Vodafone: Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kolda55 27. 7. 2011 15:40

Mám vodafone internet v mobilu a včera jsem překročil FUP 150 MB. SMS mi nepřišla, ale v internetové samoobsluze je napsáno:

"Dosáhli jste FUP limit vašeho internetového balíčku a došlo k omezení rychlosti. Plná rychlost připojení vám bude obnovena 16.08.2011."
Přeneseno 209 MB.

V mobilní samoobsluze je napsáno, že jsem přenesl 0 MB a zvývá přenést 150 MB.
Ale to je kravina. Vím jistě, že jsem FUP přešvihl, jelikož jsem poslouchal net. rádio.

Ale internet mi jede dále bez omezení plnou rychlostí !!

Nestalo se Vám to někomu ? Já jen doufám, že mi nebudou účtovat nic navíc..Abych pak nezjistil, že si jedu vesele přes wap a přišlo mi miliónové vyučtování :-)
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 27. 7. 2011 16:18

Mě se to stalo v Neděli, IvM naplno, FUP překročen dopoledne, přes den to jelo, odpoledne jsem to deaktivoval - konec dovolené. Před deaktivací normální web sámoška ukazovala přenesených cca 640 MByte, mobilní nula, nic nepočítala, už od počátku aktivace začátkem Července. Účtovat nic navíc by neměli, faktura by mi měla dorazit už brzy, zúčtovací období mi shodou okolností skončilo taky tu Neděli.

Asi to prostě mají rozbité.

EDIT: V sámošce už je vidět vystavené vyúčtování, nic navíc tam není.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod miczk 27. 7. 2011 19:55

Dont worry, u tarifu s FUP 150 MB, účtují ve skutečnosti 500MB ale nikomu to neříkejte ;)
Problém je ten, že po 8 měsících zneužívání této štědrosti mi v tomhle účtovacím období nevynulovali FUP takže jedu 2 měsíce - 500MB :/ .
Díky "Nový systéme" !
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 27. 7. 2011 21:20

miczk - to je legrace nebo fakt? Mohlo by se to hodit na přeplcence ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod superja 8. 8. 2011 16:34

miczk píše:Dont worry, u tarifu s FUP 150 MB, účtují ve skutečnosti 500MB ale nikomu to neříkejte ;)
Problém je ten, že po 8 měsících zneužívání této štědrosti mi v tomhle účtovacím období nevynulovali FUP takže jedu 2 měsíce - 500MB :/ .
Díky "Nový systéme" !

Jo to samé u mě :D přišla mi SMS o vyčerpání 75% limitu az kdyz jsem prekrocil 375 MB, pruser ale je, ze vcera se mi balicek obnovil a FUP mi nevynulovali a mam tam uz 404 MB, tak jsem zvedav....
superja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomsi81 10. 8. 2011 14:49

tak proto mam 170MB a zadne zpomaleni. to mi nerikejte, ze o te chybe nevi. nebo ze by to delali naschval. doufam ze jim to vydrzi dlouho, 150MB je malo.
tomsi81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod y750rr 12. 8. 2011 10:45

Nevím, jestli je to tady vhodné místo na můj dotaz …Lze nějakým kódem zakázat jakýkoliv internet v mobilu? Jde mi o to, že v samoobsluze mám aktivovaný IVM ne den a nejde to zrušit. Používám duál SIM mobil a nerad bych si omylem zpustil IVM právě na té Vodafon kartě, protože na IVM chci použít Twist kartu. Kdysi jsem použil nějaký kód, kterým jsem sice zakázal datové přenosy, ale tím jsem si zablokoval i SMS, takže jsem mohl jen volat a to nechci. Popřípadě jde nějakým způsobem zakázat na Vodafone kartě přes jejích samoobsluhu jakékoli datové přenosy? Stačí mi, když půjdou používat jen hovory a SMS.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 8. 2011 11:12

Jasně, že jde - přímo v samošce je položka blokování datových služeb. Pohledej a najdeš. Mám je taky blokované.

-- 12. 8. 2011 12:14 --

P.S. + vidím, že máš dual telefon ze stejných důvodů, jako já :-D
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod welby 12. 8. 2011 11:25

y750rr: Aktivace a nastavení služeb - Nastavení zabezpečení - Blokování připojení - změnit na Aktivní
welby
Junior

Odeslat příspěvekod y750rr 12. 8. 2011 13:01

JJ už jsem to našel, ale dík oběma za snahu. Mám sice vodafone ještě od doby, než u nás vůbec zpustil síť, ale nikdy jsem v té složce nic nedělal, tak mi to chvíli trvalo, než jsem to celé prošmejdil. Původně jsem měl duál SIM proto, že jsem měl (mám) Twist, a od Oskara ten tarif za 10 a dohodu s Oskarem a nosit 3 mobily se mi nechtělo. Dohodu jsem ale zrušil, teď volám málo a starý 10 kč tarif jsem změnil na ČD tarif,to mi bude stačit. Tak místo toho využiju místo v mobilu pro Twistový IVM, ale jen jako nouzovku převážně na icq, protože mám Samsunga a s tím pidi displayem to na brouzdání po netu není.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod Firestone 14. 8. 2011 06:34

Ahojte, nevite nekdo, zdali se da overit jak jsem na tom s cerpanim dat. limitu kdyz nemam soukr. telefon a tim padem se nedostanu do samoobsluhy? Lze to nejak? Diiky za pripadne info.
Firestone
Junior

Odeslat příspěvekod bigboban 19. 8. 2011 10:05

Tady čtu že limit není 150 ale 500 MB.

Doplňující dotazy:

1. Kolik je skutečný limit pro IVM naplno? Tedy kolik nad oficiálních 600MB?
  2. Jaká je rychlost po skutečně aplikovaném zpomalení?
bigboban
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 21. 8. 2011 15:39

Akce Vodafone 3GB na šest měsíců za polovic plus modem za 77 korun: http://www.dsl.cz/pripojeni-k-internetu ... 00-mb-n764
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 21. 8. 2011 16:49

No za polovic to není, je to za cenu 600MB (tedy IVM Naplno). Psali jsme o tom: http://mobilovinky.blog.mobilmania.cz/2 ... za-600-mb/ Po uplynutí 6 měsíců se z toho stává klasický IVM naplno s FUP 600 MB.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Reku 21. 8. 2011 17:03

Jo, souhlasím. Já to beru tak, že kdo si to zavede, tak to za půl roku zruší nebo dostane retenci za polovic - ať už 600MB nebo 3GB - ale souhlas, měl jsem to napsat pořádně a jasně ;-)
Reku
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka