Vodafone: Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kmoda 27. 10. 2011 21:50

Na to nastaveni mrknu. Z Vodafonu mi psali že bych měl mit přístupový bod nastavený na Vodafone Live nebo co a ne GPRS,že se potom stránky zmenšují. Zda se mi to jako blbost jet přes wap. Toto nastavení mam tak jak si to telefon po vložení sim nastavil...
Kmoda
Junior

Odeslat příspěvekod superja 28. 10. 2011 11:48

Taky máte ten internet s FUP tak moc nepoužitelný?
Pamatuju si, že jak jsem měl kdysi FUP, tak se to ještě celkem na základní věci dalo používat (i když vše bylo o dost pomalejší samozřejmě).
Dneska jak dám načíst stránku, tak mi to načte jakoby "základní kostru" a pak to prostě přestane přenášet data.... A začne znova tak za minutu. Prostě úplně na h**no, ani v opeře mini nejdou prohlížet stránky, protože prostě vůbec nikdy nenaběhnou.
To samé dělá bratrancovi na jiném mobilu (taky s FUP u Vodafonu).
Že by to ty k***y (u našich operátorů zásadně bez pardonu) měly "ošéfované" ještě jinak, než snížením rychlosti?

Jinak přecházel jsem před cca 3mi měsíci z Win Mobilu na android a mám asi 2x vyšší "spotřebu" dat :) při podobném používání, takže si myslím, že je to fakt třeba více hlídat :D .
superja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sasakr 28. 10. 2011 13:45

Kmoda píše: Aby používal jen GPRS a EDGE?

A co tím získáš?! Objem přenesených dat tím nezměníš, jen to bude pomalejší.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Kmoda 28. 10. 2011 18:25

Povíme si to schválně za nějaký čas...
Kmoda
Junior

Odeslat příspěvekod Kmoda 30. 10. 2011 16:21

superja píše:Taky máte ten internet s FUP tak moc nepoužitelný?
Pamatuju si, že jak jsem měl kdysi FUP, tak se to ještě celkem na základní věci dalo používat (i když vše bylo o dost pomalejší samozřejmě).
Dneska jak dám načíst stránku, tak mi to načte jakoby "základní kostru" a pak to prostě přestane přenášet data.... A začne znova tak za minutu. Prostě úplně na h**no, ani v opeře mini nejdou prohlížet stránky, protože prostě vůbec nikdy nenaběhnou.
To samé dělá bratrancovi na jiném mobilu (taky s FUP u Vodafonu).
Že by to ty k***y (u našich operátorů zásadně bez pardonu) měly "ošéfované" ještě jinak, než snížením rychlosti?

Ano bohužel po překročení FUP je internet v mobilu u Vodafone nepoužitelný,rychlost je asi do 5kbit/s. Vlastně to je jak kdyby ti to vypnuli a ne jen zpomalili,nedá se to použít ani na prohlížení webu. Zajímalo by mě jestli je to tak nepoužitelné i u ostatních operátorů,asi bych začal i s ohledem na žádný signál doma přemýšlet o přechodu jinam...
Kmoda
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 30. 10. 2011 19:14

Tak u T-mobile na twist kartě je to celkem použitelné i po překročení FUP. Dokonce přes edge, když člověk tahá jen www stránky řekněme po cca 100 kB, to jede i více než jen ten základ. Ale jak kdy....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 31. 10. 2011 00:36

Ano, O2 i T-mobile jsou po překročení FUPu vcelku slušně použitelné (podotýkám v mobilu). Což se o Vodafonu bohužel nedá říci.
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod paulis2 31. 10. 2011 00:51

O2 a použitelné po FUP? Teď v říjnu nevím, ale ještě v srpnu nešlo ani prohlížet web skrz Operu mini.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 31. 10. 2011 12:59

Moje zkusenost je, ze u O2 to je sice zoufale pomale ale jede to. U Vodafonu to je snad uplne vypnuti. Sice to obcas nejaky ten bajt prenese ale pouzit to nejde ani na icq.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod paulis2 31. 10. 2011 14:06

Mně to přijde stejné. Mám net od O2 i Vodafonu (připojení na stálo) a dnes jsem vlítl do FUP. Citelné zpomalení, ale stránka se časem načte.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AiR 31. 10. 2011 14:09

rychlost u VDF po prekroceni FUP je cca 16-20 kbps, takze cca 2 kB za sekundu, kazdy si tedy muze udelat obrazek o tom, k cemu je to pouzitelne

pokud bych to mel interpretovat, tak pro datove nenarocne aplikace jako IM, email bez priloh, jednoduche web stranky

dnes uz neni pblm narazit na homepage, ktera ma 1MB, pri takoveto rychlosti, se vam muze takovato stranka nacitat 8 minut ;)
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod medyyy 31. 10. 2011 17:37

Zdravím, měl bych otázku :) Když používám mob. telefon jako hotspot ubírá mi to FUP ? díky ;)
medyyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sasakr 31. 10. 2011 17:49

Samozřejmě.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod AiR 31. 10. 2011 17:53

Pochopitelně. Ta data, která sdilite z vašeho telefonu přes WiFi někam dal, se musí do toho telefonu nějak dostat a to jest přes mobilní sit, takže z FUP vašeho datového tarifu.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod egman 1. 11. 2011 08:55

speedy píše:Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s internetem v mobilu na měsíc zdarma za dobití 500Kč
V podmínkách píšou, že platí na jedno dodatečné zúčtovací období a na jedno celé. Ovšem někdo při zadávání podmínek zapomněl na to, že karty žádné zúčtování nemají. A jednak je tu poměrné účtování.

Moje zkušenost dobito včera 13.10. a internet se 100% slevou je v sámošce vidět do 13.11.

Podle podmínek by to mělo být jinak "Tarif Internet v mobilu se 100% slevou bude těmto zákazníkům poskytován do konce jeho účtovacího období a celé následující účtovací období. Po uplynutí této doby dojde k automatické deaktivaci datového tarifu Internet v mobilu."

Máte někdo zkušenosti, díky

skusenosti este nemam, ale v podmienkach je jasne napisane, ako si citoval, ze by to malo byt do konca aktualneho a pre cele nasledujuce zuctovacie obdobie (ale zuctovacie obdobie sluzby internet v mobile, nie zuctovacie obdobie karty/zakaznika). Zuctovacie obdobie internetu v mobile, pokial viem, je od 1. v mesiaci, teda podla ich podmienok by ludia, ktori si dobiju dnes, mali mat internet do konca novembra plus cele nasledujuce obdobie, tj cely december.

ak to bude inak, tj ak tebe skonci 13.11., tak by som si vytlacil tie pravne podmienky a siel sa na to opytat do vodafonu...
egman
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka