš do dalšího cenového pásma.

Internet v mobilu je primárně pro mobil, ale nemá žádná omezení (= ano můžeš připojit i NTB) jako má například T-M u Surf+. Služba je na stejném principu jako O2 Internet v mobilu, tedy po vyčerpání FUP se už pouze zpomalí rychlost, cena 177 je maximum.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Beatle 6. 11. 2008 00:00

Mobilum moc nerozumim a mel bych jeden pro nekoho mozna hloupy dotaz...
Mam telefon SE k750i a v nem nastavene datove profily jeste z dob Oskara s kterymi pouzivam jimm, operu a vse funguje jak ma.Otazka tedy zni, zda-li budu muset nastavovat nove profily na vodafone live, ktere se mi zprovoznit nepovedlo (pokousel jsem se o to v souvislosti s SMS gratis), asi jsem uplny pako nebo muzu nechat nastavene soucasne profily a pouze si aktivovat novy datovy tarif...?Jde mi hlavne o to, abych pak neplatil nejake horentni sumy za prenesena data pres ty stare profily...

Za odpoved Vam predem dekuji.
Beatle
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 6. 11. 2008 01:27

pripojeni na dlouho vs internet v mobilu na mesic
je jedno jak se budes pripojovat a kam,zda pres tlf ci k PC ci notebooku ,rozdil je jen ve fupkach
na dlouho ma teda limity 0-100 za 177 kc 101-300 mb za 500 kc a 300 mb az 3 gb za 750 kc.
internet v mobilu mas fup 100 mb a pak se ti snizuje rychlost na 16 kb/s a dal uz nic neplatis
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka