Vodafone: Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 5. 2011 13:20

A kdybyste nám zde pak napsala i vyjádření "příslušného oddělení", byli bychom velmi spokojeni :)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Reku 13. 6. 2011 19:45

:-) V akci jsem vyzkoušel na dvou dobíjecích sim s malým zůstatkem internet na dva dny, který normálně stojí 75 korun a fup je 500MB.
Takže na první kartě jsem měl nějaké problémy, ale hned v pátek jsem aktivoval přes hlasovou samoobsluhu. Ráno mi přišla sms o aktivaci - v okamžiku prvního připojení na net se začnou počítat dva dny - vše ok.
Na druhé kartě jsem aktivoval v neděli ráno a internet jsem poprvé připojil večer - čili až do večera v úterý stejného času to má jet. A zatím jede. A opravdu zadarmo bez reKlamštiny.
Tímto Vodafone má pochvalu za dobrou akci - i když krátkodobou.
Vyzkoušel sem i 3g.
:-)
A fup 150MB se mi opravdu na předplacence obnovil - v sobotu ráno byl zase 150MB.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ascaso 30. 6. 2011 06:39

omlouvám se předem za blbý dotaz, ale chtěl bych předplacenou kartu do druhého mobilu a aktivovat na ní Internet v mobilu za 177Kč. Je to vůbec možné? Znamená to, že pokud nedobiju další měsíc min. 177Kč, služba se neaktivuje? Děkuji za info
Ascaso
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 30. 6. 2011 07:16

Ano. Je to tak. Na aukru například koupíš sim kartu s 200 korun kreditem za 120 korun. Pak aktivuješ internet za 177. Máš měsíc internet s fup 150 MB. Když není na obnovení kredit, tak internet skončí a ještě ti zbude 23 korun kreditu na použití.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ascaso 30. 6. 2011 09:25

Díky!
A pokud nabiji až třeba za 2 měsíce, aktivuje se internet sám, nebo musím opět přes samoobsluhu?
Ascaso
Junior

Odeslat příspěvekod Tichus 10. 7. 2011 19:18

Zdravím, nejsem si jistý, jestli to dávám do správného tématu, když tak to, prosím, přesuňte (jestli to lze)

Mám u Vodafonu od dubna na rok Připojení na stálo se slevou 50% (tzn. nějakých cca 260 Kč/měsíc). Kupoval jsem to do iPadu, ten už jsem ale prodal a je mi to teda k ničemu. Nechcete to někdo? Ideálně z Ostravy, Opavy a okolí, sice by se to dalo převést i posláním formuláře (jeden druhému a pak na vodafone), ale přece jenom na prodejně by to bylo lepší...
Je tam navíc kauce (myslím, že pětikilo), tu vám klidně nechám - btw ta tam je, protože mi to dali s nějakým USB modemem, a znaméná to, že to půjkde bez sankce zrušit někdy v půlce října 2011...
Jinak za dvě kila dám i ten modem :) (jsem ochoten smlouvat :-p)
Takže?? :-)
Tichus
Junior

Odeslat příspěvekod pcone 10. 7. 2011 19:28

http://www.vodafone.cz/web/pravni_podminky/fup.htm

Chape nekdo jak VF uplatnuje ty dva typy pravidel?
pcone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 7. 2011 20:13

Ano, první bod znamená, že snížení rychlosti se ihned může uplatňovat na všechny protokoly, mimo těch v tabulce (běžné).

Druhý bod popisuje FUP tak jako ho chápeme většinou, jde o snížení rychlosti po dosažení objemu přenesených dat pro všechny protokoly bez výjimky.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pcone 10. 7. 2011 21:07

Ale jakym zpusobem je uplatnuje, kde pouziva pravidlo A a kdy B?

Rozdil mezi nimi je kazdemu jasny.
pcone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 7. 2011 22:03

Obě pravidla jsou přece uplatňována. A je z podstaty ihned, B za splnění podmínky.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pcone 10. 7. 2011 22:35

tak to pak nechapu proc mi stale jede web ok kdyz mam pretahnuty limit a to uz par dni

navis u A je napsano "Toto pravidlo FUP není nijak závislé na zúčtovacím období - takže jeho aplikace je nastavena trvale."

takze vyklad tech pravidel je nejednoznacny, protoze nahore neni definovane chovani pravidel
pcone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 11. 7. 2011 10:19

Nejednoznačný? Vždyť to je zcela jasné.

A: Vždy se uplatňuje snížení rychlosti na vybrané protokoly, resp. na všechny ostatní mimo vyjmenované v tabulce.

B: Klasický FUP - po vyčerpání limitu se omezí rychlost připojení.

Že tobě třeba neomezí rychlost i když by měli je bonus navíc a buď rád ;)
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pcone 11. 7. 2011 11:31

Tak ono je ta kazdemu nejak jinak jasne :lol: Co jsem se o tom bavil se znamymi, tak kazdy to pochopil nejak jinak. Proste jim tam chybi nadrazeny odstavec o uplatnovani pravidel (je splneno to ridi se to tim neni to splneno riti se to tim) navic i na infolince to kazdy vysvetlil jinak :lol:
pcone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 12. 7. 2011 12:07

To že to každý chápe jinak ještě neznamená, že je to špatně napsané. :lol:

Vždyť to má jasnou logiku:
černá a šedá zóna má smolíka, operátor nechce, aby mu např. peer to peer stahovači ubírali cennou kapacitu sítě. Tak jim hned na začátek nastaví takovou rychlost, že jdou raději sami někam jinam.
Bílá zóna má nastavený limit stažených dat, po kterém se zpomalí.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka