Vodafone: Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 21. 8. 2011 17:15

Taky předpokládám, že se potom nebudou cukat. Pokud tedy budou stále stejné datové tarify :)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod egman 2. 9. 2011 09:23

Dobry den,

chcel som sa opytat miestnych, co sleduju situaciu okolo Vodafone internet v mobilu: Pred casom sa mi podarilo si aktivovat student internet v mobilu za 89kc/mesiac na divokej karte zadanim rodneho cisla do samoobsluhy. Chcel som teraz nieco podobne aktivovat priatelke, ale nikde tam nevidim nic, kde by to bolo mozne. Zrusili tuto moznost alebo som slepy?

Dakujem.
egman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miczk 3. 9. 2011 17:44

V té době, kdy se ti to podařilo zaktivovat, tak měli větší bordel v systémech než teď. Studenta můžeš aktivovat pouze u Tarifu na míru (= u divoké karty to nejde). Pravdou je, že kdysi, když v tom měli ještě větší bordel to šlo. Takže jediné řešení je Tarif na míru s předplacenou formou platby, pak to jde ;)
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod wladik9233 10. 10. 2011 18:01

Také vám Vodafone začal od tohoto měsíce počítat FUP přesně? dřív mi přišla smska o vyčerpání 75% FUPu až okolo 450MB vyčerpaných a dneska přišla už při 120MB s IVM :-(
wladik9233
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigboban 10. 10. 2011 18:42

Minulý měsíc jsem měl před koncem období dle sámošky už dávno něco přes 200MB možná víc. A najednou mi v jeden moment přišla SMS jak na 75% tak na 90% - v tu chvíli jsem nic nestahoval. :shock:
bigboban
Junior

Odeslat příspěvekod Sokolda 11. 10. 2011 12:55

Právě hledám kde se co dějě.
Vždycky vydržím s fupem cca 25dní. Tento měsíc už po 7 dnech 75% a další den 100%=omezení na rychlost šneka.
Manželka taktéž, net spíš nepoužívá a nikdy FUP nezažila a dnes tzn. po 15 dnech má prý vyčerpáno.
Nemáme žádné nové aplikace, nic navíc .....
Máte někdo radu nebo info.
Přijde mi to jako něco špatně nastaveného u Vodafone :hm
Pátek 13-tého a hra o G1 ????? JE TAM !!!!
Sokolda
Junior

Odeslat příspěvekod Swejzi 11. 10. 2011 14:20

Hlídat si přenesená data v telefonu (čítač dat), to co hlásí samoobsluha nemusí sedět a pokud je přeneseno méně než 150 MB (v případě tarifu Internet v mobilu) tak reklamovat.
Swejzi
Junior

Odeslat příspěvekod miczk 11. 10. 2011 16:15

Od 1.10. jim to funguje bohužel správně, tedy místo 500MB účtují správně dle ceníku 150MB, taky mě to štve. Bohužel. Už jsem i skrytě doufal v revoluci na českém trhu...
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod paulis2 11. 10. 2011 16:26

Tak jsem zvědav, zda se to promítne i do tarifu "iPad připojení na stálo" s FUP 3GB...
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod egman 14. 10. 2011 08:51

Mam velmi podobny problem: priatelka s androidom, ktora chatuje a robi checkiny na 4square, nepozera mapy, necita web, po 14 dnoch vycerpanych 90% limitu. Je to mozne? Zda sa mi to neumerne. Je fakt, ze android asi na pozadi checkuje postu a podobne, ale zda sa mi to dost zvlastne...

Edit: riesili ste to uz nejak s vodafonom..?
egman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod welby 14. 10. 2011 09:46

egman: Ať si přítelkyně nainstaluje nějakou aplikaci, která sleduje data přes mobilní sítě a bude vědět, kolik se toho do mobilu skutečně stáhlo (např. Call Meter NG). Stačí, aby měla nastavení u mailů na automatické stahování celých příloh a to pak stačí přijmout pár super úžasných emailových zpráv s nějakými obrázkovými prezentacemi nebo dokonce videem a FUP je v tu ránu v háji.
welby
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 14. 10. 2011 19:50

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s internetem v mobilu na měsíc zdarma za dobití 500Kč
V podmínkách píšou, že platí na jedno dodatečné zúčtovací období a na jedno celé. Ovšem někdo při zadávání podmínek zapomněl na to, že karty žádné zúčtování nemají. A jednak je tu poměrné účtování.

Moje zkušenost dobito včera 13.10. a internet se 100% slevou je v sámošce vidět do 13.11.

Podle podmínek by to mělo být jinak "Tarif Internet v mobilu se 100% slevou bude těmto zákazníkům poskytován do konce jeho účtovacího období a celé následující účtovací období. Po uplynutí této doby dojde k automatické deaktivaci datového tarifu Internet v mobilu."

Máte někdo zkušenosti, díky
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kmoda 25. 10. 2011 08:57

Ten jejich FUP limit jim teď opravdu funguje správně. Tento měsíc jsem v HTC Desire překročil těch 150 Mb po čtyrech dnech. Při stejném používání v Samsungu S5230 jsem nikdy nepřekročil zhruba 80 Mb. Nechápu proč toto bere víc,ale po aktivaci FUP je to nepožitelné protože rychlost je pod 10kbit/s. Přemýšlím co s tím?
Kmoda
Junior

Odeslat příspěvekod Kmoda 27. 10. 2011 19:10

Tak jsem před chvilkou zapnul na telefonu mobilní připojení a zkoušel měřit rychlost a během pár minut to nějak stáhlo skoro 20Mb. Ten telefon je schopný těch 150Mb spotřebovat během pár dnů. To se mi s bývalým Samsungem nestalo. Da se nějak zamezit aby mobil používal připojení 3G? Aby používal jen GPRS a EDGE?
Kmoda
Junior

Odeslat příspěvekod welby 27. 10. 2011 19:54

Nemůžeš srovnávat hloupý telefon s chytrým pokud jde o připojení k internetu. U chytrého stačí stáhnout pár aktualizací aplikací (hlavně her) a FUP je v háji. Stejně tak si musíš líp pohlídat stahování dat na pozadí.
V nastavení v mobilních sítích si můžeš nastavit, aby se používali pouze sítě 2G tedy jen GPRS a EDGE.
Jinak pokud jsi v Samsungu chodil na net např. přes operu mini, ale u desiru tam jdeš přes jiný prohlížeč, tak je to taky dost podstatný rozdíl v náročnosti na data...
welby
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka