Modemy

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kolda55 22. 9. 2011 17:56

Ahoj,

chci se zeptat, jelikož nemám vůbec zkušenost s těmito modemy, jaký si mám vybrat modem kvůli tohoho a jestli vůbec půjde elegantně dělat to co od toho nyní očekávám...Jestli jsem to pochopil, tak je jedno jaký modem si koupím, protože všechny jde použít se všemi opy, je to tak ?

Mám hodně sim karet od T-mobile, nebyl na nich aktivován dárek internet zdarma na prvních 14 dní...
Z určitého důvodu jsem si potřebuju aktivovat net na všech kartách (Cca 30-40 kusů). Každý den z každé té sim karty se musím pomoci modemu připojit k internetu..
Měnit pořád simky v jednom mobilu je zdržující a člověk pořád mobil vypíná-zapíná, vyndává baterku apod.
Chci se tedy zeptat zda stačí vždy vložit simkartu, být chvíli na netu, vložit další a pořád dokola..Zda to není problém a zda díky toho, že vyhde k výměně tel. čísla se nemusí projít ještě nejakám procesem..Předpokládám, že poprvé se nainstalují drivery a pak už to jde jak po másle..Nebo se pletu ?
Budu používat především T-mobile karty, ale chci se zeptat zda musí být ten modem jen od t-mobilu a nebo je jedno jaký si na aukru koupím ?
Mám teĎ vyhlednutý tento:

Vodafone Mobile Connect flash K3765 (Huawei)
Modem budu využívat jen pro připojení ke stolnímu PC.

Děkuji
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod Sentello 22. 9. 2011 18:26

Ano chápeš to správně, modem se zapne hned po vložení do USB. Ten modem budeš muset ale odblokovat
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod kolda55 22. 9. 2011 18:57

Děkuji, to odblokování se provede podle první stránky tohoto tématu ?
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod Sentello 22. 9. 2011 19:26

ano, dáš tam dashboard
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 22. 9. 2011 23:22

Dashboard snad neni potreba menit, staci z prvniho prispevku stahnout Mobile Partner, nainstalovat a pobezi to s jakoukoliv SIMkou.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 23. 9. 2011 08:23

Sentello a kolda55: Modemy nejsou blokovány a fungují v nich všechny simkarty (všichni operátoři). Takže netřeba vůbec nic dělat (osobně to mám ověřeno).
K připojení na internet není potřeba nic (jde to přímo přes Windows), nebo je super ten prográmek Mobile Partner (přijímá sms i hovory a dokonce i za současného připojení k internetu - s určitým typem modemu)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kolda55 23. 9. 2011 17:28

Díky..Takže můžu koupit na aukru třeba Huawei E1750 a vše mi díky toho programu Mobile Partner pojede? Jinak jak dlouho trvá najetí respektive konfigurace toho modemu po vložení do USB. Protože budu měnit simky, tak ať vím jak dlouho to trvá..U mobilu je to katastrofa, protože je třeba vypnout mobil-dát baterku pryč-vložit sim-zapnout-kabelem připojit k pc-dát v síťových připojeních vytořit a pořád dokola..Předpokládám, že tím modemem ušetřím moře času, je tak ?
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod Sentello 23. 9. 2011 18:01

E1750 mám a je to hned. Vložíš, zahouká ti windows dáš připojit a jedeš
Sentello
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 23. 9. 2011 20:43

kolda55 píše:Díky..Takže můžu koupit na aukru třeba Huawei E1750 a vše mi díky toho programu Mobile Partner pojede ?

Modem odnekud ze zahranici by blokovany mohl byt, ale pokud bude od nejakeho ceskeho operatora, tak bezproblemu pobezi.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AiR 3. 10. 2011 15:51

jen pro info: v nabidce je take nove Vodafone Mobile Connect K4510, USB modem s podporou HSPA+ (download az 28,8 Mbps)
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kolda55 5. 10. 2011 19:14

Potvrzuji, že modem E1750 od O2 jel ihned se všemi sim kartami..Ještě bych potřeboval poradit nějaký program použitelný s modemem, který by zobrazil po vložení sim karty do modemu tel. číslo té sim karty (mám jich více) a uměl zjistit stav kreditu na sim kartách od t-mobile.
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 17. 10. 2011 13:10

Fíla, díky za skvělou podporu. Nevyštrachal bys někde i firmware pro E220?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod jejaka 18. 10. 2011 18:13

Po upgradu nového firmwaru na E220 mi modem umřel, vůbec se nedetekuje :-(
jejaka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jejaka 19. 10. 2011 17:54

vyzkoušel jsem jiný kabel, jiný počítač, ve správci ani ťuk, modem mám rozdělaný, vše vypadá OK, napájení jde, ale dioda nesvítí, prostě dead :-(
jejaka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quadro 21. 10. 2011 00:20

Zdravím.
Chci se jen přeptat na modem Huawei 1823 od T-m.
V Holandsku používám jen T-M holandskou datovou sim kartu se starým modemem od Hofera z Rakouska.
Otázka zní - když budu chtít použít rychlejší modem 1823 bude to chodit s jinými sim než jen s T-M CZ?Konkretně v SRN zase používám jen datovou sim od E-plus..Jen jestli se dá ten modem 1823 nějak upravit aby chodil i s jinými providery než je český T-M.T-M cz tvrdí že není blokovaný, ale že se může stát že s jinými sim nepůjde.

Nemá někdo zkušenost?
quadro
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka