Chyba 734: Řídící protokol linky ppp byl ukončen

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xmms 19. 8. 2009 14:48

Používám PCMCIA s podporou GPRS/EDGE. Při používání aplikace Web'n'walk Manager se připojím bez problému, ale při pokusu o připojení přímo ze složky síťová připojení to vždy ohlásí chybu 734. APN mám nastavené ve vlastnostech modemu ve správci zařízení na +CGDCONT=1,"IP","internet";+CGDCONT=2,"IP","internet"

Operátor O2. Kde dělám chybu?
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 19. 8. 2009 14:52

Proč tam dáváš obě ty definice? Stačí ti jedna z nich, nejspíš ta s jedničkou.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod xmms 19. 8. 2009 15:02

Nainstaloval jsem GlobeTrotter Mobility Manager z CD a ten program to tam vygeneroval sám. To jsem pastnul z toho. Ale ani při změně to nepomáhá.
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 19. 8. 2009 15:34

Číslo které voláš máš jaké?
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod xmms 19. 8. 2009 16:31

*99***1#
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 19. 8. 2009 16:37

Zkus jen *99#
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod xmms 19. 8. 2009 18:07

Tak s tím to už vůbec nejde.
Je zajívamé, že pokud se připojím a odpojím přes Web'n'walk Manager, tak potom ho můžu vypnout a připojovat se normálně i bez toho. Ale to přestane fungovat po vyjmutí PCMCIA karty. Pak je opět nutné použít Web'n'walk Manager. Asi mu tam ten manažer šoupne nějaké nastavení, které si pamatuje až do vyndání té karty a pak se opět zahodí.
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 19. 8. 2009 20:31

Neni to nahodou 4G karta?
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Fido+ 19. 8. 2009 22:27

xmms píše:Používám PCMCIA s podporou GPRS/EDGE. Při používání aplikace Web'n'walk Manager se připojím bez problému, ale při pokusu o připojení přímo ze složky síťová připojení to vždy ohlásí chybu 734. APN mám nastavené ve vlastnostech modemu ve správci zařízení na +CGDCONT=1,"IP","internet";+CGDCONT=2,"IP","internet"

Operátor O2. Kde dělám chybu?

Nemelo by byt na zacatku jeste AT? Tedy takhle AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Aspon me to bez toho nikdy nefungovalo. Viz moje konfigurace:
BOOTPROTO='none'
DIALCOMMAND='ATDT'
DIALPREFIX=''
DIALPREFIXREGEX=''
INIT1='ATZ'
INIT2='AT+CGDCONT=1,"IP","internet.open"'
INIT3=''
INIT8=''
INIT9='ATX3'
MODEM_DEVICE='/dev/ttyACM1'
NAME='Sony Ericsson Mobile P1i'
PPPD_OPTIONS=''
PROVIDER='provider0'
SPEED='921600'
STARTMODE='manual'
UNIQUE=''
USERCONTROL='yes'
Sice to je pro jine zarizeni a v jinem OS ale tohle je prakticky vsude stejne.
A tady je videt, ze cislo pouzivam *99# (obsah nastaveni provider0 z predchoziho).
ASKPASSWORD='no'
AUTODNS='yes'
DEMAND='no'
DSLSUPPORTED='no'
IDLETIME='0'
ISDNSUPPORTED='no'
MODEMSUPPORTED='yes'
MODIFYDNS='yes'
PASSWORD=''
PHONE='*99#'
PROVIDER='O2'
STUPIDMODE='no'
USERNAME='.'
Username se nezadava ale kdyz se zada tak to nicemu nevadi. Ja tam mam tu tecku jen proto, ze prazdne mi to nechtelo vzit a hazelo to chybu.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod xmms 20. 8. 2009 08:54

To bylo přesně ono. Díky za pomoc, už to funguje. Ale pokud si dobře pamatuju, v linuxu v kppp jsem to nastavoval bez toho AT a šlo to. Asi to tam přidává automaticky a windows ne.

Kde se dá najít ten výpis toho všeho, co prochází modemem za příazy?
Taky by mě zajímalo, jestli existuje nějaká elegantnější metoda připojení než to klasicky vytáčet. Někde jsem četl, že by se dalo vytvořit PPP spojení bez vytáčení, ale nevím jak.
xmms
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 20. 8. 2009 10:56

Mam tuseni, ze jinak nez pres to vytaceni to asi nepujde. Leda nastavit automaticke pripojovani pri pozadavku na internet (nekde na pozadi), pripadne automaticke pripojeni po startu systemu.
Ono to samo o sobe vlastne ani neni vytacene pripojeni jen se "vytocenim" *99# da modemu najevo, ze ma pouzit paketove pripojeni a pripojit se.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 20. 8. 2009 11:56

Je to vytacene pripojeni ve smyslu ze je pouzito vytaceni AT prikazy a nasledne PPP protokol! Pro ucely implementace v pocitaci je to 100% nerozlisitelne od klasickeho modemu na telefonni lince.
Pav Lucistnik
Lovec BTS