Moje poznatky ohledně FUPu jsem shrnul v sousedním threadu "O2 IVM a Mobilní internet - uplatňování FUP ". Dám to ještě teda sem
Zdravím, chtěl bych se tady zeptat ostatních, jestli nějak víc nezkoumali jak se chová internet od O2 po překročení FUPu. Konkrétně mám na mysli ten nejlevnější - internet v mobilu start za 40kč týdně (mám předplacenku). Co jsem zjistil že to dělá po překročení FUPu:

rychlost HTTP provozu klesne na 200kb/s, což je vcelku fajn a dá se to dokonce i používat

email v outlooku (s hotmailem) se stahuje 200kb/s

rychlost VPN (PPTP) je jen asi 32kb/s

rychlost HTTPS stránek (paypal, stránka školy...) je zase asi jen 32kb/s

věci jako FTP nebo TOR nejdou navázat vůbec

divný že dropbox.com nefunguje taky vůbec. Jak klient na PC (vyhodí hlášku že nejde navázat spojení) tak ani web nefunguje. Ani když dám stahovat soubor přes veřejnej link, jen přes HTTP tak to vůbec nic nedělá - jako kdyby to bylo na blacklistu.

Youtube se rychle (200kb/s) načte stránka, obrázky atd, ale video se načítá jen 32kb/s.

Vimeo.com se načítá celý jen 32kb/s

Video na Facebooku se načítá plných 200kb/s

pokud spustím webserver na jiným portu tak to normálně funguje

vzdálená plocha a VNC (s i bez šifrování) se načítá 32kb/s

pokud na stejným portu jak běží VNC spustím HTTP, tak to jede plnou rychlostí
Zkoumali jste někdo podrobněji co přesně blokujou a co projde "plnou" rychlostí? Popř třeba jak zabalit data nějak do HTTP hlaviček, aby prošly rychle?

Suma sumárum - pokud nepoužíváte HTTPS, dropbox, torrenty, voip a youtube....prostě jen klasicky prohlížíte web na EDGE, tak si zpomalení nevšimnete, protože EDGE stejně víc než 200kb/s nedá (nebo jen lehce když je dobrá konstelace hvězd, tak to jede 230kb/s a tak)
Další zjištění - když jsem si spustil proxy server, tak dropbox web funguje (ale zase jen 32kb/s protože jede přes HTTPS, pokud z něj stahuju přes veřejnej link a donutím to jet přes HTTP, tak jede 200kb/s, klient na PC i s nastaveným proxy nejede vůbec) a youtube jede těch 200kb/s.
Další poznatky vítány