Nastavení připojení k internetu (mobil jako modem)

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aussiecz 20. 1. 2010 20:26

Zdravím všechny,rád bych se zeptal. Mám aktivovaný o2 internet v mobilu a chtel bych jej občas využít i na pc. Propojil jsem mobil přes bluetooth s pc a při vytvoření Dial-up connection si nevím rady co tam napsat. Můžete mi prosím poradit?

Předem díky
Přílohy
Untitled.png
aussiecz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aussiecz 20. 1. 2010 20:44

díky :-)

chci to připojit s mobilem SonyEricsson W595 a to stejny bych potreboval jeste nastavit s LG KE970 Shine
aussiecz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sentello 27. 3. 2010 22:17

Chápu to správně že stačí zadat pouze výše uvedené? Nebo musím nastavovat i něco v telefonu? Či stahovat nějaký komunikační program když se chci připojit s BT?
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod Sentello 28. 3. 2010 12:22

No a to bude asi můj problém nevím jak mám vytvořit modemové spojení pro Siemense SXG75. Normálně posílám soubory do počítače a z počítače ale není mě jasné jak se to ve Windows XP nastavuje. T-Mobile na to má takovou utilku jmenuje se to Web and Walk manager a ten to udělá hned. Ale u O2 nic takového není.
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod Sentello 28. 3. 2010 13:25

:tleskani
ale nararazil jsem na problem.
Radeji jsem zdokumentoval postup.
Obrázek
pak
Obrázekmg]

No a zde nevim na co kliknout
Obrázek]
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod Sentello 28. 3. 2010 19:20

Dík moc za ty návody pomohlo to, zítra se zkusím připojit, teď nemám kredit. Jen se ještě zeptám, když bych byl připojen na 3G síti, Siemens SXG75 podporuje UMTS tak asi nebude stačit přenosová rychlost 115200bit/s?
Na víc mě to nepustilo, nevím, jestli to není tím, že jsem to instaloval jako BT zařízení a tím pádem obešel ovladače a nepřítomnost originálního SW k telefonu. Rád bych si zkusil surfovat max. rychlostí.

Sice pozdě ale přece jen jsem našel postup pro nastavení http://o2rs.sk/nastavenie_internetu.html
snad to pomůže ostatním 8-)

Jinak jsem volal na O2 technickou podporu, na rovinu mě tam řekli, že nastavení nikde na webu nemají. Prostě takové krok po kroku návody nikdy prý neměli, odkázali mě na chytřejšího známého.
Pak se mě začal vyptávat, na co bych se takhle chtěl připojit. Prý že mám zkusit CDMA modem kvůli rychlosti a garantované podpoře a nastavení z jejich strany. Říkám, že to chci jen emaily jednou za týden a cena mě nezajímá. Operátor na mě hned vybafnul: „Zkuste Internet v mobilu, můžete prohlížet web z telefonu a ve vašem případě dokonce připojit i k počítači a data přenášet z telefonu do počítače. To vše v rámci balíčku. Ale je to omezené FUP.“
Proč to píšu? Jen mě to překvapilo sám mě nabídnul IVM na připojení s notebookem.

Co mě také zarazilo je to, že mě operátor neustále tvrdil že mám mít nastavený dobře telefon pro data. Konfigurační sms na wap, internet a mms jinak se prý z PC nikdy nepřipojím. Co je na tom pravdy?
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 28. 3. 2010 19:41

To je fakt divný, že ti to nabídnul. Co se týče toho připojení, asi by šel PC připojit i přes nastavení na wap, nevím, nezkoušel jsem. Jinak těch 115200bitps by tě brzdit mělo, protože UMTS je 386kbitps, no ale až to rozchodíš, uvidíš. Mně to třeba nejdřív taky ukazuje tu maximální rychlost malou, ale když to prostě jede rychleji, tak se to jakoby zvětší.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Kniter 28. 3. 2010 20:08

Ja mam na vyber v pripojenie/vlastnosti/konfigurovat az 921600 bit/s. A to som aj nastavil.
Win xp sp3, vlastnosti pripojenia usb modemu n97 aj n95.
Aj tak je to malo pri HSDPA. Ak by som si dal 20GB datovy balik, mal by som moznost az 7,2Mbit/s. Aj tak n97 mini dosahuje max 3,6Mbit/s.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sentello 28. 3. 2010 20:57

Sasakr
Podle mě o tom v O2 ví, jen to nemají napsané na tom webu.
Jinak pokud je UMTS 386kbitps tak to znamená 380000bit/s a mě to pojede jen 115200bit/s Což je nějakých 14 kB/s jestli to dobře počítám.

Kniter
Počkej pošlu screen tak do 5 minut
EDIT: tak tady to je

Jednou to ukazuje tohle:
Obrázek
a ve vlastnostech připojení

Obrázek
Naposledy upravil Sentello dne 28. 3. 2010 21:39, celkově upraveno 1
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 28. 3. 2010 21:04

Tak znova. Když já se připojím přes mobil, tak mi správce připojení taky ukazuje maximum půl megabit nebo tak nějak, ale když to prostě jede rychleji, tak se to maximum zvětší. Říkám ti zkus to, pokud to opravdu půjde pomalu, pak to má cenu řešit. Že to O2 ví, je jasný, divný je, že to doporučuje.
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Sentello 28. 3. 2010 21:45

Udělal jsem pár obrázků, viz předchozí post.
Zítra se připojím a napíšu jak to dopadlo, pořád mám tu možnost nainstalovat komunikační program který je k mobilnímu telefonu a použít kabel nebo BT s ovladačí.

Podle mě je to chytrý tah O2, internet jak v mobilu tak v počítači za nějakých 40 Kč je prostě něco bezkonkurenčního na českém trhu. Pokud by to zatěžovalo jejich síť tak samozřejmě omezí i nějak použití této služby. Odborníků na to mají dostatek...
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod Ondrej1 29. 3. 2010 11:12

Těch 115200bit/s mi to píše taky (to je historická maximální rychlost hardwarového sériového portu), ale UMTS jede naplno těch +- 386 kbit/s (čili trojnásobek)
Ondrej1
Junior

Odeslat příspěvekod Sentello 29. 3. 2010 22:00

Tak jsem to nakonfiguroval asi dobre. FUNGUJE :D
Pochlubim se i rychlosti

Usti nad Labem, Klise - 3G sit UMTS signal 90%

Obrázek

Nic moc natoz ze je to UMTS
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 29. 3. 2010 22:40

Teda ping je hrůzostrašný, rychlosti nic extra. Ale být tebou, testuju přes speedtest, rychlost ukazuje bludy.
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Sentello 29. 3. 2010 23:16

Obrázek

;-] jeste lepsi :lol: No me je to jedno jje to stejne jen nouzovka
Sentello
Junior

Další stránka