O2 IVM a Mobilní internet - uplatňování FUP

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 7. 2010 09:51

panove, nevim co se deje, ale z niceho nic mi to jede tak ty 2kB/s, upload je na tom lip .. sms o FUP mi neprisla, simka je stara skoro rok, co na ni bezi s dvema prestavkama IVM

EDIT: Tak to je docela v pr... jeste jsem zkusil jenom GPRS mod, a ten jede teda tech cca 5kB/s, coz je porad o nicem, ale lepsi nez 2
Naposledy upravil Fíla dne 22. 7. 2010 10:42, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nickdo 22. 7. 2010 09:53

Navrhuji v přehledu psát také poslední datum aktivace IVM. Na kartě z léta 2009 IVM bez FUP cca do jara 2010. Opětovná aktivace 19.7.2010 bohužel již s FUP. Obávám se, že nové aktivace bez ohledu na stáří SIM jsou s FUP. Nevím, jak je to se suspendovaným IVM (tj. když vám dojde kredit, ale službu nezrušíte, v polovině týdne dobijete a další týden zase surfujete).

PS: Ano, FUP je u mě také jen na download, upload jede rychle.
nickdo
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 7. 2010 11:50

Asi mi nezbyde nez prejit na ten Start, uctuje se na pausalu pomernou casti, cili po dnech?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nickdo 22. 7. 2010 11:51

Fíla: díky, doma to přepnu na IVM Plus ("Start" pro předplacenou službu nikde nenacházím). Pak uvidím a dám vědět.
wit: ne, po týdnech, tedy 300/4=75 Kč paušál a 125 MB týdenní FUP.
nickdo
Junior

Odeslat příspěvekod AngeloLelo 22. 7. 2010 14:10

Fíla píše:AngeloLelo: Stačí v telefonu mít nastaven přístupový bod (APN) internet. Nic dalšího netřeba. Bylo by rovněž dobré, kdybys uvedl, co máš za mobil.

Mám 5230 Nokii ;-)
AngeloLelo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej1 22. 7. 2010 14:23

nickdo píše:Opětovná aktivace 19.7.2010 bohužel již s FUP. Obávám se, že nové aktivace bez ohledu na stáří SIM jsou s FUP.

U mě reaktivace 8.7.2010 ještě bez FUPu.
Ondrej1
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 7. 2010 19:49

Svete div se, ale na Budejovicke mi to jede bez FUPU =O .. uvidim, co vecer na Hostivari opet

EDIT: Hm, Hostivar a opet bez FUPu .. uvidime na jak dlouho
Naposledy upravil Fíla dne 22. 7. 2010 21:43, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 7. 2010 22:46

ja nevim :) jen me to napadlo, kdyz rano to jelo 2kB/s .. zapnu to odpoledne o pár kilometrů vedle a plná rychlost .. divné prostě:)
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod glamb 28. 7. 2010 14:10

Kde můžu zjistit kolik dat jsem přes O2 stáhl? Respektive jak O2 započítává stažená data (za každý započatý xx nebo reálně)?

Mám totiž předplacenou O2 kartu s IVM a již podruhé mi přišla smska, že jsem překročil týdenní FUP, přestože dle programu v mobilu jsem přes mobilní data stáhl jen něco přes 3MB (mobilní net používám jen na synchronizaci - mail, FB, počasí). Po té SMSce jsem změřil rychlost a výsledek je 690kbps (což není uplně nejrychlejší, ale na omezení FUP to taky nevypada). To ty smsky rozesílaj jen jako marketingový tah, aby lidi přešli na vyšší tarif?
glamb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MSwamp 28. 7. 2010 15:18

počet stažených dat zjistíš zadám adresy: www.O2pripojse.cz ( bud z vestavěného prohlížeče v mobilu (ne opera) nebo na počítači na stejné adrese, ale musí být připojen přes mobil 02)
Chceš-li být hodinu šťastný - opij se.
Chceš-li být celý večer šťastný - jdi tančit.
Chceš-li být tři dny šťastný - ožeň se.
Chceš-li být týden šťastný - poraž vepře.
MSwamp
Junior

Odeslat příspěvekod glamb 28. 7. 2010 15:59

2 MSwamp: Díky. Podle jejich webu jsem stahnul 5 z 37 MB (sice tam píšou GB, ale hádám, že to je univerzální šablona :) Takže opravdu mi ty smsky posílaj jen tak z legrace..
glamb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skype 29. 7. 2010 00:34

Simka z června 2005 a ode dneška mám FUPko...

Speedtest na pc se zaseknul ale na androidu ukázal tohle: ping: 112ms, download 14kbps, upload 887kbps

Asi nezbyde nic jinýho než aktivovat Mobilní internet START - u toho se fup neuplatňuje?
Odeslat příspěvekod wit.cz 29. 7. 2010 07:07

Zkus počkat den, dva ... taky jsem byl dle rychlosti pod fupem, ale pak zmizel sam od sebe
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sasakr 29. 7. 2010 13:06

Takže IVM aktivován, počítadlo nejede, čili předpokládám, že FUP je nefunkční.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod otava5 30. 7. 2010 11:53

u me stejne IVM znovu aktivovan pocitadlo nejede FUP tedy zadny :-)
otava5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka