od jindra999 26. 5. 2010 14:00
Na včera aktivované nové SIM (z té edice zdarma s 0,- kreditem) jsem dobil 300,- a aktivoval IVM přes operátora, první měsíc je zdarma. Ale operátor upozorňoval na FUP 37,5 MB týdně. Myslel jsem, že kecá, protože IVM na různých kartách provozuju už asi od loňskýho srpna. Včera jsem prosurfoval asi 10-15 MB a dnes schválně stáhnul 75 MB soubor a šel plnou rychlostí, celej. Ale po asi půlhodině nepřítomnosti mám na mobilu SMS, že mě byl aktivován FUP a že pro intenzivní využití dat si mám zaplatit data nonstop... A skutečně, rychlost je totálně nepoužitelná, i přes java emulátor s operou mini se stránky načítají zoufale pomalu, odpovídá to těm 16 kbps. Tak budu týden čekat a pak znovu zkusím aktivovat IVM na kartě, kde to dosud jelo bez FUP, ale došel mě kredit v pondělí a já se rozhodl kvůli měsíci zdarma radši dobít novou SIM. Špatná volba, ale zkusit se to musí. Teď jde o to, jestli na staré kartě při novém zapnutí IVM bude FUP nebo ne. Jinak jsou to vyhozený peníze, na volání ty karty nepotřebuju.