Vodafone: Internet v mobilu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dsczech 9. 2. 2012 15:27

s tou slevou 25% vim ... no nic aspon, ze je nejaka sleva . ted to resit nemusim pac mam nokii 6020 :D :-D
dsczech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ellcaa 15. 2. 2012 16:03

Aktivovala jsem si u vodafone Připojení na 2 dny, a vyčerpala jsem limit 500 MB. Rychlost po překročení FUP je nepoužitelná.

Ráda bych si navýšila limit nebo znova aktivovala Připojení na 2 dny, ale nevím jak. Ještě bohužel neuběhlo oněch 48 hodin od aktivace.

Jde to vůbec ? Nebo lze nějak navášit limit ? Ať přes operátora nebo přes samoobsluhu.
ellcaa
Junior

Odeslat příspěvekod rexus 15. 2. 2012 18:57

Já už z toho zákaznického centra kvetu... Co tam dělá za blbku....
Pro pobavení, komunikace se zákaznickým centrem, stěžoval sem si na nemožnost použití internetu (přenosu dat) po uplatnění FUP.

Váš dotaz 01. 02. 2012 19:26
Vážení, mám po dnešku chuť podat na Vás stížnost u ČTÚ. Omezení rychlosti internetu se internetu stane naprosto nepoužitelným, neb je to omezeno tak drasticky,že i když vypnu načítání obrázků a zakážu Java skript, tak nečtení webové stránky je nemožné. Rychlosti internetu je tak nízká, že ani není možné provést test rychlosti připojení viz. příloha. Pro upřesnění - stránka byla přednačtena přes WiFi. Takže buďto máte nějaký technický problém, nebo prostě klidně zákazníkům lžete.
Čekám na Vaše vyjádření,jinak popř. předávám podnět k prošetření ČTÚ.

Reakce E-mailem (Jana Kulhánková - Vodafone) 02. 02. 2012 08:46
Vážený zákazníku,

děkujeme za dotaz a mrzí nás, že Vám nevyhovuje rychlost připojení.

Po dosažení limitu FUP je rychlost připojení dočasně výrazně snížena - u služby Internet v mobilu na den přibližně na 16 kb/s. Tato rychlost je stále dostačující pro stahovaní a odesílání emailů bez velkých příloh a prohlížení stránek bez náročného datového obsahu. Služby náročné na rychlost stejně jako stránky s náročným datovým obsahem jsou při dosažení FUP nedostupné, protože v takovém případě je snížená rychlost nedostatečná.

Podmínky uplatňování FUP na mobilní datové služby najdete na stránce http://www.vodafone.cz/web/pravni_podminky/fup.htm.

Jestliže s naším postupem nesouhlasíte, máte možnost podat písemnou reklamaci, kterou je zapotřebí uplatnit v souladu s Reklamačním řádem Vodafonu poštou na adrese Vodafone Czech Republic, a. s., Reklamační oddělení, Vinohradská 167, Praha 10, PSČ 100 00. Kompletní Reklamační řád Vodafonu najdete na stránce http://www.vodafone.cz/web/pravni_podmi ... /index.htm.

Věříme, že i přes tuto skutečnost budete s datovými službami Vodafonu spokojený.

Přejeme hezký den.

Jana Kulhánková
Oddělení péče o zákazníky

Stručně - jak mi vysvětlíte toto?
Aktivní Internet v mobilu na den. viz. příloha
Pokus o test připojení. viz. přílohy...
Nemám s Vámi trpělivost, lžete.
Přeposílám včetně komunikacve na ČTÚ a dle svého uvážení zveřejním na
internetu, ať si lidé udělají obrázek sami.

2012/2/2 "Centrum péče Vodafone" <pece@vodafone.cz>

> **
>

==================== image Soubor přílohy ====================
vodašmějdi.bmp, 3932214 bajtů, přidáno k případu

Screenshot_2012-02-07-18-30-09.png, 61096 bajtů, přidáno k případu

Screenshot_2012-02-07-18-33-03.png, 120892 bajtů, přidáno k případu

Reakce E-mailem (Jana Kulhánková - Vodafone) 08. 02. 2012 10:04
Vážený zákazníku,

děkujeme za Vaši reakci. Mrzí nás, že nejste s odpovědí spokojený.

Jak jsme uvedli v předchozí odpovědi - služby náročné na rychlost stejně jako stránky s náročným datovým obsahem jsou při dosažení FUP nedostupné, protože v takovém případě je snížená rychlost nedostatečná.

Jestliže s naším postupem nesouhlasíte, máte možnost podat písemnou reklamaci, kterou je zapotřebí uplatnit v souladu s Reklamačním řádem Vodafonu poštou na adrese Vodafone Czech Republic, a. s., Reklamační oddělení, Vinohradská 167, Praha 10, PSČ 100 00. Kompletní Reklamační řád Vodafonu najdete na stránce http://www.vodafone.cz/web/pravni_podmi ... /index.htm.

Přejeme hezký den.

Jana Kulhánková
Oddělení péče o zákazníky

Vážená,
Vodafone se ještě nadávno chlubil, že nepoužívá "reklamštinu".
Buďto máte problém s pochopením českého jazyka, nebo nechápete problém.
Takže to napíši tak, aby to pochopila i písařka.
Vy pojmenováváte odpojení, resp. nemožnost používat internet, jako omezení rychlosti.
Tak aby jste to pochopila, pokud vás někdo chytne pod krkem a omezí Vám přístup vzduchu, stále ještě můžete dýchat. Sice těžko ale můžete. - to by bylo omezení rychlosti připojení k inteernetu, tak jak je běžně chápáno.
Ovšem vy "chytnete pod krkem", ještě dáte na hlavu igelitku a hodíte do vody - nemožnost dýchat = není možno odesílat ani přijímat data (prostě vůbec, chápete?).
rexus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pojdmebojovat 15. 2. 2012 19:21

Zajímavý :)

Už se nemohu dočkat, až jsem zkopíruješ jejich odpověď ;)
pojdmebojovat
Junior

Odeslat příspěvekod rexus 15. 2. 2012 20:06

To jsem se pobavil, přišla mi zajímavá SZ...
Zdravim.
Nesnazi se ti na net stale pripojit nejaka aplikace v mobilu? (treba i na pozadi)
Cim chytrejsi mobil, tim je narocnejsi na internet.
Me net jede i po prekroceni FUP, ale opravdu velmi pomalu (jak Vodafone uvádí).
Navíc máš možnost používat net s vyšším FUP, když ti stávající nestačí.

Bohužel operátor nemůže za tvůj mobil ani za to, že jej neumíš ovládat, takže se rozčiluješ naprosto zbytečně...
Neber to nijak zle, ale tvůj příspěvek hraje ve tvůj neprospěch (jinak řečeno, jsi pro smích ty a ne operátor)

Na to jsem odpověděl:
Zajímavé dedukční schopnosti....
Nikde jsem nepsal jaký mobil, popř. s jakým op. systémem ..
Ale neumím s ním zacházet a nejsem schopen si ohlídat, jestli mi na pozadí neběží nějaká data.... A ještě jsem k smíchu? Neděláte pro Vodafone?

Takže bych si asi měl platit min. 3GB FUP a ještě si dokupovat GB kdyby mi to nestačilo...
Zaplatím a dokoupím, není problém... Až to bude stát rozumné peníze...
rexus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 15. 2. 2012 20:25

Ano, u Vodafone po vyčerpání FUP nejede nic, ale vůbec nic. Natož těch 16kbs... To by bylo zlaté. Ale nic je nic :D
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod nodon 16. 2. 2012 15:00

Ostatní operátoři jsou na tom dost podobně...
nodon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kmoda 16. 2. 2012 15:06

Fíla píše:Však máš možnost 600 MB na měsíc s Internetem v mobilu Naplno za 315 Kč měsíčně, takže tu naříkáš úplně zbytečně. Dnes Ti nikdo nic zadarmo nedá.

Myslím že 600Mb stále nestačí na plnohodnotný provoz chytrého telefonu,tzn. jet v 3G síti a nemuset vypínat data. A za 315,- Kč? Jsem blázen abych to platil za internet na mrňavém displayi mobilu když za tu cenu mam skoro neomezený ADSL internet doma na počítači? Koukni se k operátorům našich zahraničních sousedů. Připadáš mi jak od Vodafonu.
Kmoda
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 16. 2. 2012 22:41

http://www.dsl.cz/pripojeni-k-internetu/vodafone-p36
3GB za 277 korun mobilní internet, viz podmínky v odkazu.
Nebo ukecat IVM normálně za polovic 3GB.... Stačí cca měsíc dva za plnou cenu a pak to chtít zrušit nebo za půl. A nebo to zkusit ukecat hned.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 17. 2. 2012 14:53

Tak sem si to vyzkoušel na vlastní kůži. A opravdu, z pohledu serveru TCP spojení velmi rychle vyhladoví až do úplného zastavení, zpravidla po přenesení nějakých 100 až 200 kB. Načtení netriviální stránky je tak celkem vyloučeno. Hádám, že na vině je ne úplně šťastná implementace traffic shaperu, která zmenší v download směru tcp window inzerované serveru na nulu, a už se z toho následně nevzpamatuje. Pozoroval sem stav, že po převzetí 18 kB obsahu trvalo 62 sekund, než přišel ack s nenulovým oknem, po převzetí dalších 18 kB sem u toho seděl dvě minuty a nic se nedělo, tak sem pokus ukončil.

Zajímavé bylo i chování na opačném konci (tj. u zákazníka). Data jsou doručována stylem 6 kB naráz, tři vteřiny pauza, 6 kB naráz, tři vteřiny pauza, atd...

Limitování UDP provozu funguje precizně 16/16 tak jak má.

Pokusováno s N6120c na 3G síti v Praze.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Honza20 17. 2. 2012 23:16

Měl bych jen takový dotaz. Pokud si člověk pořídí ten internet od Vodafone do notebooku (připojení na stálo), který má FUP 3GB, tak jestli je možné vložit simku i do mobilu a normálně ho tak používat?
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 17. 2. 2012 23:22

Ano.
Rozdíl mezi Internetem v mobilu a Mobilním internetem je pouze ve FUP limitu.
Používat se dá obojí kdekoliv (PC, notebook, PDA/MDA, tablet, mobil)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka