O2: Internet v Mobilu (FAQ na první stránce)

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod y750rr 16. 9. 2011 22:24

Radoch1 : dík za radu, vážně to pomohlo a icq mi jede v pohodě. Tak taková blbost mě nenapadla, abych smazal nastavení pro ostatní operátory. V duálním Samsungu to nebyl problém odstranit a tam to hlavně potřebují, ale kdybych to chtěl použít třeba ve staré nokii 2630 tak bych neměl šanci, je od T-mobilu a ty nastavení tam nejdou vymazat.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod five-min 19. 2. 2013 14:15

O2 tento internet zdražilo? Právě mi přišla sms, že nově od 1.3. mi bude účtováno 50Kč/týden.
five-min
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 19. 2. 2013 22:20

Moje poznatky ohledně FUPu jsem shrnul v sousedním threadu "O2 IVM a Mobilní internet - uplatňování FUP ". Dám to ještě teda sem

Zdravím, chtěl bych se tady zeptat ostatních, jestli nějak víc nezkoumali jak se chová internet od O2 po překročení FUPu. Konkrétně mám na mysli ten nejlevnější - internet v mobilu start za 40kč týdně (mám předplacenku). Co jsem zjistil že to dělá po překročení FUPu:

:arrow: rychlost HTTP provozu klesne na 200kb/s, což je vcelku fajn a dá se to dokonce i používat
:arrow: email v outlooku (s hotmailem) se stahuje 200kb/s
:arrow: rychlost VPN (PPTP) je jen asi 32kb/s
:arrow: rychlost HTTPS stránek (paypal, stránka školy...) je zase asi jen 32kb/s
:arrow: věci jako FTP nebo TOR nejdou navázat vůbec
:arrow: divný že dropbox.com nefunguje taky vůbec. Jak klient na PC (vyhodí hlášku že nejde navázat spojení) tak ani web nefunguje. Ani když dám stahovat soubor přes veřejnej link, jen přes HTTP tak to vůbec nic nedělá - jako kdyby to bylo na blacklistu.
:arrow: Youtube se rychle (200kb/s) načte stránka, obrázky atd, ale video se načítá jen 32kb/s.
:arrow: Vimeo.com se načítá celý jen 32kb/s
:arrow: Video na Facebooku se načítá plných 200kb/s
:arrow: pokud spustím webserver na jiným portu tak to normálně funguje
:arrow: vzdálená plocha a VNC (s i bez šifrování) se načítá 32kb/s
:arrow: pokud na stejným portu jak běží VNC spustím HTTP, tak to jede plnou rychlostí

Zkoumali jste někdo podrobněji co přesně blokujou a co projde "plnou" rychlostí? Popř třeba jak zabalit data nějak do HTTP hlaviček, aby prošly rychle? :arrow:

Suma sumárum - pokud nepoužíváte HTTPS, dropbox, torrenty, voip a youtube....prostě jen klasicky prohlížíte web na EDGE, tak si zpomalení nevšimnete, protože EDGE stejně víc než 200kb/s nedá (nebo jen lehce když je dobrá konstelace hvězd, tak to jede 230kb/s a tak)

Další zjištění - když jsem si spustil proxy server, tak dropbox web funguje (ale zase jen 32kb/s protože jede přes HTTPS, pokud z něj stahuju přes veřejnej link a donutím to jet přes HTTP, tak jede 200kb/s, klient na PC i s nastaveným proxy nejede vůbec) a youtube jede těch 200kb/s.
Další poznatky vítány ;-)
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod arismendo 22. 2. 2013 00:35

Jak jsem psal i já jinde mám net za 100 Kč.=500 MB je to vánoční M se slevoü na dva roky .
Jinak je fakt i stahování třeba tady superload.cz/ mi jede až 256 Kb tedy okolo 34 KB/s z ulozto to má problém tam jde stahovat po vyčerpání jen 32 Kb/s to je okolo 3,5-3,8 KB/s no s cenou 100 korun dle smlouvy a rychlostí 200 Kb/s to je tedy 25 KB/s to už nebude tak hrozný ,stáhnou normální film který má 700 MB tedy jedno CD by asi bylo na celý den ,ale už to bude trošlu použitelné ,třeba na chatě která je ve městě u rybníka má jen EDGE tak tam rozdíl mezi FUP vyčerpáno nebo ne nepoznám to už bude od Března to samé EDGE stejně nepustí více 256 Kb/s pokud by to tedy tolik jelo tak EDGE pustí o 20 méně ,jinak super levnější internet než 100 korun nemá ani Blesk mobil ,dostal jsem vynadáno ,že lze kupovat předplacenky na Aukro a patlat to jinak ,ale občas bejvá problém s modemem tedy se spárováním ,tak ta úspora 20 korun měsíčně mi už nespasí.
arismendo
Junior

Odeslat příspěvekod five-min 2. 3. 2013 13:26

Tak je to bohužel tak, dnes mi 02 strhlo (místo 40Kč) 50Kč.
five-min
Junior

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 7. 4. 2013 08:06

Nevíte prosím někdo jak je na tom on-line navigace Google maps po vyčerpání FUP u O2? Dá se to používat?
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pepapol 13. 4. 2013 14:50

Dobrý den, přemýšlím že bych přešel od Vodafonu k O2, jelikož jejich nový free tarif mi narozdíl od Vodafonu vyhovuje více ohledně FUP - po přikoupení 3GB se studentskou slevou a bez úvazku vyjde na 1050 Kč, tudíž výrazně levněji, než Vodafone se srovnatelným tarifem doteď. Mohli byste mi poradit jak je na tom O2 ohledně použitelnosti sítě? Podle 3G map Vodafonu bych měl mít pokryto místo bydliště ale 3G tady nikdo z mojí rodiny nechytá, tudíž to mají asi trochu s pokrytím popletené, jak je u našich operátorů zvykem. O2 by zde podle map pokrytí mělo mít, tudíž mě zajímá, jestli máte nějaké zkušenosti, jestli u nich pokrytí odpovídá mapám. Další věc je, jak je na tom O2 mimo oblasti s 3G... celkem dost cestuji a vím, že dříve měli EDGE minimálně a jet pořád na GPRS se mi fakt nechce. Děkuji za rady.
pepapol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 13. 4. 2013 15:21

Myslím, že se nic za poslední léta nezměnilo a stále platí, že nejlepší síť má O2. :-*
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod joachym1 13. 4. 2013 19:03

Nevim, co je mysleno tim 3G, Vodafone mi ukazuje ve mestech vetsinou H a mimo mesta vetsinou E. Bydlim v meste, co ma jen kolem 3000 obyvatel a mame tu H, coz si myslim, ze je dost dobre. Jestli ma O2 to H i v mensich vesnicich, tak je mozna lepsi.
joachym1
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 15. 4. 2013 21:25

H je nadstavba 3G a je u nás dneska všude, kde je 3G. Někteří operátoři mají H+ (HSPA+). O2 má 3G pokrytí mnohem lepší, než Vodafone, reálně pokrývá o milion obyvatel víc (!). Nejbližší 3G základnovou stanici si můžete ověřit například na www.gsmweb.cz v sekci Mapy, po výběru svého okresu.

(Na skutečné pokrytí 3G v bydlišti je nejlepší pořídit si levnou předplacenku a zjistit, jestli v lokalitě 3G je nebo není :-))
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Předchozí stránka